smth
 
30th-Apr-2012 03:48 pm
tikko atcerējos savu ikrīta četrpaku slimnīcā. māsiņas visbiežāk četrpaku pagrieza tā, ka redzēju divus nosaukumus - gelofusine un ringer braun. un atceros tos pārsteiguma pilnos skatienus no kaimiņienēm, kas pirmo reizi redzēja, kā man atved četrpaku. pārējām lielākoties 1-2, bet man.. man 3 lielos un 1 mazo :).
bet vispār, par slimnīcu runājot, ļoti daudz ko skatījos salīdzinājumā. protams, viennozimīgi varu teikt, ka gaiļezerā garšīgāk baroja nekā stradiņos. ;) daudzveidīgāk un tiešām garšīgāk. nevienu pašu reizi nebija tā, ka kaut ko neēdu, jo ir negaršīgi (stradiņos tā bija gan).
protams, lielais pluss gaiļezeram - lielas palātas. stradiņu mazā palātiņa uz trīs cilvēkiem bija nedaudz par traku.
tas, kas pilnīgi noteikti patika gaiļezerā - pēcoperāciju palāta. mierīgi vari narkozi izgulēt un nakti mierīgi pavadīt salīdzinošā klusumā ar manā gadījumā vēl diviem tādiem pašiem kā tu pats. ceturtai bija mazā operācija un viņu jau vakarā pārcēla uz savu palātu. stradiņos, ja godīgi, tad laikam varētu būt gana grūti tas, ka esi nekāds, bet tev kaimiņos ir salīdzinoši rosīgs kaimiņš. un arī tam rosīgajam ir grūti - to izjutu stradiņos, kad ieveda man abas kaimiņienes. un vēl - nezinu, bet man šķiet foršāk tiešām tajā pēcoperāciju palātā nogulēt to nakti ar katetru, nevis dzenāt māsiņas un lūgt, lai šamās atnes pīli un tad kaut kā tur slieties kājās utt. (tas bija manas stradiņu rudās kaimiņienes gadījumā).
lieta, ko iepriekš nebiju piefiksējusi, bet tagad zinu. stradiņos man katetru izņēma ceturtajā dienā pēc ielikšanas, bet gaiļezerā tika uzmanīgi uzpasēts - trīs dienas un otrā rokā katetrs iekšā, tad trešajā dienā arī no otrās rokas katetru izņēma un beigās vairs arī katetru nelika, pa tiešo ar adatu dūra vēnā un pilināja.
turklāt atzīšu, ka gaiļezera māsiņām ir vieglāka roka - zilumi ir, bet mazāki.
ak, jā, sasmaidījos pie iestāšanās gaiļezerā, jo māsiņa paņēma vispirms tikai divas asins devas trīs vietā. kad daktere teica, ka vajag arī trešo, tad māsiņa nāca un atvainojās, ka tā sanācis, ka viņai atkal ir man jādur savas aizmāršibas dēļ - sīkums it kā, bet patīkami :)
vispār, ja salīdzina, tad gaiļezerā strādā krietni jaunākas māsiņas :)) bet kopumā - gan tur, gan tur viņas bija gana sakarīgas :) nu, jā - vienīgais izņēmums bija viesu uzņemšana. stradiņos nodaļu vārda pilnā nozīmē slēdz uz nakti plkst.22, tāpēc nācās piedzīvot tādu situāciju, ka no jaukās liftu telpas tieku dzīta uz palātu. Gaiļezerā nekas netika slēgts, bet nu ap 22:30 tomēr tiek tā maigi norādīts, ka viesu laiks jau tā kā beidzies :)
no organizatoriskā viedokļa arī bija atšķirības. stradiņos vnk atveda un nolika gulēt pēc visām apskatēm. gaiļezerā, līgumiņu jāparaksta, tad vēl pirms nokļūšanas palātā, māsu postenī izstāsta, cik maksās slimnīcas diena, cik par anestēziju būs jāmaksā un jāuzliek parakstiņš, ka esmu informēta par šiem noteikumiem. stradiņos pati šo info meklēju viņu mājas lapā. nu, jā - stradiņos, kaut vājš, tomēr nets bija, gaiļezerā vismaz palātā neta nebija.
pluss, kas man noteikti bija vieglāk pieņemams gaiļezerā - tualetes telpas dalīšana ar vēl trīs cilvēkiem, nevis tā kā stradiņos - viena tualete ar trīs kabīnēm uz visu nodaļu; turklāt visas kabīnes bija bez kādas slēdzenes - ja cilvis neapskatās, vai ir ieslēgta gaisma, tad vnk speras iekšā. jā, stradiņos tualetē vienmēr bija tualetes papīrs, bet gaiļezerā jāizmanto līdzpaņemtais, tomēr.. tomēr nākas secināt, ka laikam jau tad, kad tualetes lietotāju skaits ir ierobežots, tad tā netiek tā piecūkota.. stradiņos ne vienu vien reizi bija jāsaskaras ar aizčurātām tualetēm.. :(
kas vēl? ak, jā.. ārsti. laikam jau tas, ka pacientu skaits gaiļezerā ir lielāks, bija kā negatīvais faktors tam, ka īsti nevari mierīgi ar ārstu parunāt - viņš ātri ieskrien, ātri izskrien, pat vizītē pie ārsta kad ierodies, viss notiek pietiekami lielā steigā. nē, nebija gan sajūtas, ka notiek pavirši. bija pilnīga uzticēšanās ārstam un pārliecība, ka viņš zina, ko dara, bet vnk laikam patīk, kad man visu sīkāk pastāsta un mierīgākā garā :)) bet vienalga - cepuri nost puksta ir laba! ;) stradiņos it kā bija nedaudz lielāka ņeckāšanās, ārsts it kā vairāk ar mani runāja, bet man kaut kā visu laiku nebija pārliecība, ka viss ir ok, visu laiku mocīja šaubas (nē, nu varbūt tas bija tā beša dēļ - guli, tev tikai dod tabletītes dzert, reiz pa reizei kādu špricīti un svecīti un viss.. ok, to venofenu (par savu naudu) iepilināja un vairs neko.. tāpēc nemitīgi bija sajūta, ka visu to pašu es tikpat veiksmīgi varu darīt mājās..).
ak, jā. viens plusiņs stradiņiem par to, ka vismaz nedaudz, tomēr bija iespēja šķirot atkritumus. tiesa, katru reizi biju pārsteigta, ka daži pacienti vienalga nelasīja, kas rakstīts uz konteinera un meta visu kur vien pagadās.
nu, jā vēl viens sīkums, kas uzturēšanos gaiļezerā būtu varējis padarīt nedaudz nepatīkumu - rozetes. pirmajā palātā, kurā tiku ievietota tā bija problemātiska lieta - uz diviem pacientiem viena rozete, kurā 'zaglītis' uz trīs izejām. toties otrajā palātā šīs jautājums vismaz tajā pusē, kur es gulēju, bija labi atrisināts - divas rozetes man, divas kaimiņienei :) stradiņos tas pēc noklusējuma bija ;)
Un, jā - tomēr stradiņos traukmes podziņas ir novietas krietni ērtāk. īpaši tas ir svarīgi, kad guli ar adatu vēnā un pagrozīties jebkurā virzienā īsti nevari pēc operācijas.
nu, jā, tikko iedomājos, ka tad, ja man būtu taisījuši operāciju stradiņos, tad pie tāda gultas novietojuma man būtu pirmajās dienās diezgan pagrūti ierāpties gultā. tomēr tas, ka gultai var pienākt no abām pusēm, ir liels pluss.
un vēl..varbūt tas ir arhaiski, bet man tomēr patīk, kad katetru nosedz ar marlīti un elastīgo tīkliņu uzritina virsū, nevis nelielo plāksteri mēģina pielipināt. stradiņos šis plāksteris pēc kāda laika centās nomukt.. :(
nu, jā un gaiļezerā patika ādas krēsli un dīvaniņš ko ik pa brīdim ar saviem apmeklētājiem okupēju :) un lielais puķu podu daudzums - tomēr uzreiz priecīgāk ir :D
un jā. viennozīmīgi uzņemšana gaiļezerā man šķiet labāka nekā stradiņos. protams, nezinu, kā būtu, ja ar ātrajiem mani atvestu, bet tomēr domāju, ka tādu situāciju, ka kamēr tu guli un gaidi, kamēr tevi kāds savāks, tev turpat rokas stiepiena attālumā neies izģērbt un izjautāt tādu nedaudz pusbomzīga izskata personāžu, kuram, pēc izskata spriežot, varētu būt arī problēmas ar alkoholu. nē, nu pliku vīrieti esmu redzējusi, tomēr man negribas skatīt svešu vīriešu plikumus piespiedu kārtā.
hmmz.. kas vēl? laikam pagaidām vairs nekas nenāk prātā.. bet jau tāpat gana garā aprakstā izplūdu. :)
Comments 
30th-Apr-2012 07:56 pm
katram jau savādāk viss ;)
saprotu, ka manas analīzes un vispārējais stāvoklis bija tāds, ka i antibiotikas jādod, i šķidrums jādod, i asins aizstājējs, i vitamīni.. vārdu sakot - es ne savas vainas pēc izrādījos tāds ielaists gadījums :>
30th-Apr-2012 07:59 pm
a bet tagad viss ok, ja?
30th-Apr-2012 08:19 pm
nu izoperēts ir. tagad jāskatās, kā atlabšana ies uz priekšu. ceru, ka jau vairāk nekas nenotiks un viss beidzot būs labi.
This page was loaded Oct 9th 2024, 11:23 pm GMT.