smth
 
31st-Dec-2010 09:43 am
a vecaa gada vakaraa obligaati ir jaataisa tie 12 eedieni? a nevar uztaisiit galjas tazhiini un uztaisiit kaadu desertu un viss? ja nebuus 12 eedieni, tad naakamgad viss buus slikti?
Comments 
31st-Dec-2010 10:07 am
manā skatījumā galdam jābūt pilnam, lai būtu ko ēst nākamgad. un nevis 12 ēdieniem, kas nākamā gadā bojāsies. ;)
31st-Dec-2010 10:18 am
vot shitais man vienmeer ir bijis lielaa probleema, jo eedu parasti apmeeram liidz kaadiem -5-6 vakaraa (esmu tipiskais agrais putns, kas kaartiigi brokasto un pusdieno, bet ljoti mieriigi var iztikt bez vakarinjaam). i tagad nesaprotu, ko dariit. it kaa sveetku vakars, bet taapeec paarkaartot savu eeshanas rezhiimu laikam arii nespeeshu. laikam jaacenshas pusdienas paarcelt uz veelaaku laiku un ap pusnakti tad glaazi dzirkstoshaa un augljus.
ai. nezinu.
31st-Dec-2010 10:43 am
tur tā lieta, ka arī man tak bērni nakts vidū nēēdīs, bet gan pa dienu. tāpēc es taisu dienā. uzlieku uz galda un priecājos, kā ēd. bet lai kaut asakas tiesa uz galda paliek pusnaktī un cik zinu, man draugi dara līdzīgi. jo sēdēt visu dienu un šmorēt, cept un Ārdīties, lai naktī sarītos... nu jaunais gads iesāktos ar pamatīgām mokām vēderā.
31st-Dec-2010 10:48 am
nu, es shogad apnjeemos nekaadus ierastos salaatu kalnus netaisiishu. veseliigu un saatiigu un smarzhiigu tadzhini ar galju un daarzenjiem un augljus, un varbuut kaut ko saldu. bet nevajag lekt no bikseem. labaak svaigu riit atkal uztaisiit, nevis shodien, kaa tu pareizi, saki, visu dienu AARDIITIES pa virtuvi, ka beigaas vairs nekaadus sveetkus negribas ;)
31st-Dec-2010 12:04 pm
tieši tā. mums mājās būs zivs cepta. uzvārīšu kartupeļus un pupiņas, no tā visa sameistarošu tipa salātus, kas sīkajam garšo, citādi zivi jau neēd. ir noslēpta šokolāde un kola un bērnu šampanietis, ko saskandināt un viss. aa nu jā vēl varbūt uztaisīšu maizes grauztiņus ar ķiplokiem un sieru. un to visu tik tāpēc, ka garšo un trakoti fiksi nolikvidēs jau pa dienu.
galvenais jau ir māju iztīrīt vēl vecā gadā un izmazgāt. sakārtot nojukušās lietas- trubas, veļeni.. nu tā. un pasēžot mierā sagaidīt, nevis dusmīgai noskrējušamies kaut ko it kā svinēt. tā pat ziemassvētkus sagaidījām- sēdējām pei tv, mandarīni, sīkam dāvana, piparkūkas dažas un neatceros ko, bet viju uztaisījusi ēst arī ko stingrāku un viss. aa pa dienu zirņojām :D
iemācīju sīkajam beidzot pelēkos zirņus ēst. a to tūliņ 8 gadi un joprojām bola acis uz vienkāršām lietām.
31st-Dec-2010 06:01 pm
nu man top galjas tazhiine - shobriid tieshi marineeju visaadaas garshvielaas, citronaa un meduu galju :) jaasagriezh veel daarzenji un jaaliek tazhiine. uz kaadiem 8-9 buus gatava :)
martini asti dziest ledusskapii. shokolaades vietaa auglji ;)
oo! kjiplokgrauzdinji... buus jaauztaisa. nav gan maajaas kjiegjeliic, bet nekas. uztaisiis taa pat. man tie arii varen garsho ;)
a kaa tad siicis taa astonjus gadus bez peleekajiem zirnjiem? man agraak maajaas vienmeer peleekie zirnji burcinjaa bija - taa teikt reizeem, kad gribas eest, bet nav ko eest :)
31st-Dec-2010 07:08 pm
siiks ir tads mezha diivaionis, kursh need, ja kaut kas neshkjiet skaists vai interesants. nu un taa atsakas pat nepagarshojis no ljoti daudz labaam lietaam. vel tik pirms gada b/d shokaa man staastiija, ka uzputenis ir garshiigs. un visus gadus atteicies. :D vinjsh pat nenojaush no kaa vel tik nav atteicies aizdomiiguma vien deelj :))
kas tas ir tazhiks?
31st-Dec-2010 07:11 pm
baigais tas siicis :))
bet nu jaa - tev no taa vieglaak nekljuust, ka jaameegjina iemaniit visaadas jaunas lietas ;)

tadzhinas/tadzhines ir: http://www.tadzinas.lv/kas-ir-tadzina/
:)

31st-Dec-2010 11:15 pm
aha. otrs izskatas, ka vismaz nesmaadees neko. bet lielais man pat vienu laiku piespieda greznot shkjiivi. vienreiz var, otreiz. bet ikdienaa, kad taisi vairakiem un vairareiz, nu ta jau pats est taisishanas fakts sak nogurdinat.. kur nu vel..
tagad princips- neediisi, neka vairak nav ta pat. agrak ka bija nauda, ta utojaas ledusskapii knakstot sieru, pienu, cisinjus... maizi. bet nu tadas lietas ir paaraak reti, lai iztiktu un naakas maaciities est zirnjus un visu ko citu :D
lai gan taa pat atsakaas no forshaam lietaam. piem auzu parstu putra ar ievariijumu. mmmmm. a shis ievarijumu need.
31st-Dec-2010 12:09 pm
Var uztaisīt divpadsmit dažādas kanapē maizītes. :)
31st-Dec-2010 05:58 pm
o! shitais ir vislabaakais ieteikums :)
zhetons Tev par to :)
31st-Dec-2010 10:44 am
es nesaprotu - kursh izgudroja tos 12 eedienus - cik atceros gan pashmaajaas, gan tajaas kur svineets visos laikos ir bijusi tradiicija par devinjiem eedieniem.. un arii tas - Ziemassveetku vakaraa...
Vecgadaa galvenais bija visus zirnjus noeest, lai daudz naudinja naakamaa gadaa...
31st-Dec-2010 10:47 am
man shiis paardomas ienaaca praataa tagad, kad fonaa tv grabinaas. taapeec zinaamaa neizpratnee esmu :) kopsh beerniibas arii atceros tos devinjus eedienus un zirnjus naudinjai arii :)
noleemu, ka dariishu taa, kaa parasti - naktii, ja gribeesies, varees uzsildiit, bet speciaali daudz, daudz, daudz gatavot, lai peec tam to visu lidinaatu miskastee, buutu muljkjiigi ;)
31st-Dec-2010 10:53 am
nu eedieni jau var buut: mandariins, sauja zirnju, sviestmaize utt ;) nav jau jaapaarspiilee ar mega shmoreeshanu :)

es ar tikai tos devinjus zinu - TV laikam mulkjo tautu, lai shie vairaak paiku peerk ;D
mees muusmaajaas taisiijaam devinjus, veelams apaljus (Saules griezhi tachu - apaljus, kaa sauliite) - tjip pupinju salaati, kotletiites, zirnji, galerts apaljaa traucinjaa un tml.
31st-Dec-2010 10:56 am
o! par apaljajiem gan nezinaaju ;) bet patiesibiaa, ja taa padomaa, tad ziemassveetkos mums jau arii daudz viskautkas bija apaljsh - i maiziites, i kotekliites, i galerti :) tas noziimee, ka galvenais ir neljauties tevee muljkjoshanai, bet dariit to, kaa ieksheejaas sajuutas saka.
fuuu... nomierinaajaat ;) nebuus 12 eedieni. buus tas, ko zobs kaaro :) lai praats un garshas kaarpinjas buutu prieciigas. :)
31st-Dec-2010 11:18 am
un vēl tak mandarīni un rieksti ;) bez tiem Ziemassvētkos neiztikt :)
arī apaļi ;)

a Vecgada vakarā galvenais noēst zirņus, uzšaut šampi, sagaidīt Jauno ;)
/manuprāt/

//man no vāchiem asinīs - Ziemassvētki klusi mājās ar ģimeni, Silvesterparty (Jaungada sagaidīšana) ar draugiem tusiņš (vai mājās, vai pie draugiem vai vēl zasin kur)//
31st-Dec-2010 11:46 am
nu man ir taapat - zsv vienmeer pie vecaakiem. lai arii kaa buutu vai nebuutu. jo taa ir pareizi :)
a jaunais gads.. jaunais gads ir pilniigi citi sveetki ;) jestri taadi :)

This page was loaded Oct 11th 2024, 9:17 am GMT.