smth
 
15th-Jan-2010 09:16 am
bet vispaar. shodien ir vieglaak elpot. ieprieksheejaas dienas tas milziigais mitrums.. :( jaa, koki smuki apsarmojushi, bet elpot aaraa bija gruuti. shii riita sals tomeer ir vieglaak pacieshams. jaa, kozh degunaa, vaigos un zodaa, bet vienalga. nu, patiik man shaadas ziemas. nu, un, ka visi zheelojas, ka ir auksti, ka ir 'briesma, briesma'.. beidzot ir ziema! kaartiiga ziema! kaa beerniibaa. un beidzot tieshaam ir vajadziigs gan ziemas meetelis, gan ziemas zaabiishi. redz, shogad izraadiijaas, ka savu ziemas meeteli nebiju gjeerbusi gadus divus-triis. vnk nebija vajadziibas. nebija tik auksti.
bet vispaar. nedeeljas nogalee buutu kaut kur jaaizbrauc aarpus riigas.


Šorīt Latvijā sals sasniedzis mīnus 21 grādu
Publicēta: 05:36 15.01.2010.

Rīga, 15.janv., LETA. Šorīt Latvijā sals vietām sasniedzis mīnus 21 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā publicētā informācija.
Visaukstāk bijis Jelgavā, kur gaisa temperatūra šorīt plkst.5.30 pazeminājusies līdz mīnus 21 grādam, savukārt Madonā, Skrīveros un Mērsragā gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 20 grādiem.
Savukārt mīnus 19 un mīnus 18 grādu atzīme sasniegta daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, bet vismazākais sals ir Kolkā, kur šorīt gaisa temperatūra bijusi mīnus 7 grādi.
Sinoptiķi brīdina, ka sakarā ar to, ka aizvien pieturas sals un gaiss ir ļoti mitrs, turpināsies sarmas veidošanās. Vietām Vidzemē sarmas noguluma diametrs pārsniegs 5 centimetrus.
Comments 
15th-Jan-2010 10:04 am
gluži manas domas - par to ziemu :)) Manis dēļ līdz pat martam/aprīlim (pavasarim) varētu būt šāda ziema.

Vasara takš tāpat neiestāsies janvāra vidū - tā kā labāk takš mīnus desmit un viss balts, nevis plus 3 un viss pelēks..
15th-Jan-2010 10:08 am
tikko atcereejos kaadas manas pamatskolas skolotaajas staastiito, ka vinja atcereejaas ziemu, kad pirmajaa apriilii veel staigaaja riktiigos kazhokos un tikai peec pirmaa apriilja pamazaam, pamazaam saaka palikt siltaak un saaka kust biezaa sniega sega..
riktiiga ziema. taa kaa vajag.
es joprojaam atceros tos beerniibas biezos kazhokus, kuros nevareeja normaali pakusteeties, valjenkus, dubultos duurainiishus, shalli pus-sejai priekshaa.. un neko :) tas vienalga netrauceeja pie -20 - -25 graadiem dauziities aaraa :)
This page was loaded Oct 12th 2024, 5:20 am GMT.