smth
Kaspars Dimiters lūdz Rīgas domei pabalstu Artmanes bērēm 
15th-Oct-2008 05:30 pm
Publicēta: 15:04 15.10.2008.

Rīga, 15.okt., LETA. Vijas Artmanes dēls Kaspars Dimiters uzrakstījis iesniegumu Rīgas domei, lūdzot piešķirt 1000 latu pabalstu mātes bērēm, aģentūru LETA informēja galvaspilsētas pašvaldībā.
Pavirši 14.oktobrī uzrakstītajā iesniegumā Kaspars Dimiters arī gaužas, ka "mums uz šo brīdi, kaut arī ir bēres, nav palīdzējis neviens no Latvijas valdības, pat vēl nav izteikuši līdzjūtību".
Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā, ministrija jau ir pārskaitījusi Dailes teātra budžetā 1500 latus ar norādi, ka šī nauda izmantojama Vijas Artmanes bēru izdevumu segšanai atbilstoši radinieku iesniegtajiem čekiem par pirktajām precēm un pakalpojumiem. Piešķirtā summa ir pietiekama, lai pilnībā segtu izdevumus par zārka iegādi, transporta izdevumiem un citiem ar apbērēšanu saistītiem izdevumiem, apgalvoja Dailes teātrī.
Kā LETA jau ziņoja, šodien tūkstošiem cilvēku ar ziediem Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē atvadījās no izcilās aktrises Vijas Artmanes. Pēdējā gaitā izvadīt aktrisi bija ieradušies gan gados veci, gan jauni aktrises talanta cienītāji, kā arī viņas kolēģi.
Atvadīties no aktrises bija ieradies Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, ar sēru vainagiem bija ieradies Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), kultūras ministre Helēna Demakova (TP), Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, Dailes teātra direktors Aivars Līnis un citi.
Atvadīties no aktrises bija ieradies tik daudz cilvēku, ka vienlaikus visi netika ielaisti katedrālē. Lai atvadītos no izcilās aktrises, cilvēkiem bija jāstāv garā rindā - tās garums sasniedza pat puskilometru un tā stiepās ap katedrāli un parkā.
Vairāki tūkstoši cilvēku no katedrāles arī pavadīja Artmani pēdējā gaitā uz Pokrova kapiem - cilvēki pulcējušies Brīvības ielas malās, lai pievienotos bēru procesijai.
Kaspars Dimiters mainīja sākotnējo lēmumu apglabāt Artmani Raiņa kapos, jo ģimenei tika uzdāvināta vieta Pokrova kapos starp divām pareizticīgo baznīcām - latviešu draudzes Debesbraukšanas dievnamu un krievu draudzes Dievmātes Patvēruma dievnamu, kuram līdzās gadu desmitiem atdusējās par svēto kanonizētā Svētā Rīgas Jāņa (Pommera) svētie pīšļi.
Apbedīšanas rituālu vadīja Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs. No Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles Artmane tika iznesta, skanot aplausiem. Tāpat no katedrāles tika iznests neskaitāms skaits ziedu klēpju un bēru vainagu.
Kā ziņots, izcilā latviešu aktrise Vija Artmane nomira 11.oktobrī 79 gadu vecumā.
Artmane ir viena no izcilākajām 20.gadsimta latviešu teātra un kino aktrisēm. Viņa tiek dēvēta par latviešu teātra leģendu un simbolu, par teātra karalieni.
Comments 
15th-Oct-2008 02:38 pm
Nu dikti mīlīgi patiesībā! Un lai visi šodienas ķērcēji iet ieskrieties!;/

Bet nu Kaspariņš ir ko vērts! Tieši no viņa jau ir sākums tām runām, ka "necienīja dzīves laikā"...
15th-Oct-2008 02:46 pm
Pavirši .. uzrakstītajā iesniegumā KD arī gaužas..
/tā autora attieksme patīk, turklāt, ja tas LETAS txt, jo vairāk/
15th-Oct-2008 02:56 pm
Goda vārds, tā nebiju es!


Es uzrakstītu vēl daudz skarbāk;>
15th-Oct-2008 03:09 pm
o-o, tagad tikai sāksies - tūliņ vāks naudu (že ņe maņž pa katr žūr) kapu piemineklim, pēc tam plāksnēm uz visiem namiem un teātriem. turklāt, paskatoties uz presē pieejamo kampaņas virzītāju vizuālo tēlu, tādu kasparu būs pilns centrāltirgus un stacijas laukums.
15th-Oct-2008 03:13 pm
Aga. Es jau gribēju nobrēkties, ka "pieminiet manus vārdus, ibio!" pēc gada Sērojošā Ģimene i tuvumā kapam nebūs bijusi. Ja vien no tā nevarēs kādus kuponus nogriezt:(
Nu riebīgi. Un šausmīgi skumji, patiesībā...
15th-Oct-2008 03:27 pm
sho peec gada vareesim paarbaudiit, aizejot ekspeksdiicijaa ;>
15th-Oct-2008 03:33 pm
Nu es domāju, ka draudze jau kops. Un pateicīgā tauta puķes liks:)
Bet vispār uz Pokrovas kapiem ekspotīcijā es jau tagad gribu!;)
15th-Oct-2008 03:38 pm
taatad - peec gadiem 3-4 jaaaiziet - paskatiities, kas un kaa buus tad :>
15th-Oct-2008 03:45 pm
Jā, tad varētu būt, ka visi būs aizmirsuši...:(
15th-Oct-2008 03:26 pm
domaaju, ka visdriizaak kaut kas liidziigs vareetu arii notikt. viss ir tikai laika jautaajums.
This page was loaded Oct 13th 2024, 1:27 pm GMT.