smth
Pujats: Praida gājieni Latvijā uzskatāmi par nelikumīgiem 
27th-May-2008 02:03 pm
Publicēta: 13:50 27.05.2008.

Rīga, 27.maijs, LETA. Draudzības dienu jeb praida gājieni Latvijā uzskatāmi par nelikumīgiem un nepieļaujamiem, atklātā vēstulē amatpersonām savu uzskatu pauž kardināls Jānis Pujats un Katoļu baznīcas draudžu prāvesti.

Vēstule, ko šodien Rīgas arhidiecēzes priesteru konferencē parakstījis kardināls un 26 draudžu prāvesti, nosūtīta Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC), iekšlietu ministram Marekam Segliņam (TP) un Rīgas domei, aģentūru LETA informēja Romas Katoļu baznīca Latvijā.

Kā norāda Baznīca, Satversmē ir teikts, ka "cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas", taču "personas tiesības var ierobežot likumā paredzētajos gadījumos, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību".

"Ņemot vērā minētos pantus, praida gājieni Latvijā uzskatāmi par nelikumīgiem un nav pielaižami, jo, pirmkārt, tie ir vērsti pret tikumību un pret ģimenes modeli, kāds pastāv mūsu tautā un kas ir nostiprināts valsts pamatlikumā jeb Satversmē. Otrkārt, homoseksuālisms ir pret kārtību dabā un līdz ar to pret Dieva likumu. Treškārt, homoseksuāļi pie tam nelikumīgi piedēvē sev minoritātes tiesības. Minoritātei var pieskaitīt tos, kuri no vairākuma cilvēku atšķiras pēc tautības, valodas, rases, ādas krāsas un pēc citām neitrālām pazīmēm, bet ne pēc morālā vērtējuma. Tas nozīmē, ka nevar būt ne dzērāju minoritāte, ne homoseksuāļu, ne narkomānu un nekāda cita minoritāte, kas pamatojas uz netikumiskām nosliecēm. Citādi tā būtu tieša netikumības veicināšana," skaidro Pujats.

Garīdznieki norāda: ievērojot, ka homoseksuāļu gājienu atļaut nav iespējams, nenonākot pretrunā ar savas valsts likumiem, atbraucējiem ārzemniekiem praida gājiena vietā varētu piedāvāt Rīgā kādas viesnīcas zāli, kurā kā interešu klubā viņi varētu netraucēti sapulcēties un aprunāties ar līdzīgi domājošiem Latvijā.

"Praida aizliegums bravūrīgajiem ārzemniekiem liktu arī padomāt, ka Latvijā viņiem nav tiesību publiski propagandēt izvirtību un gaidīt, lai šo apkaunojošo akciju vēl apsargātu policija. Tas ir pazemojums arī kārtības sargiem, kad pretēji savai sirdsapziņai praida laikā viņi ir spiesti nostāties geju pusē. Vēl vairāk: tas būtu pazemojums gan mūsu valdībai, gan visai tautai, ja mēs justos nebrīvi amorāla spiediena priekšā. Atbildīgu lēmumu no varas vīriem sagaida visi, kas ir norūpējušies par jaunatnes audzināšanu - vecāki, skolotāji, garīdznieki," teikts vēstulē.

Jau ziņots, ka Draudzības dienu laikā plānotais lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" gājiens Rīgā notiks 11.novembra krastmalā. Gājiens varētu sākties 31.maijā plkst.10 pie Anglikāņu baznīcas, turpināties pa 11.novembra krastmalu līdz Akmens tiltam un atpakaļ. Pasākums paredzēts līdz plkst.12.
Comments 
27th-May-2008 02:37 pm
Personīgi es esmu gan pret Doma laukuma apbūvi gan pret koncertu rīkošanu tajā. Vecrīga nav domata tam. Ir liels laukums starp Molu un Depo Krasta ielā-Uz priekšu!
90-to gadu vidū stradāju centrā, kad pirmo reizi ieraudzīju krisnaītu gajienu- tas likās interesanti. Bet 45-tajā reizē "Hare Krišna! Hare Rama!" sāka kaitināt...
27th-May-2008 02:41 pm
piekriitu! ne tur normaali var piekljuut, neko.
visus uz mezhaparku. tur vieta visiem pietiks un nebuus jaakriit uz nerva brauceejiem un garaamgaajeejiem.
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:22 pm GMT.