smth
VID sāk vērienīgu kampaņu "Stulbi. Alga aploksnē" 
19th-May-2008 11:26 am
Publicēta: 11:09 19.05.2008.

Rīga, 19.maijs, LETA. Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis vērienīgu kampaņu pret nodokļu nemaksāšanu "Stulbi. Alga aploksnē", kuras laikā iedzīvotāji ar dažādu spēļu, vides reklāmu un klipu palīdzību tiek mudināti pievērst uzmanību tam, vai par viņu saņemto atalgojumu samaksāti visi nodokļi.
Interneta adresē "www.stulbi.lv" VID rosina pievērst uzmanību sekām, kādas ir tā dēvēto "aplokšņu algu" saņemšanai un ar ko jārēķinās, ja par atalgojumu netiek samaksāti visi nodokļi.
Aprakstu kampaņas autori noslēdz ar secinājumu: "Un galu galā vai nav stulbi samierināties ar savu stulbumu un dzīvot tik stulbi? Padomā, vai ir vērts neredzēt tālāk par savu aploksni!"
Tāpat šajā interneta adresē ikviens kopā ar aicinājumu "nerīkoties stulbi" var iepazīties ar "stulbuma indikatoru" jeb spēli, kurā jāķer "aplokšņu alga" un iespējams vērot tās saņemšanas ietekmi uz spēlētāja kontu, bet, ja spēlētājs noķēris naudu, par kuru nodokļi samaksāti, viņš tiek uzteikts par saprātīgu izvēli.
Tāpat VID piedāvā internetā apskatīt klipus, kuros savdabīgas "anonīmo nodokļu nemaksātāju biedrības" tikšanās laikā dažādās sfērās strādājošie stāsta par algu saņemšanu "aploksnēs".
VID arī aicina ikvienu, kurš pamana "stulbumu - algu aploksnē", zvanīt pa bezmaksas uzticības tālruni 80 009 070.
VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga aģentūrai LETA sacīja, ka šāda agresīva kampaņas forma izvēlēta, lai pieblīvētajā komunikācijas telpā tā sasniegtu savu mērķi - rosinātu aizdomāties par aplokšņu algu nemaksāšanas sekām.
Sīkāku informāciju par kampaņu VID plāno sniegt otrdien, 20.maijā, paredzētajā preses konferencē.
Kampaņu VID rīkojis, sadarbojoties ar SIA "Ze Guru".
Jau pērnā gada nogalē VID nolēma slēgt 118 664 latus vērtu līgumu ar "Ze guru". "Ze guru" bija jāizgatavo videoklipi un audioklipi par VID uzticības tālruni un VID informatīvo tālruni.
Grīnberga sacīja, ka šī līguma ietvaros arī izstrādāta informatīvās kampaņas koncepcija, taču tā bijusi tikai daļa no līguma. VID šonedēļ paredzējis informēt arī par jauno informatīvā un uzticības tālruņa līniju, par kuras popularizēšanu bijusi otra līguma daļa.
Šogad VID noslēdzis vēl vienu līgumu par informatīvās kampaņas realizāciju.
Comments 
19th-May-2008 11:38 am
sore, es neizlasīju visu tekstu, bet man liekas stulbi, ka mans darba devējs atdod valstij 40% no manas nopelnītās naudas. Man nebūtu pretenziju, ja mēs tos 40% sadalītu savā starpā uz pusēm.
19th-May-2008 11:46 am
nu, jaa.. it kaa var piekrist Tev.. bet lielaaka kjibele saakas tajaa mirklii, kad rodas nepiecieshamiiba peec valsts paliidziibas, piemeeram, slimiibas pabalsta veidaa... tad, kad cilvis kljuust darbnespeejiigs uz ilgaaku laiku, tad vinjsh speej noveerteet to, ka ir maksaati nodoklji no visas darba samaksas...
lai gan, no otras puses... cik biezhi taas ilgstoshaas darbnespeejas iestaajas?
19th-May-2008 12:05 pm
man parasti ne vairāk kā 10 dienas gadā. Bet katru mēnesi nodokļos - pāris simti. varētu riktīgi pati sev iekrāt gal slimošanai, gan dekrētam, gan pensijai.
19th-May-2008 12:07 pm
bet cilveekiem ir raksturiigi teereet tagad un uzreiz, neatlikt uz naakotni :> vajadziiga pamatiiga pashdiscipliina, lai regulaari kaadu naudas summu noliktu nebaltaam dienaam..
19th-May-2008 12:09 pm
Zinu, ka ir arī citi iemesli kāpēc maksāt nodokļus, bet visam ir jābūt normas robežās. 40% manuprāt ir stipri ārpus normas.
19th-May-2008 12:12 pm
man gan likaas, ka ir kaut kas ap 30 %.. bet,nu, ja taa njem.. tad summa diezgan liela sanaak.. piekriitu...
19th-May-2008 10:15 pm
Vēl pa virsu ir daļa, ko maksā darba devējs un ko tavā algā neieskaita.
19th-May-2008 12:29 pm
No savas ieekonomētas nodokļu naudas es tērēju
bernu izglītībaiun vecēku uzturēšanai, tas ir - tieši tā daļa par ko būtu jārūpējās valstij. Par pensiju pašlaik nedomāju jo Latvoja līdz pensijas vecumam nodzīvo tikai 12-15% vīriešu. Sliktākajā gadījumā tad mani sieva un bērni baros ;) kā es tagad viņus.
19th-May-2008 12:36 pm
:) es veel naivi atlieku kraajkontaa un 3.pensiju liimenii ieguldu :P
This page was loaded Oct 13th 2024, 11:27 pm GMT.