smth
svētdienas ainiņas 
4th-Nov-2012 02:54 pm
Ar visu savu degunu-kaklu-klepu, tomēr nolēmu izvilkties līdz tuvējam lielveikalam. Galvenais iemesls - vajadzēja miltu maisījumu maizei. Veikalā, protams, roka paslīdēja uz netipiskām lietām. Jau kopš vakardienas vakara domāju par desmaizēm. Ja godīgi, tad neatceros, kad ledusskapī tāds brīnums mūsmājās ir redzēts. Nu, šodien tā diena pienākusi gan! :)
Bet vispār veikalā mani pārņema dīvaina sajūta - it kā plaukti pilni, bet, pirmkārt, nekas neuzrunā īsti, un, otrkārt, izvēle ta nav nekāda megamilzīgā.
Un vēl pavēroju sejas veikalā..Dažādas-i tādas, kuras vēl nav attapušās no pēdējo dienu dzertiņa, i darbarūķi, kas vēl nav gana atpūtušies, i pensionāri, kas apdomīgi katru produktu apgroza, apskata un krietni pārdomā, vai likt grozā, ģimenes ar bērniem, kas vai nu pakļaujas bērnu vēlmei katru snacku ielikt grozā, vai arī nē. Vārdu sakot - publika raiba. Tiesa, priecājos par to, ka visu lielveikalu paguvu izskriet 20 minūšu laikā - lieki nekavējoties nekur un paņemot tiešām vajadzīgo.
Vēl secināju, ka labi vien bija, ka pagājušo sestdien nopasterizēju pienu. Vēl šodien tas ir labulabais. I nepateiksi, ka slaukts precīzi divas nedēļas atpakaļ :D Nez, kāpēc es agrāk ar to pasterizāciju es neaizrāvos, lai gan mamma cik reizes man bija teikusi, lai tā daru.
Nu, ko.. tagad kakao un tad kaut ko jāsāk domāt darīt - vakariņas vai arī ķimerēties ;)
Comments 
4th-Nov-2012 06:00 pm
lūdzu, pastāsti kā pasterizēt. Kā reiz tikko izlēju sarūgušu piena litru...nepaspējām izdzer, bet rūgstot kaut kādu rūgta garša un smaka tāda jokaina...
Jā, lauku piens.
4th-Nov-2012 06:14 pm
Nu, es no mammas vedu parasti 2x par 3 litriem. Parasti vienu burku ātri izdzeram dažādos veidos, bet otro laižu biezpienā vai vasarā - rūgušpienā. Bet šoreiz izdarīju tā, ka principā nedēļu man tas piens ledusskapī nostāvēja un nolēmu kaut ko darīt, lai tomēr nebūtu biezpienā jālaiž. Noņēmu krējumu (sanāca aptuvni puslitrs) un tad atlikušo paraudzīju, vai nav ieskābums. Tā kā ieskābums nebija - lēju lielā katlā, uzvārīju, atļāvu atdzist un atpakaļ ledusskapī :) Un tā nu man tas piens pasterizēts stāv jau nedēļu ledusskapī atkal un šodien vēl gardumgards kakao sanāca :)
Faktiski viss, kas jāizdara - jāuzvāra un atpakaļ ledusskapī jāieliek ;)Var arī svaigi atnesto lauku pienu tā nopasterizēt - ilgāk stāvēs un krējums mazāk veidosies. Bet, ja gribas krējumu - ļauj pāris dienas pastāvēt, nosmel krējumu un tad jau mazāk treknu pienu turpmāk varēsi dzert.
This page was loaded Jun 30th 2024, 12:53 am GMT.