Nu, es no mammas vedu parasti 2x par 3 litriem. Parasti vienu burku ātri izdzeram dažādos veidos, bet otro laižu biezpienā vai vasarā - rūgušpienā. Bet šoreiz izdarīju tā, ka principā nedēļu man tas piens ledusskapī nostāvēja un nolēmu kaut ko darīt, lai tomēr nebūtu biezpienā jālaiž. Noņēmu krējumu (sanāca aptuvni puslitrs) un tad atlikušo paraudzīju, vai nav ieskābums. Tā kā ieskābums nebija - lēju lielā katlā, uzvārīju, atļāvu atdzist un atpakaļ ledusskapī :) Un tā nu man tas piens pasterizēts stāv jau nedēļu ledusskapī atkal un šodien vēl gardumgards kakao sanāca :) Faktiski viss, kas jāizdara - jāuzvāra un atpakaļ ledusskapī jāieliek ;)Var arī svaigi atnesto lauku pienu tā nopasterizēt - ilgāk stāvēs un krējums mazāk veidosies. Bet, ja gribas krējumu - ļauj pāris dienas pastāvēt, nosmel krējumu un tad jau mazāk treknu pienu turpmāk varēsi dzert.
Faktiski viss, kas jāizdara - jāuzvāra un atpakaļ ledusskapī jāieliek ;)Var arī svaigi atnesto lauku pienu tā nopasterizēt - ilgāk stāvēs un krējums mazāk veidosies. Bet, ja gribas krējumu - ļauj pāris dienas pastāvēt, nosmel krējumu un tad jau mazāk treknu pienu turpmāk varēsi dzert.