Forele, kuras pilnā cena ir 14,62, no mana maciņa paņēma vien 1,38. Būs gardas vakariņas. ;)
Ziemassvētkiem pašiem būs pīles cepetis, vecāki palūdza vistas cepeti, bet starpsvētku laikā būs tītars. Visi trīs putni pasūtīti, tagad jāgaida piegādi. :)
Forelēm šobrīd Rimi ir atlaide, tāpēc jau vien cenas samazinājums. Man Rimi klienta kartē ir liels uzkrājums, turklāt parādījās paziņojums, ka līdz mēneša beigām zināma summa jāiztērē. Tā nu es piecīti no Rimi kartes samaksāju, bet no maka izvilku tikai to eiro ar kapeikām. :)
Es ņemu veselu zivi un tad: 1.variants - galva un aste zupā, bet pārējo daļu iesālam, lai ir mazsālītais (pārgriežam tikai tā, lai viss labi atveras un atkal aizveram un maisā iekšā ledusskapī. 2.variants - galva, aste zupā, bet pārējo sagriežu steikos un sacepu follijā vai tvaicēju. Nav lielas stāvēšanas klāt. Galvu un asti nereti iemetu saldētavā, ja uzreiz zupu vārīt negribas.
Mums garšo zivis, tāpēc laikam arī tā nebaidoties ņemu veselu zivi. Ir gadījies gan tā, ka pērku veselu zivi, lai gan vajag galvu un asti tikai. :) Tad biežāk tos steika gabalus sametu saldētavā (nebaltai dienai) :))
jā, es toreiz tāpat darīju, bij gan krēmzupa, gan maizītēm, gan vēl cepts gabals. Bet nu es cimperlīga (tēvs makšķernieks, bet es zivs smaku neciešu). Arī vistu pēdējo gadu pērku tikai jau marinādē.
Man periodi ir, kad vispār labāk zivi man nerādīt - riebj. Bet, kad organisms brēktin brēc pēc zivs, tad kaut kā ir savādāk. :)) Par vistām - es arī pirku marinētās, bet vienmēr likās, ka ir par sāļu, vai par skābu, vai vēl kāds iemesls tika atrasts. :) Tāpēc tagad vairs nevienu nevaru vainot, tikai sevi, ja ar vistu kaut kas nav kārtībā. :))