smth
 
2nd-Feb-2010 09:57 am
paaarskrienu ar aciim oficiaalo zinju lentu:
09:56 Rīgā stipri apgrūtināta braukšana rajona nozīmes ielās
09:43 Rīgā paralizēta satiksme Brīvības gatvē
09:12 Lidosta "Rīga" strādā normālā režīmā
07:57 Rīgā ievērojami kavējas sabiedriskais transports
07:31 Rīgā sniega sega varētu būt pieaugusi par 20 centimetriem
06:59 Rīgas dome aicina neizmantot personisko transportu
06:06 papildināta - Sniega dēļ Rīgā būtiski ierobežota satiksme

sniegs kaa negaidiita katastrofa. jaa, uz darbu sanaaca par minuuteem 10 ilgaak iet. jaa, ietves netiiriitas vai tikai vietaam iztiiriitas. jaa, ir arii nekaunjas - kad divi meegjina viens otram taa mazaak saapiigi (mazaak brienot no iemiitaas tacinjas nost) samainiities uz ietves, tad treshais meegjina abus pieklaajiigos izgruustiit pa malaam un pats pa vidu iziet. piedodiet, bet taa bija viena no pirmajaam reizeem, kad gribeejaas uz ielas pilniigi svesham cilveekam pateikt - bljagj, kur lien!? (jaa, jaa, zinu, ka ljoti nelaipni, bet aizkaitinaaja. ljoti). kaapeec mees ar pretiimnaaceeju meegjinam buut laipni, bet kaut kaada dura kapucii uzskata, ka tagad vinjai ir tiesiibas spraukties pa vidu?
bet visumaa - sniegs ir forshs. un tas nekas, ka auto paarveerties par riktiigu kupenu. un pagaidaam pat nedomaaju, kaa to izdosies izrakt :> un vispaar, ja shitaadi celju buus, vai ir jeega rakt aaraa?
un veel. uzmaniigi uz ielaam! laastekas saak birt nost. un prieks par tiem namu iipashniekiem, kas sniegu no jumtiem un laastekas jau no riita tiiriija nost.
Comments 
2nd-Feb-2010 10:46 am
Es pateiktu! Iespējams gruzīniski (lai draudīgāk izklausās). Tu nudien esi pārāk jauka šai pasaulei!;)
2nd-Feb-2010 10:51 am
:D iespeejams, ka naakamreiz arii pateikshu :D
nee, nu, redz.. man negribas dariit kaut ko taadu, ko pashai nebuutu patiikami sanjemt.. taapeec censhos savaldiities. bet reizeem arii man paspruuk kaads negantaaks teksts.. :)
2nd-Feb-2010 11:08 am
Šādos gadījumos var pateikt "ezis" - zgarbija (g šajā gadījumā ir "rīkles skaņa" kaut kas starp g un h, pie kam vibrējošs)! Vai "varde ūdenī kurkst" - bakaki ckalši kikinebs, pie kam visi "k" ir "rīkleņi", aprakstīt nevaru, pat izrunāt ar grūtībām;)
2nd-Feb-2010 11:11 am
visi "k" kaa riiklenji??? nee, nesanaak :) tas nav iespeejams :) to tak neviens nevar izrunaat :D
bet uz ezi es taa kaa vareetu parakstiities ;))))
galvenais neuztraapiities kaadam gruziinam ar shitaadu tekstu ;) lai gan.. ezis ir gana labs teksts jebkuraa gadiijumaa :))
tencinu ;)
2nd-Feb-2010 11:20 am
Var izrunāt! Gruzīnu bērns jau 2. dzīves gadā šito bez grūtībām izrunā!;D Un šobrīd, slimojot ar laringītu, es arī izrunāju vienkārši ideāli!;D
Vēl var teikt: vardis muraba ("rožu ievārījums) vai ohrahuši ("pētersīļi"), un, ja kapučotās ir 2, tad: ori khatami ("2 vistas")!;) Un ja arī patrāpīsies gruzīns, tad tikai pabrīnīsies;)
Man savulaik augstskolā bija priekšmets senslāvu valoda, tad nu mana družka,kas mācījās ekonomistos, pasmēlusies pie manis zināšanas, sāka lietot kā lamuvārdu "ņe vemj, čto glagoļiš!" ("nesaprotu, par ko tu runā!"), esot darbojies perfekti!;)
2nd-Feb-2010 11:25 am
taa.. taatad man pirmaam kaartaam jaaiemaacaas "ezis" :D
divvistas arii noderees ;)
a tas nevems ir ljoti labs ;))) man dikti pashai patiik, kad kaads kaut ko taadu izsaucas ;))))
khe... tagad arii mani buusu aplipinaajusi ar paaris jauniem 'lamu-vaardiem' :))))
klau... a kur Tu to gruziinju valodu sasmeelies?
2nd-Feb-2010 11:34 am
Nu prieks, ka Tev patīk!;) Katrā ziņā, "izlādēties" var arī jautri un bez lieka ļaunuma;)
Nu, tad kad man izdodas pārvarēt savu iedzimto slinkumu un nedēļas laikā uzkrāto nogurumu, tad svētdienās aizvelkos uz pāris stundiņām līdz gruzīnu biedrībai pamācīties valodu;) Tik daudz,kā burtus pazīstu, rakstīt māku, skaitļa vārdus zinu (viņiem ar tiem ir līdzīgi kā franču valodā), vārdu krājums arī šāds tāds, tb pajautāt,kā iet un pateikt, ka mani sauc un ka esmu no Rīgas, varu;)
+ pēdējos gados esmu tur bijusi jau 4 reizes, un tagad tur man ir arī Ģimene: krustmāte ar savējiem;)
2nd-Feb-2010 11:36 am
a kaaapeec tieshi gruzija?
2nd-Feb-2010 11:49 am
Nu, tā vienā brīdī kļuva par manu slimību. Pie kam, pirmajā braucienā man tā nemaz tā nepatika. Nojūdzos es tikai otrajā!;) Un tikai pēc tam es sāku atcerēties, ka mums ar brāli tā bija sapņu zeme jau agrā bērnībā. Ka mamma mums kā šūpuļdziesmu dziedāja "Suļiko", ka visās mūsu globālā rakstura spēlēs, figurēja Latvija un Gruzija kā draudzīgas zemes un Vācija, kas viņas šķīra;D Ka brālis vienmēr teica, ka precēs tikai gruzīnieti;)
Bet ar Gruziju tiešām ir tā: ja tā paņem, tad paņem visu sirdi!
2nd-Feb-2010 11:51 am
hmmz... tad laikam jaasanjemas un jaaizbrauc. un jaapaskataas savaam aciim. no Tavaam galerijaam rudajaa sapriecaajos kalniem un dabu vispaar :))
nju, ko - jaakraaj naudish un jaadodas izpeetiit :))
2nd-Feb-2010 12:00 pm
Es izdzēsu, lai tā adrese nav publiskota;)
2nd-Feb-2010 12:03 pm
a pa gliito :)
es ir buut sajuusmaa ;)
vismaz veel viens meerkjiitis ir ;) citaadi es tikai par shveici vien domaaju :)
2nd-Feb-2010 12:05 pm
Tikai saproti pati - minzdrav predupreždajet! Ja nu Tava sirds paliek TUR, tad nesaki, ka nebrīdināju!;)
2nd-Feb-2010 12:10 pm
nav nekaads briinums par to :)
mana sirds jau ir palikusi shveicee :) ja iepatiksies, tad paliks gruzijaa ;) un taa es pa daljinjai savu sirdi atstaashu daudz dazhaadaas vietaas ;)) bet tas tachu ir forshi! :) buus vienmeer kaada vieta, kas vilina ;)
2nd-Feb-2010 12:19 pm
Sieviete, Tu nezini, par ko Tu runā!
Tam visam ir tādi blakusefekti, ka lai Dies nogrābstās!
Kad pēc pusgada, kad nav būts TUR, nāk virsū izmisums, kad pat bildes nevar skatīties, jo sākas pinkšķis, kad gribas piekaut katru,kas saka, ka tikko bijis/tūlīt būs Gruzijā,kad nāk virsū haluškas (tb kaut ko dari, un tad pēksņi - oppā! - uz 5 sekundēm esi tur: ar visām smaržām, krāsām, skaņām), kad SIRDS LŪZT!... Es jau domāju, ka esmu viena nenormālā, bet tai biedrībā ir vēl vesels bariņš latviešu, kam ir tāpat!
2nd-Feb-2010 12:22 pm
zinu, gan. kad braucu peedeejaa reizee prom no shveices, tad seedeeju zheneevas lidostaa pie geita un raudaaju. taa negribeeju atgriezties latvijaa. kad ieraudziiju riigu un riigas lidostas skrejcelju, tad ieniidu to, jo - 'sheit viss ne taa'. sapnjos un arii taapat ljoti biezhi iedomaajos lemaana ezeru, zheneevu no augshas... ai, pinkjshkjis rauj.
redz, man ir liidziigi. tiesa, ar citu valsti ;> taa ka - zinu, kaa tas ir :)
2nd-Feb-2010 12:26 pm
Tad labi! Tad Tu esi gatava TAM!;)
2nd-Feb-2010 12:27 pm
a kad turp labaak bruakt? :))
2nd-Feb-2010 12:36 pm
Tīri no komforta viedokļa, ieteiktu vēlīnu pavasari, tb aprīli, maiju. Vai septembri. Jo viņiem vairumā telpu nav apkures.Un vasarā ir stipri karsti. Kaut gan visādi gadās arī maijā: 2007. bija ap 30°, bet 2008. tajās pašās dienās - kādi padsmit tikai!
Par ziemu, ja neesi lasījusi: http://klab.lv/users/fanija/ - viņa kā reiz ir pie mūsu rodstvennikiem;) Kolorītais tēls Megi ir mana krustmāte - bildēs tā neliela, ducīga sieviņa, līdzīga Pasternakai;)
2nd-Feb-2010 01:30 pm
ahaa! :) nu skaic :))
buus jaapalasa faniju :))
paaaaaaaaaaaaaaldies :)
2nd-Feb-2010 01:33 pm
;)
This page was loaded Oct 12th 2024, 1:20 am GMT.