smth
January 6th, 2012 
08:34 am - Garfield
garfield
09:09 am
ļaunums ir ieviesies manās mājās :))) vārdā - maizes cepjamā briesma :)
vakar, protams, tika uzreiz arī viss pamēģināts. tā kā nebiju gatava šādam vakara pavērsienam - pamēģinu pašu vienkāršāko - kviešu pilngraudu maizi ;) jā, grāmatiņas receptē rakstīts, ka jālieto sausais raugs. nezinu kāpēc, tur tika rakstīts, ka tas ir krutāk. bet es sauso raugu nīstu. ņemu parasto. nedaudz gan baidījos, vai būs pietiekamā daudzumā, vai augs.. bet viss bija labi. patiesībā, laikam pārāk daudz esmu lasījusi netā par maizes cepšanu - kam kādas problēmas utt., tāpēc arī satraukta gaidīju rezultātu. protams, pirmajā reizē nolēmu pamēģināt pilno ciklu - ar visām n-tajām raudzēšanām ;) rezultāts līdz ar to bija jāgaida gandrīz 4 stundas. bija grūti gaidīt. bet, kad ceturtās stundas sākumā māja sāka smaržot, tad sapratu, ka jābūt tomēr kaut kam labam :)
jāsaka, ka pirmajā reizē nesaskāros ne ar vienu no netā minētajām problēmam. nazīšus no maizes izņēmu ļoti labi - viens pats iznāca ārā, otru veikli varēja bez liekas piepūles izņemt. caurumiņi nepalika lieli. maize nesakritās. laikam tāpēc, ka vīstīju to dvielī uzmanīgi. garoziņa kraukšķīga. vidus labi izcepies. normāla maize :) nedaudz garlaicīga, jo nekādu sēkliņu un lieku garšvielu. bet ir laba. to, ko neapēdīsim, sagriezīšu grauzdiņos un izžāvēšu, lai krēmzupām ir vienmēr gatavi grauzdiņi :)
galvā pa nakti jau vesela kaudze ar maizes variācijām tapa, ko vajadzētu pamēģināt uzcept. šobrīd ir tā, ka cept gribu un varu vairāk, nekā spēsim apēst. bet vienalga - prieks ir milzīgs ;) cik maz gan sievietei vajag - jaunu spēļmantiņu virtuvē, un mājās valda aizrautīgs prieks ;)

11:55 am - Eksperts: Algu un strādājošo skaita samazināšana nav pareizais ceļš konkurētspējas celšanā
Publicēta: 07:04 06.01.2012.

Rīga, 6.janv., NOZARE.LV. Algu un strādājošo skaita samazināšana nav pareizais ceļš konkurētspējas celšanā, savā slejā žurnālā "Kapitāls" norāda Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes loceklis Gints Turlajs.
Viņš akcentē, ka ikvienai kopai konkurētspēja var nozīmēt ko pilnīgi citu - valsts konkurētspēja atšķiras no uzņēmuma konkurētspējas, kas savukārt ir pavisam kas cits nekā atsevišķa produkta vai pakalpojuma konkurētspēja.
"Diemžēl bieži notiek pārlieku liela koncentrēšanās uz valstu konkurētspēju, kas turklāt parasti netiek pareizi raksturota un tādējādi - arī uztverta. Tiek izplatīti nepatiesi mīti par to, ka labākais veids, kā uzlabot konkurētspēju, ir algu un strādājošo skaita samazināšana. Nepamatoti pieejot šai problēmai tikai tīri matemātiski no makroekonomiskās puses, tā varbūt arī sanāk," norāda Turlajs, piebilstot, ka pasaulē "šādas gudrības", kuras tiek pašsaprotami uztvertas Latvijā, neatzīst. lasīt tālāk )
07:51 pm
šodien tomēr maizi necepšu. lai gan iepirkti ir 3 dažādi maisījumi. šī jāapēd. lai gan kādu daļu tiešām uztaisīšu grauzdiņos. tie parasti aptrūkstas tieši tajā brīdi, kad visvairāk vajag. sapakošu mazos maisiņos un iemetīšu saldētavā, lai gaida savu zvaigžņu brīdi zupā ;)
ja rīt braukšu ciemā, tad rīt no rīta cepšu maizi. tikai nesaprotu - saldu vai sāļu.. rīt izdomās.
šovakar tažīne. vista ar kartupeli, burkānu, kāli, sīpolu, šampinjoniem, selerijas sakni. būs rītdienai brokastis un pusdienas.
bet vispār nogurums ir liels. un šodien pa manām dusmām publika izbraukājās. ciest nevaru to. bet neko. izgulēšos, būsu mierīgāka ;)
10:41 pm
ziemassvētku vakars ;) un tam piedien filma par maziem un lieliem brīnumiem: The Santa Clause (1994). :) un smaidās ;) jo labestīga un mīļa filmiņa ;)
This page was loaded Oct 10th 2024, 3:22 am GMT.