smth
 
6th-Jan-2012 09:09 am
ļaunums ir ieviesies manās mājās :))) vārdā - maizes cepjamā briesma :)
vakar, protams, tika uzreiz arī viss pamēģināts. tā kā nebiju gatava šādam vakara pavērsienam - pamēģinu pašu vienkāršāko - kviešu pilngraudu maizi ;) jā, grāmatiņas receptē rakstīts, ka jālieto sausais raugs. nezinu kāpēc, tur tika rakstīts, ka tas ir krutāk. bet es sauso raugu nīstu. ņemu parasto. nedaudz gan baidījos, vai būs pietiekamā daudzumā, vai augs.. bet viss bija labi. patiesībā, laikam pārāk daudz esmu lasījusi netā par maizes cepšanu - kam kādas problēmas utt., tāpēc arī satraukta gaidīju rezultātu. protams, pirmajā reizē nolēmu pamēģināt pilno ciklu - ar visām n-tajām raudzēšanām ;) rezultāts līdz ar to bija jāgaida gandrīz 4 stundas. bija grūti gaidīt. bet, kad ceturtās stundas sākumā māja sāka smaržot, tad sapratu, ka jābūt tomēr kaut kam labam :)
jāsaka, ka pirmajā reizē nesaskāros ne ar vienu no netā minētajām problēmam. nazīšus no maizes izņēmu ļoti labi - viens pats iznāca ārā, otru veikli varēja bez liekas piepūles izņemt. caurumiņi nepalika lieli. maize nesakritās. laikam tāpēc, ka vīstīju to dvielī uzmanīgi. garoziņa kraukšķīga. vidus labi izcepies. normāla maize :) nedaudz garlaicīga, jo nekādu sēkliņu un lieku garšvielu. bet ir laba. to, ko neapēdīsim, sagriezīšu grauzdiņos un izžāvēšu, lai krēmzupām ir vienmēr gatavi grauzdiņi :)
galvā pa nakti jau vesela kaudze ar maizes variācijām tapa, ko vajadzētu pamēģināt uzcept. šobrīd ir tā, ka cept gribu un varu vairāk, nekā spēsim apēst. bet vienalga - prieks ir milzīgs ;) cik maz gan sievietei vajag - jaunu spēļmantiņu virtuvē, un mājās valda aizrautīgs prieks ;)

Comments 
6th-Jan-2012 09:16 am
Tas ir Ļaunums ar Lielo burtu! Tagad uz kādu laiku vairs miera nebūs ;)
6th-Jan-2012 09:18 am
tieši tas mani arī uztrauc... ;) ja naktī jau receptes galvā "taisu", tad tā ir diagnoze :D
This page was loaded Oct 10th 2024, 3:25 am GMT.