smth
January 15th, 2007 
10:18 am - par Deja vu un nedeeljas nogali :)
tataad.. kaa soliiju - reports par nedeeljas nogali :)
Sestdiena.
Skola. Lekcijas bija maigi sakot meereni garlaiciigas.Nebija gluzhi taa stadija, ka piecelies un aizej, bet paarlieku interesanti nebija. Spriezhot peec taa, cik daudz ir sarakstiits manaa plaanotaajaa - shonedeelj buus jaaiespringts uz LU lietaam. Jaaraksta maajas darbi, prezentaacijas, kaagatavojas 1 kontroldarbam un 1 eksaamenam.. buus vaajpraatiiga nedeelja.. :(
Peec skolas ar Dimantinju noleemaam parunaat par dziivi un visaadaam lietaam. Piebiedrojaas arii Astra. Paseedeejaam il patio picaa un tad aizgajaam uz filmu - "Deja vu"(http://www.imdb.com/title/tt0453467/). Veerteejums? Patika. Pat ljoti patika. Nezinu, kaadeelj, bet bildiite shkjita aarkaartiigi gaumiiga ;) Principaa, laikam arii otro reizi aizietu uz kjiniiti to noskatiities ;)

Sveetdiena.
Taa kaa sestdienas vakars bija ieildzis un aizgaaju gulet tikai peec 4 riitaa. Tad riita ceelienu noguleeju :) Astra uzmodinaaja ar savu zvanu un piedaavaajumu iet skatiities "Jautraas pleznas". Smiekliigi, tu mieriigi guli un nemaz nenojaut, ka kaads Tev no riita zvaniis un pirmais jautaajums buus - cikos ejam uz kino :) Astra ir vienkaarshi janciiga ;)
Tomeer ap pusdienslaiku izkasiijos no maajaam, lai nopirku Zajcam daavanu jubilejaa ;) Daavanas pirkshana beidzaas ar manu vaajumu :) Nopirku sev taadu pashu kjeediiti kaa Zajcam un piekarinju kakjiisha formaa :) taads mazs, apaljiigs un omuliigs runchuks ;) Kaut kas man ar tiem kakjiem ir ;) peedeejaa laikaa rotas lietas ar kakjiem saak kljuut man iipashi populaaras ;) Arii sudraba auskarinji un piekarinjsh spiraales formaa mani uzrunaaja un vajadzdeja pirkt ;) rezultaataa juvelierveikala apmekleejums, lai nopirktu Zajcam daavanas beidzaas arii ar visadu smukumu nopirkshanu sev ;)
Pasaakums pie Zajca... bija forshi.. :) kaartiigi uzsitaam klachu par viskautko, nedaudz pabakstiijaam datoru (vakardienas ieraksts jau to liecina, ka pasaakums neiztika bez datora izmantoshanas, jo kaa nekaa bija jaiemeegjina Laumas un Eerika daavana - zilzobja kits un usb ar pirkstu nospiedumu :) epopeja ar Zajca pirksta nospieduma ieguushanu bija uzjautrinosha :) )
Kauns atziities, Laumas un Eerika meitinju Patriiciju vispaar nebiju redzeejusi, un beidzot vakar ieraudziiju :) Liels meiteens - pusotrs gads jau :) Zajca Eliiziite visu laiku rosiijaas ar mani :) Sabildeeju daudz bilzhu - buus gan pashai, gan vinjiem :) laikam visvairaak pieveersos abiem beerneljiem - Eleonorai Eliizai un Patriicijai ;)
Vispaar, peedeejo paaris meenesehu laikaa sanaak baigi daudz nonjemties ar beerniem - gan Agneses puisheljiem, gan Ineses Eliiziiti ;) Un juutos par to aarkaartiigi prieciiga ;) Laikam kljuustu veca un gribas njemties ar beerniem ;)

Veerteejums par nedeeljas nogali... ljoti pozitiivs ;) tieshaam jauka nedeeljas nogale ar jaukiem cilvekiem ;)
10:46 am
laistot pukjes, tikko pamaniiju, ka mans ziemassveetku kaktuss ir pirmo reizi smuki uzziedeejis :)
riktiigs prieks ;) pats mazinjsh veel, bet smuku ziedu ir uzplaucinaajis ;)
10:52 am
zheel, ka shodien ir darba diena... vareetu atkal aiziet ielaas un pafotografeet veetras postiijumus - gluzhi taapat kaa tas bija pirms diviem gadiem (2005.gada janvaarii).
Veejsh ir vienkaarshi vaajpraatiigs.. Ivarinjsh teica, ka autobusu, shoriit braucot uz Riigu, aarpraatiigi shuupojis.. kaut kaadas fuures pa celjam tur sagaaztas bija un taa...
njaa... Latvija - veetru zeme :( :)
hmmz.. varbuut pusdienslaikaa tomeer aizieshu pafotografeet, ja vien darbi nesakritiis vaajpraataa...
02:44 pm - Šonakt vētras laikā arī zibeņoja<---- janvaaris saucas..... njaa.....
Publicēta: 13:55 15.01.2007.

Rīga, 15.janv., LETA. Šonakt vētras laikā Liepājā, Zīlānos un Rīgā novērots zibens un pērkons, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Liepājā un Zīlānos šo dabas parādību fiksējušas meteoroloģiskās stacijas, bet Rīgā zibens uzplaiksnījumus novērojuši sinoptiķi paši. Tomēr šonakt Latvijā nebija pērkona negaisa, tikai atsevišķi lokāli zibens uzplaiksnījumi.

LVĢMA speciālisti atzina, ka janvārī zibens nav tipiska parādība, tomēr katru gadu pāris reižu ziemā tas ir novērojams, sevišķi tik aktīva procesa kā vētras laikā pagājušajā naktī. Netipiski, ka šoreiz zibens saistīts ar augstu atmosfēras fronti. Šī iemesla dēļ parasti zibens novērojams vasarā.

Arī novembrī vietām Latvijā novērots zibens.

LETA jau ziņoja, ka šonakt Rīgas jūras līča ziemeļos vēja ātrums sasniedza orkāna spēku - 33 metrus sekundē, bet Liepājas un Ventspils ostā - 32 metrus sekundē. Rīgā, Daugavgrīvā, vēja ātrums naktī bija 29 metri sekundē.

Naktī uz otrdienu piekrastes rajonos atkal gaidāma vētra, tās laikā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums sasniegs 20-24 metrus sekundē, bet pārējā Latvijā - 15-19 metrus sekundē.
03:15 pm - Rīgā joprojām traucēta tramvaju satiksme
Publicēta: 14:45 15.01.2007.

Rīga, 15.janv., LETA. Šodien apmēram uz stundu bija atjaunota 5. un 9.maršruta tramvaju satiksme, tomēr pašlaik tā atkal ir ierobežota, aģentūru LETA informēja Rīgas Satiksmes vadības centra operators Jānis Vahers.

Neskatoties uz to, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras speciālisti aģentūru LETA informēja, ka šodien ūdens līmenis Daugavā ir krities par aptuveni 150 centimetriem un pašlaik ir 91 centimetru virs normas, Ganību dambis atkal ir applūdis, tādēļ tramvaju satiksme tajā nav iespējama.

5.tramvajs kursē no Iļģuciema līdz Pētersalas ielai, bet 9.tramvajs - no tirdzniecības centra "Dole" līdz Pētersalas ielai.

LETA jau ziņoja, ka ir atjaunota 24. un 36.a maršruta autobusu satiksme uz Mangaļsalu un Vakarbuļļiem.

Vētras radīto plūdu dēļ iepriekš tika mainīti vairāki Rīgas sabiedriskā transporta maršruti.

Šorīt Rīgā vētras radīto plūdu dēļ bija ierobežota satiksme pie Salu tilta nobrauktuvēm, satiksme bija apturēta Krasta ielā pie Salu tilta un aplī pie Mūkusalas ielas. Satiksme pa Krasta ielu atjaunota ap pusdienlaiku.

LETA jau ziņoja, ka ūdens līmenis Daugavā pēcpusdienā un vakarā saglabāsies 60-80 centimetrus virs normas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.

Patlaban ūdens līmenis Daugavā pie Andrejostas ir par 91 centimetru augstāks, nekā ierasts, un turpina kristies. Naktī uz otrdienu ūdens līmenis atkal varētu paaugstināties, tomēr tas nepārsniegs 150 centimetrus virs normas, prognozēja sinoptiķi.

Naktī uz otrdienu piekrastes rajonos atkal gaidāma vētra, tās laikā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums sasniegs 20-24 metrus sekundē, bet pārējā Latvijā - 15-19 metrus sekundē.

Jau ziņots, ka šonakt ūdens līmenis pie Andrejostas par 240 centimetriem pārsniedza normu. Rīgas jūras līča ziemeļos vēja ātrums sasniedza orkāna spēku - 33 metrus sekundē, bet Liepājas un Ventspils ostā - 32 metrus sekundē. Rīgā, Daugavgrīvā, vēja ātrums naktī sasniedza 29 metrus sekundē.
This page was loaded Oct 15th 2024, 3:18 am GMT.