smth
Commenting To 
15th-Jan-2007 02:44 pm - Šonakt vētras laikā arī zibeņoja<---- janvaaris saucas..... njaa.....
Publicēta: 13:55 15.01.2007.

Rīga, 15.janv., LETA. Šonakt vētras laikā Liepājā, Zīlānos un Rīgā novērots zibens un pērkons, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Liepājā un Zīlānos šo dabas parādību fiksējušas meteoroloģiskās stacijas, bet Rīgā zibens uzplaiksnījumus novērojuši sinoptiķi paši. Tomēr šonakt Latvijā nebija pērkona negaisa, tikai atsevišķi lokāli zibens uzplaiksnījumi.

LVĢMA speciālisti atzina, ka janvārī zibens nav tipiska parādība, tomēr katru gadu pāris reižu ziemā tas ir novērojams, sevišķi tik aktīva procesa kā vētras laikā pagājušajā naktī. Netipiski, ka šoreiz zibens saistīts ar augstu atmosfēras fronti. Šī iemesla dēļ parasti zibens novērojams vasarā.

Arī novembrī vietām Latvijā novērots zibens.

LETA jau ziņoja, ka šonakt Rīgas jūras līča ziemeļos vēja ātrums sasniedza orkāna spēku - 33 metrus sekundē, bet Liepājas un Ventspils ostā - 32 metrus sekundē. Rīgā, Daugavgrīvā, vēja ātrums naktī bija 29 metri sekundē.

Naktī uz otrdienu piekrastes rajonos atkal gaidāma vētra, tās laikā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums sasniegs 20-24 metrus sekundē, bet pārējā Latvijā - 15-19 metrus sekundē.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 15th 2024, 5:21 am GMT.