smth
Commenting To 
29th-Jan-2008 10:28 am - Nodeg iecienīta ēstuve uz Rīgas-Daugavpils šosejas
Publicēta: 10:12 29.01.2008.

Rīga, 29.janv., LETA. Šonakt pilnībā nodegusi iecienīta autobraucēju ēstuve uz Rīgas-Daugavpils šosejas - Dzelmē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka palīdze Inga Vetere, ugunsgrēkā izpostīts divstāvu ēkas komplekss "Dzelmes" aptuveni 1000 kvadrātmetru platībā, kas pieder SIA "Māris&Co".
Ēku kompleksā atradās gan būvmateriālu veikals, gan kafejnīca.
"Dzelmes" atrodas Ogres rajona Jumpravas pagastā.
Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēmuši plkst.2.14, un pirmie notikuma vietā ieradās Ogres ugunsdzēsēji, kas nekavējoties pieprasīja papildu spēkus, jo ēka jau dega ar atklātu liesmu. Ugunsgrēka lokalizācija bijusi ap plkst.8.
Vetere pastāstīja, ka bijuši vairāki iemesli, kādēļ ugunsgrēks tik strauji izplatījies. Viens no tiem - zem skārda jumta atradušās izžuvušas skaidas, kas ļoti ātri deg. Šonakt nelabvēlīgs šai ēkai bijis arī vējš, kas pūtis tieši pāri visai ēkai, tādējādi liesmas izplatījušās vēl straujāk.
Arī ar ūdens ņemšanu bijušas problēmas, jo no Daugavas to nevarēja paņemt. Vetere sacīja, ka minētajā vietā neesot bijis piebraucamo ceļu pie upes un būtu bijusi jāšķērso arī automaģistrāle, tādējādi pilnībā paralizējot autosatiksmi uz šosejas. Ūdens tika ņemts no 600 metru attāla dīķa.
Notikuma vietā strādāja sešas autocisternas, arī autokāpnes. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās ugunsdzēsēji no Ogres, Ķeipenes, Aizkraukles un pat Rīgas.
Šobrīd notikuma vietā strādā visi attiecīgie dienesti. Ugunsgrēka izcelšanās iemesli pagaidām nav zināmi.
IU "Māris&Co" dibināts 1993.gada 26.janvārī. Sākot savu darbību kā veikals-kafejnīca, kas atradās nelielās telpās un kurā strādāja tikai četri darbinieki, uzņēmums izaudzis līdz 56 darbinieku lielam kolektīvam, liecina uzņēmuma mājaslapā sniegtā informācija.
Mazais veikaliņš bija iecienīts ne tikai tuvējā apkaimē, bet arī garāmbraucēju vidū, jo atrodas Rīgas-Daugavpils šosejas pašā malā. Populārākais ēdiens ēdienkartē bijuši pelēkie zirņi, tā par sevi informē uzņēmums.
Lielā klientu skaita dēļ vajadzēja domāt par telpu paplašināšanu. 1997.gadā tika paplašināts bistro un pārtikas veikals, kā arī durvis vēra rūpniecības preču veikals. 1998.gadā tika atvērts būvmateriālu veikals "Viss mājai". Bet 2000.gadā uzņēmums tika pārreģistrēts uz SIA "Māris& Co". Uzņēmuma dibinātājs un direktors ir Māris Mālmeisters. 2001.gadā bistro tika pārveidots un ieguva interesantu interjeru.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:41 am GMT.