smth
Arodbiedrību savienība piketēs un rosinās referendumu par Saeimas atlaišanu 
4th-Oct-2007 02:15 pm
Publicēta: 14:07 04.10.2007.

(Papildināta 2. un 7.rindkopa.)

Rīga, 4.okt., LETA. Ja valdība turpmāk neuzklausīs arodbiedrības prasības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ir gatava rosināt referendumu par Saeimas atlaišanu, šodien žurnālistus informēja LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.
Taču vispirms arodbiedrība rīkos plašu piketu pie Saeimas ēkas. Tas notiks ceturtdien, 11.oktobrī, kad Ministru kabinetā (MK) apspriedīs likumprojektu par valsts budžetu 2008.gadam un 2008.-2010.gada vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru.
Piketam piekritušas gandrīz visas 24 LBAS dalīborganizācijas.
Krīgers informēja, ka arodbiedrības nolēmušas sarunu smaguma centru no valdības pārcelt uz Saeimu, jo nevis valdība, bet gan Saeima pieņems nākamā gada valsts budžetu.
Savukārt 17.oktobrī arodbiedrība tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Šī diena izvēlēta, jo tieši šajā datumā ANO atzīmē Nabadzības izskaušanas dienu, un tikšanās laikā mēģinās rast risinājumu šai problēmai.
Arodbiedrības ir gatavas protesta akcijām, jo tās neapmierina, ka Latvijā netiek ievērots sociālais dialogs.
Krīgers paziņoja, ka viņu uztrauc premjerministra Aigara Kalvīša (TP) darbība. Tas, ka valdība publiski paziņo par darba algu "iesaldēšanu" bez iepriekšējas apspriedes ar arodbiedrību, ir nepieņemami.
LBAS aptver 24 organizācijas, kurās ir aptuveni 165 000 biedru.


ka tik tas viss atkal nepagrimtu... bet priecee, ka vismaz kaadu aktivitaati lbas saak izraadiit...
Comments 
4th-Oct-2007 03:11 pm
Muļķi, kas nezina Saeimas atlaišanas kārtību, vai populisti, kas muļķo citus.
4th-Oct-2007 03:18 pm
jautaajums nav par muljkjoshanu, bet gan par arodbiedriibu lomu sabiedriibaa, par to, cik stiprs un noziimiigs ir vinju vaards.
lai gan, lv laikam tas nekad nebuus stiprs. vismaz ne tik ilgi, kameer lbas stuurees tie, kas stuuree....
This page was loaded Oct 14th 2024, 11:24 am GMT.