smth
Lielās balvas laureātu Aivaru Lembergu sveiks ar īpašu ziedu paklāju 
3rd-Aug-2007 01:34 pm
latvieshiem saak iepatikties visaadas izdariibas ar ziediem.. tikko bija izbijushai prezidentei, tagad aivaram....

Publicēta: 12:54 03.08.2007.

Ventspils, 3.aug., LETA. Ar floristu izgatavotu ziedu paklāju pie mājas Ventspilī, kur savā dzīvoklī mājas arestā atrodas Ventspils mērs Aivars Lembergs, pilsētas mēru sveiks ar Lielās balvas saņemšanu.
Kā aģentūru LETA informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, tā kā, visticamāk, Ģenerālprokuratūras aizlieguma dēļ Ventspils mēram Aivaram Lembergam nebūs iespējams piedalīties Ventspils pilsētas svētku atklāšanas pasākumā, lai saņemtu Ventspils domes Lielo balvu, ventspilnieki nolēmuši apsveikt domes priekšsēdētāju, iepriecinot ar īpašu pārsteigumu - ziedu paklāju.
Floristi, kas piedalās 7.starptautiskajā Baltijas ziedu paklāju festivālā, sadarbībā ar ventspilniekiem, kuri vēlas savas pilsētas mēru iepriecināt ar pārsteigumu, izgatavos īpašu ziedu paklāju kā sveicienu Lembergam par godu Lielās balvas saņemšanai, ko novietos netālu no ēkas Sarkanmuižas dambī.
Improvizētajā ziedu paklājā, kurš izveidots uzraksta "Apsveicam!" formā, būs asteres, dālijas, cinnijas, samtenes, kliņģerītes u.c.
Kā paskaidroja Duļbinska, ziedu paklājs kā apsveikuma forma izvēlēts tāpēc, ka Ventspils domes priekšsēdētājam ļoti patīk ziedi.
Viņš kopš 2001.gada, kad Ventspilī aizsākās tradīcija rīkot starptautisku ziedu paklāju festivālu, ir bijis šī festivāla patrons, ar lielu interesi vienmēr sekojis ziedu paklāju tapšanai un apbalvojis festivāla uzvarētājus.
Īpašo apsveikuma paklāju floristi Rionas Ēces vadībā gatavos Ostas ielas promenādē, kur top arī pārējie starptautiskā ziedu paklāju festivāla paklāji.
Ikviens ventspilnieks, kurš vēlas dot savu artavu apsveikuma paklāja tapšanā, tiek laipni aicināts šodien līdz plkst.14 atnest paklāja veidošanai noderīgus ziedus - piemēram, samtenes, asteres, dālijas, kliņģerītes.
Jau ziņots, ka Ventspils Lielās balvas balsojumā visvairāk - aptuveni 1000 balsis - ir saņēmis Lembergs.
Kā aģentūra LETA uzzināja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļā, pilsētas interneta portālā vien par Lembergu nobalsojuši 616 cilvēki. Savukārt laikraksts "Ventas Balss" saņēmis 274 anketas un 54 vēstules, kurās balvai ieteikts Lembergs.
Atbilstoši "Nolikumam par Ventspils pilsētas domes atzinības veidiem" Ventspils pilsētas domes Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu valstī un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās.
Kandidātus Lielās balvas saņemšanai izvirza paši ventspilnieki - iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Par kandidātiem, kurus izvirzījis lielāks skaits ventspilnieku, iespējams balsot Ventspils portālā un aizpildot anketas, kas publicētas laikrakstā "Ventas Balss". Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas domes Apbalvošanas komisija, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, izvirza kandidātus apbalvojumu saņemšanai, un galīgo lēmumu par apbalvojumu saņēmējiem pieņem Ventspils pilsētas dome.
This page was loaded Oct 14th 2024, 3:24 pm GMT.