smth
Zemes darbi 
1st-Feb-2021 10:56 pm


Jāsaka, ka šodien ļoti darbīgi iesākās nedēļa. Visu dienu nostrādāju ļoti centīgi. Iedvesma rakstīt garos darbus bija atnākusi, tāpēc salīdzinoši viegli tiku galā ar sarežģītiem rakstu darbiem. Tas ļoti priecēja.
Lai arī skaisti spīdēja saule, pusdienas neizgāju ierastajā pastaigā. Šodien pusdienlaikā iestādīju beidzot sīpolus lokiem un kviešus kaķiem. Sen jau viss bija atvests, tikai stādīšanas iedvesma nenāca un nebija ilgas pēc svaiga zaļuma. Tagad, kad ir uzsnidzis pamatīgs sniegs, kad biežāk sāk spīdēt saule, kad diena ir pastiepusies garumā, ir pienācis laiks zemes darbiem. Pašie tiešām arī bija prieks beidzot sajust zemi starp pirkstiem, stādīt.. Gaidu jau pavasari! :)
Vakarā 7 km loku izmetu. Piesalst nedaudz. Ietves daudzviet slidenas. Daudzviet diemžēl sētnieki nav strādājuši, līdz ar to uz ietvēm sakrājies netīrīts sniegs, kas brienams.
Šodien sasmējos par kaķiem. Uzvārīju kukurūzu. Kad piesēdu to ēst, Triša cītīgi sēdēja man pretī un gaidīja, kad kādu kukurūzas graudiņu iedošu viņai. Kad nedevu, tad centās ar ķepu aizsniegties līdz kukurūzas vālītei manās rokās. Toties Puša mums ir aknu mīļotājs. Vakarā cepu akniņas vakariņām, nogriezu arī dažus gabaliņus no aknas kaķīšiem. Puša kāri uzmetās virsū, bet Triša divos piegājienos mēģināja atņemt Pušai aknu gabaliņos, tomēr, pagaršojusi tos, atzina, ka viņa neko tādu neēd. Šo es nekādi nevaru saprast, kāpēc kaķis neēd svaigu gaļu? Nav pirmā reize ar aknām, kad Triša tās neēd. Šobrīd ir izmēģināts gan ar vistu, gan ar tītaru, gan liellopu aknām. Neēd Triša aknas un punkts. ;)
Bet vispār mums šodien bija izcili gardas vakariņas - aknas ar kartupeļu biezputru un gurķu salātiem. Tāds riktīgi mājas ēdiens! :)
Un, jā! Šodien paslīdēja roka un pasūtīju vēl divus hipeastrus - rozi baltus un zaļganus. Cerēšu, ka tiešām pareizie arī atnāks. ;)
This page was loaded Apr 18th 2024, 9:39 am GMT.