smth
Commenting To 
25th-Jan-2021 10:09 pm - Wiener Staatsoper, "Das Rheingold"


Dienas īpašais šodien viennozīmīgi ir Wiener Staatsoper, "Das Rheingold". Pamanīju, ka Vīnes opera sniedz iespēju noskatīties Vāgnera tetraloģiju "Nībelungu gredzens". Pirmā daļa šodien. Iemīlējos vizuālajā risinājumā no pirmās sekundes. Vizuāli - askētiski krāšņi, bet mūzika...es arī piederu tai cilvēku kategorijai, kurus Vāgnera mūzika ved pa dažādu emociju izjušanas taku. Patīk. Joprojām patīk.
Saprotu, ka šonedēļ mani gaida krietns izaicinājums, jo katra daļa ir ļoti gara, bet, manuprāt, tas ir tā vērts. Zinu, ja nebūtu pandēmija, šo izrādi visdrīzāk nebūtu redzējusi. Diezin vai speciāli brauktu uz Vīni,lai skatītos tieši šo izrāžu ciklu. Bet, ja ir iespēja noskatīties, tad kāpēc gan neizmantot šo iespēju? :)
Tomēr esmu noilgojusies pēc labiem koncertiem, izrādēm, tāpēc atkal kāri tveru katru iespēju, ko internets piedāvā.
Kas vēl? Šodien uznāca kaut kāds lielais niķis. Pa dienu (pusdienslaikā) aizgāju pēc tulpēm. Laiks smuks, tāpēc nolēmu izmest nelielu loku, izkustēties un nopirkt kādas pavasara puķes. Aizklīdu līdz vecajam rajonam. Mūsu puķu veikalā-bāzē svaigas tulpes ievestas. Paķēru vienu iepakojumu un esmu laimīga - saliku divās vāzēs, tagad aci priecēs kādu nedēļu. ;)
Bet, runājot par veco rajonu, atkal pie sevis nodomāju par to, ka esmu tā uzreiz visu kā ar nazi nogriezusi. Tik daudzi gadi tur pavadīti, bet šobrīd nejūtu neko. Nekādas nostaļģijas, nekādas vēlmes atgriezties. Šeit, jaunajās mājās, ir labāk mums visiem.
Vakarā ar Ilzi tikāmies. Beidzot atdevu viņai viņas pasūtījuma daļu. Ilgi pļāpājām. Pat nosalu nedaudz. Tomēr bija tik forši atkal satikt Ilzi klātienē! Pietrūkst man tā komunikācija realitātē.. Bet nu nosalšana.. Ja godīgi, nedaudz baidos, ka saaukstējos. Cerēšu, ka tomēr nē.
Vakarā pēc pastaigas grāmatu lasīju. Jācenšas atkal atgriezties pie rituāla, ka pirms gulētiešanas kādu stundu lasu, nevis bakstos vai skatos ekrānā.
Un ir arī viena skumja ziņa saistībā ar darbu. Kolēģe Viktorija brīvdienās nomira. Pirms Jāņiem atklāja vēzi. Vēl decembrī likās, ka būs labi tomēr viss. Diemžēl.. Divus gadus jaunāka par mani.. Jauka, atsaucīga, sirsnīga.. Un vairs viņas nav. Skumji. Ļoti.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 19th 2024, 7:50 pm GMT.