smth
Logos leduspuķes zied! 
17th-Jan-2021 10:11 pm
0117

Šīs dienas lielākais prieks ir leduspuķes. Tiesa, tikai guļamistabā pavisam neliela maliņa vidējā rūtī, tomēr ir brīnišķīga sajūta. Bērnība daudzus logus rotāja leduspuķes, bet tagad reti kur tās var ieraudzīt. Tāpēc tiešām no sirds priecājos par šādu dabas skaistumu mājās.
Bet vispār mums dzīvoklī ir silti - 22 grādi stabili un pat nedaudz vairāk. Šī mums ir pirmā ziema šeit, tāpēc varu tikai priecāties, ka pagaidām tiešām ir labi.
Ko darīju šodien? Pa dienu lasīju grāmatu, noskatījos arī bobsleju. Tā jau tāda tradīcija gadiem ilgi mums ar tēti - kā brīvdienas, tā jāskatās skeletons, bobslejs, biatlons. ;)
Šodien atkal želeju uztaisīju, jo vakar abi noēdāmies apelsīnu-mandarīnu želeju. Šovakar uztapa ķiršu želeja. ;) Gan jau drīz atēdisimies, tomēr pagaidām vēl garšo abiem. ;)) Vakariņās neierasti mums - spagetti ar tunci. Sanāca ļoti gardi. Viens no iemesliem varētu būt tas, ka mēs ne tik bieži mājās gatavojam pastu. Bet reiz pa reizei paslīd roka un tad tas šķiet brīnumgards ēdiens.
Ēdām pastu, dzērām baltvīnu vakariņās un atcerējāmies mūsu Itālijas brauciena Neapoles apmeklējumu. Vietējā nelielajā restorāniņā toreiz pasūtījām dažādas pastas un vīnu. Tās bija vienreizēji gardas vakariņas, un šīs dienas vakariņu garša atgādināja to mirkli. Ž.vēl atcerējās arī to, kādi futbola klubi tovakar spēlēja (respektīvi, kādu spēli rādīja tv tajā restorāniņā). ;)
Tā kā egle ir projām, šovakar kamīnā ieliku divus svečturus ar tējas svecēm. Kaķi nelikās par to ne zinis, bija forši!
Šodien atnesu līdakasti pie kamīna. Jāsaka, ka līdakaste tiešām ir labi saņēmusies, kupla, gara, kaķiem vairs nav pa zobiem un ķepām. Tagad ļoti labi iederas tajā stūrī, kur stāvēja egle - vairs nav tik pliks stūris. :))
Vispār šobrīd puķes domāju pamigrēt pa palodzēm. Diemžēl vēl viena orhideja atdeva galus. Laikma šobrīd kaut ko daru nepareizi vai arī vienkārši orhidejām nepatīk iedalītās vietas uz palodzes. Tuvāko dienu padomāšu rūpīgi par puķu izkārtojumu.
Mamma atkal dzimtas pētniecībā iekrita.Šovakar viņai izstāstīju, ko Lauris ir geni ievietojis. Mamma teicās to vēlreiz pati pārbaudīt, jo netīšām cilvēks var aiziet pa maldu ceļiem un uzskatīt, ka ir atradis kaut ko, kas tiešām dzimtai piederīgs, bet tā nav. Vai arī tieši otrādi - kaut ko palaidis garām.
Ar māsīcas Ivetas meitu Katrīnu vakarā sarakstījāmies arī par dzimtas pētniecības lietām. Izrādās, viņas vīratēvs arī rokas pa arhīviem un meklē informāciju par savu dzimtu. Katrīna atzina, ka viņai pašai šī lieta kļuva interesanta, tāpēc gribot ar mani kādreiz par to visu detalizētāk parunāt. ;)
Nu, un nedaudz par ziemu. Šodien diena saulaina, bet auksta. Tādēļ atkal nesaņēmos iziet ārā. Zinu, ka viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka man patīk šeit, mājās, jo ir ļoti labi.
This page was loaded Apr 20th 2024, 3:04 am GMT.