smth
Commenting To 
3rd-Jan-2021 11:17 pm - Dienas mēdz būt dažādas
0103

Izskatās, ka esmu saindējusies. No rīta bija ne pārāk labi, jo sākumā nesapratu, kas ar mani notiek. Kad pieleca, tad rīkojos pēc plāna - daudz šķidrums, oglīte...
Jāatzīst, ka deguns un garšas kārpiņas mani parasti neviļ, līdz ar to diezgan veiksmīgi izvairos no saindēšanās. Bet šoreiz pat nesaprotu, kas notika. Vienīgais vainīgais varētu būt siļķe. Droša par to neesmu, bet vismaz esmu atradusi, kuru vainot. ;))
Tā kā nejutos labi, tad šodien ļoti daudz gulēju. Uz vakara pusi jau bija labāk, tomēr vispārējā vājuma dēļ nolēmu šodien izlaist pastaigu. Tos 10 km gan jau citās dienās "atstaigāšu" un tā varēšu sasniegt savu mērķi - vidēji 10 km dienā katru dienu.
Ja nevar kustēt, var gulēt dīvānā un lasīt. Šodien pabeidzu "Muižas Latvijā" III grāmatu. Kad izlasīju, ka Lūznavas muiža piederējusi tiem pašiem Kerbedziem, tad sapratu, ka mūsu pils visdrīzāk arī tika uzturēta labi. Tik ļoti gribas sagaidīt nākamās grāmatas, kurās būs detalizētāks stāsts par mūsu pili. Daļa saimniecības ēku joprojām ir un pietiekami labā stāvoklī, piemēram, staļļi. Aizdomājos par to, ka Ozoliņu māja, kurā kādu brīdi mamma dzīvoja, iespējams, varētu būt arī muižai piederoša. Daudz istabu, pagrabs apakšā. Nezinu, vai tā ir pārvaldnieka, vai tomēr kalpu māja. Gan jau risinājums būs grāmatā. :)
Bet vispār šobrīd arhitektūra Latvijā un vēsture man šķiet bezgala interesants salikums. Iespējams, ka tuvākajā nākotnē pameklēšu vēl kādu grāmatu, kurā daudz jauna varētu uzzināt. :)
Ja viena grāmata ir pabeigta, tad jāsāk nākamo lasīt. Beidzot pieķēros "Gravīru meistara meita". Pagaidām patīk. Tulkojums šķiet ļoti raits. Lasot, atkal sāku kost elkoņos par to, ka savulaik grāmatnīcā "Globuss" nenopirku japāņu mākslas grāmatu, kurā bija ļoti daudzu darbu reprodukcijas. Pats trakākais ir tas, ka atceros, ka tobrīd to grāmatu pacilāju, sapratu, ka varu atļauties, bet..slinkums stiept tādu smagumu. Nu, to grāmatu vairs nevar nopirkt.
Vakarā noskatījos LTV1 raidījumu "Kino un mēs". Lai gan internetā daudz spļaudījās, tomēr man kopumā šis raidījums likās interesants - dažādi fakti par latviešu filmām, dažādu ainu analīze, kas liek uzdot jautājumus. Skaidrs, ka gribu arī kaut ko par kino un aktieriem palasīt. Laikam šobrīd visiekārojamākā ir Lidijas Freimanes grāmata. Jāpameklē būs, varbūt kaut kur vēl var nopirkt.
Un, jā! Vakarā noskatījos filmu "Dubultsitiens". Nekad nebiju to redzējusi "no - līdz". Patiesībā jāatzīst, ka diezgan labi skatāma tā ir joprojām. Protams, padomiskais uzslāņojums ir, tomēr sižets ir raits, liek visu laiku domāt, kas tālāk būs, kā viss atrisināsies.. Meistarīgi! :) Man jau patīk detektīvi. ;)))
Tāda, lūk, svētdiena man sanāca.
Ja rīt jutīšos labāk, iešu staigāt pa dienu un vakarā, lai nostaigātu nepieciešamos kilometrus. Turklāt kustības un svaigs gaiss organismam šobrīd ir ļoti nepieciešams.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 24th 2024, 4:58 pm GMT.