smth
Pirmā advente 
29th-Nov-2020 08:26 pm
1129

Pirmā advente. Bez sniega. Pirmais kārtīgāks sniegs Rīgā mums bija aizvakar, tiesa, ātri nokusa. Toties saulīte uzspīdēja. Joprojām katru reizi priecājos par tām dienām, kad mūsu dzīvoklī iespīd saule. Un man tik ļoti patīk lasīt grāmatu, kuras lapas apspīd saule. Tas ir tik neizsakāmi forši! Man tā pietrūka saule tajā dzīvoklī, kur mitu tik daudzus gadus.
Jā, rīts mans sākās ar gardām pildītajām pankūkām - ledusskapī vēl bija pankūkas ar biezpienu un rozīnēm, izvilku mammas vārīto saldo ķiršu ievārījumu..mmm, ideāls salikums! Gardi! ;) Pēc tam lēnām dzēru kafiju un lasīju mežonīgo pīrāgu piedzīvojumus. Foršs, nesteidzīgs rīts. ;)
Pēc tam izgāju pastaigā. Cerēju aiziet līdz Mazjumpravas muižai, bet tas, kas notika uz Daugavas promenādes Ķengaragā, bija vienkārši ārprāts. Cilvēki neietur distanci, bariņos pulcējas. Nu, kādēļ??? Aizgāju līdz putnu vērošanas tornim un nospļāvos - noguru lavierēt, aizturēt elpu.. Man to nevajag! Iziešu kādreiz agrākā rītā vai arī vēlākā vakarā. Dienas vidus tiešām bija sliktākā izvēle.
Vēl pašausminājos par to, ka cilvēki joprojām nāk ar lieliem baltmaizes kukuļiem barot gulbjus un pīles. Tiešām?? Nu, kāpēc ir tik grūti ielāgot, ka baltmaize ir slikta izvēle? Ai, cilvēku nesaprāts ir vienkārši nebeidzams.
Mājās ejot, paķēru no Sanitas pasūtījumu. Protams, ievērojot 2 metru distanci. Tā kā steidzu uz mājām, lai skatītos bobsleju, nekāda ilgā pļāpāšana nesanāca. Bet to jau varēs darīt pēc tam, kad situācija ar vīrusa izplatību mainīsies.
Bobslejs..ja godīgi, neskatoties uz to, ka nav mums pjedestāls, tomēr ir prieks par to, ka visas trīs ekipāžas gan vakar, gan šodien diezgan stabili un labi nobrauca. Nu, nevar gribēt vienmēr medaļas. Gan jau sezonas gaitā arī tās mums būs. :)
Rimi piegāde šodien patīkami pārsteidza. Sapratu, ka mēs esam bez maz vai pirmie mūsu piegādes laikā - tas forši. Bet.. liekot visu pa savām vietām, sapratu, ka mums neatveda gardās Floras piparkūkas. Zvanīju Rimi, izstāstu situāciju un risinājums ir uzreiz - naudu atmaksās un sirsnīgi atvainojās par to, ka tā sanāca. Nu, nekas - rīt agri no rīta aizskriešu līdz tuvējam Rimi, kamēr cilvēku maz, paņemšu savas piparkūkas, lai ir ko pie kafijas piekost. :)) Bet tiešām patīkami pārsteigta par operatīvu Rimi rīcību. :)
Kas vēl? Vēl man rīts šodien bija tieši tāds pats kā vakar - Puša pamodināja 6 no rīta, mans miegs pazuda, bet pēc pusotras stundas atgriezās. Gulēt aizgāju vēlreiz 7.30 un piecēlos 10.00. Šķiet, ka psihosomātika mani atkal vilina nepareizos ceļos. Pēc garākās pastaigas šodien ielīdu vannā ar lavandu eļļu. Ceru, ka tas manu saspringu noņems un gulēšu labāk.
Un vēl.. šovakar ppremjers uzrunāja Latvijas tautu saistībā ar COVID. Ja godīgi, neko daudz jaunu jau nepateica. Bet man šķiet, ka šoreiz svarīgākā ir ziņa par to, ka draugi, paziņas, pulcēšanās ir slikti. Ieturam distanci, neļaujam vīrusam izplatīties, neiedzenam izmisumā mūsu veselības aprūpes sistēmu, pulcēties varēs pēc tam. Tik vienkāršas lietas tiek mums lūgtas, bet ne visiem tas aiziet līdz attiecīgajiem smadzeņu centriem. Šodien promenādē redzētais man bija pietiekami skaidrs signāls par notiekošo. Diemžēl, paskatoties atsevišķu publisku personu bildes facebook saproti, ka ne visi saprot lūgumu ieturēt distanci. Nu, tiešām jāliek bildītes ar to, kā iededz svecīti Adventa vainagā ar ne savas ģimenes locekli, neieturot distanci, bet sejas maskām... Nu, kāpēc, kāpēc, kāpēc tik elementāras lietas ir grūti ievērot???
Oi... paši esam nopelnījuši premjera solīto ārkārtas situācija pagarinājumu, ierobežojumu pastiprināšanu.
This page was loaded Apr 24th 2024, 3:27 pm GMT.