smth
Commenting To 
27th-Jul-2007 02:51 pm - SC aicina sākt diskusiju par labā pagrieziena atļaušanu pie sarkanās gaismas
Publicēta: 14:42 27.07.2007.

Rīga, 27.jūl., LETA. Politisko organizāciju apvienība "Saskaņas centrs" (SC) aicina uzsākt diskusiju par iespēju veikt grozījumus kustības organizācijā krustojumos, kas atļautu labā pagrieziena veikšanu pie sarkanās gaismas, aģentūru LETA informēja apvienībā.
"Daudzās Eiropas valstīs, tajā skaitā arī Lietuvā, pastāv noteikums, kas atļauj nogriezties pa labi, ja luksoforā deg sarkanais gaismas signāls," sacīja Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs (SC). "Tas nozīmē, ka automašīna, atrodoties malējā labējā rindā, palaižot garām visus gājējus un automašīnas, kas veic kustību pie zaļā luksofora signāla, drīkst veikt labo pagriezienu, negaidot zaļo gaismas signālu."
Orlovs uzskata, ka atļauja veikt labo pagriezienu, ja deg sarkanais luksofora signāls, ir līdzeklis, kā palielināt krustojumu caurlaides spēju un samazināt sastrēgumus pilsētā.
"Mašīnu pilsētas ielās ar katru dienu kļūst arvien vairāk, tāpēc rodas nepieciešamība veikt konkrētus pasākumus," norādīja Orlovs. "Protams, jaunu autoceļu un tiltu būvniecība ir nepieciešama, tomēr tie būs ilgtermiņa un ļoti dārgi projekti, kas pašreizējā momentā situāciju nespēs uzlabot, tāpēc paralēli jāmeklē mazāk dārgi un operatīvi risinājumi."
Ideja par labā pagrieziena veikšanu, ja deg sarkanais signāls, nav jauna, jo citu valstu pieredze rāda, ka tāda iespēja pastāv, sacīja Orlovs, norādot, ka par tādu iespēju signalizētu luksofora papildu sekcija.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 6th 2024, 12:26 pm GMT.