smth
Gājputni 
19th-Sep-2019 11:07 pm
0919

Šodien gājputnu diena. Gan tiešā nozīmē, gan arī pārnestā.
Bet par visu pēc kārtas.
No rīta logu guļamistabā izmazgāju, aizkarus izmazgāju un izkāru, palodzi sakārtoju, lai mammai līdz pavasarim miers.
Vēlāk ar tēti aizbraucām uz Kažiem, pupiņas noraut. Nekas daudz jau tur nebija palicis, bet krietnu brīdi darbojāmies.
Kamēs mēs pa pupiņām, virs mums un blakus dzērves. Vispirms viens liels bars ilgi riņķoja virs Jozānu pļavām, tad aizdevās Preiļu virzienā. Kādu brīdi miers. Tad pagalmu pamatīgi pieklaigāja divas dzērves, kas lidoja krietni zemāk. Izskatījās, ka viņas nedaudz atpalikušas no lielā kāša, kas gan nekāds kāsis nebija - tāds bars, kas augstu lidoja. Kad laikam sadzirdēja vai pamanīja to baru šīs divas dzērves, strauji uzņēma augstumu, apklusa un aizlaidās pakaļ baram. Pēc tam ik pa brīdim bariņi pa 7-9 dzērvēm lidoja. Un beigās atkal viens lielāks bars. Kaut kā šogad viņas diezgan haotiski lido, turklāt augstu. Tētis norunāja, ka veči kādreiz teikuši, ka tad, kad dzērves augstu lido, rudens ir īss. Nu, redzēsim..
Mājās atvedām lielu grozu paprikas. Tā pie sevis smējos par to, ka uz sēklu paciņas, ja nemaldos, bija rakstīts, ka būs sarkana paprika, bet.. pieaugušas diezgan daudz dzeltenu. :)) Man jau vienalga, kādā krāsā, jo galvenais, ka garšīgas! Galvenais, ka savā dārzā augušas. Jau kādu gadu diezgan daudz un regulāri ēdu papriku, tādēļ par tik labu ražu esmu ļoti priecīga. ;)
Vakarā steidzu lasīt Grīna "Tobago". Mantu daudz, tādēļ gribas vismaz šo grāmatu izlasīt un vairs nevest atpakaļ uz Rīgu. Varēšu atdot Luetai, lai viņas bibliotēkā ir, lai viņai ir ko lasīt. ;)) Jāsaka, ka sākumā diezgan smagi ar šo grāmatu gāja, bet šobrīd esmu jau ielasījusies un ir interesanti. :) Vienkārši jāpierod pie rakstības stila. :))
Un vēl... Kaimiņš - dzer un skaļi dzied. Nedaudz bail, jo šajās dienās elektrību viņam atslēguši, kas tam cilvēkam dzērumā var ienākt prātā - neviens nezina. Neomulīgi..
Bet kāpēc es par gājputniem pārnestā nozīmē rakstīju? Tāpēc, ka šodien diezgan daudz domāju par to, ka es jau arī kā tāds gājputns - atskrienu uz īsu brīdi uz laukiem un atkaļ skrienu projām. Un tā mētājos starp divām mājām. Skumji, kad atstāju vienas un braucu uz otrām, un skumji, kad no otrām braucu uz pirmajām.. Gribas, lai prieks ir abās, tāpēc ceļš reizēm ir ļoti skumjš.
This page was loaded Apr 27th 2024, 1:03 am GMT.