smth
Kalni un citi kalniņi :) 
14th-Sep-2019 09:37 pm
0914

Nakts ceļš pagāja mierīgi. Tā kā laiks mums bija diezgan, tad uz stundu apstājāmies stāvlaukumā un visi kārtīgi pagulējām. Pēc tam vēl dažas stundas ceļā un brokastu pieturvieta poļu pusē pēdējā benzīntankā. Lai arī agrs, tomēr cilvēku diezgan daudz. Un ir forši redzēt, ka lielākā daļa no tiem ir vai nu haikotāji, vai nu kalnos kāpēji. :)) Kalni visus vieno. ;))
Vēl neliels brauciens un esam Tatranska lomnica. Laikapstākļi nesaprotami. Nedaudz uzlija, pēc tam sāka skaidroties, bet, paskatoties uz kalniem nevar saprast, vai tur, aiz mākoņiem ir saule, vai tomēr nē. Un vēl vairāk uztrauca tas, ka lejā ik pa brīdim tādas stiprākas vēja brāzmas bija. Tas visu pacelšanās prieku draudēja aptumošot.
Kamēr tikām galā ar saviem GoPass, tikmēr laiks nostabilizējās un varējām celties augšā. Pirmie divie pacēlāji - dažāda tipa vagoniņi. Bet trešais, visforšākais - krēslu, uz Lomnické sedlo. Bērniem pēdējais tieši visvairāk arī patika. Jā, pirmajos divos izbaudījām "pienu" - iebraukšanu mākoņos, bet tas pēdējais..klusums, vējš, strauta skaņa.. Tu un kalns.
Nedaudz pastaigājām pa tur esošo taku. Visi sajūsmā, jo laiks uz šo mirkli, kamēr bijām augšā, uzlabojās: saulīte spīd un mākoņi kaut kur pa leju slīd. Vislielākais prieks par to, ka Ilvers pavilkās uz kalniem. Atpakaļ ar viņu braucām krēslu pacēlājā un viņš pats atzina, ka kādreiz, kad būs fiziski stiprāks, gribētu kāpt kalnos. Forši! Bērnam pietika ieraudzīt vienu reizi kalnus un iemīlēties tajos līdz ausīm. :)))
Nolaidušies lejā vēl kādu brīdi pastaigājām pa apkārtni un iegājām arī papusdienās vienā no kafejnīcām, kur Ivars ar Annu jau iepriekš bija pusdienojuši. Vai nu mēs bijām tik ļoti izsalkuši, vai arī viss tiešām bija tik ļoti garšīgs, ka visi visus izēda tukšus. :D
Nopirkām Kofolas krājumus un devāmies uz saviem apartamentiem Penzion Aqua Liptovski Mikulašā. Ar tiem mums tiešām noveicās, ja dzīvojām vieni pašā visā stāvā, līdz ar to nebija ar kādu jādala virtuve un ledusskapis. :) Bērni ātri izvēlējās dzīvot vienā istabā un mums visiem pieaugušajiem bija jānakšņo otrā istabā. :)
Bērniem bija piesolīts kva-kva parks, tādēļ bez variantiem - miegam nav laiks, jābrauc tālāk izklaidēties. Ātri "uzpildījām" manu GoPass ar kva-kva parka apmeklējumu kopā ar pirtīm un braucām uz Tatralandia.
Milzīga izklaides vieta. Visi esam sajūsmā. Pirtis foršas! Tiesa, kādā brīdī nedaudz traucēja, ka gandrīz visas pirtis bija aromātiskas. Dažas vairāk, dažas mazāk. Pašai patika Tatra sauna, Salt Sauna, Tatra lake, Celtic Oppidum, kur nedaudz iesnaudos, jo mazgulētā nakts deva ziņu, Steam Boiler (laikam absolūtais mans favorīts). Pārējais - bija ok, bet bez atkārtotas ienākšanas tur. ;))Gribējās arī āra burbuļātorā pasēdēt un bio saunā, bet tur savācies bija liels apmeklētāju pūlis. Apskatīju un aizgāju projām.
Viena lieta, kas dažus var mulsināt - atbilstoši etiķetei - sievietes paladziņos, vīrieši - ar dvielīšiem. Un daudziem vīriešiem dvielīši pirtīs un atpūtas zonās slidējā nost. :) Zvaniņu pilna pirts. :D
Forši, ka šajā sestdienā pievakarē ik stundu kaut kas īpašs tika piedāvāts. Kamēr biju pirtī, tika iznest liels sāls trauks ar lavandu un visi, kas vien vēlējās, varēja kārtīgi noskrubēt sevi. :)
Saprotot, ka ilgāka uzturēšanās pirtī mani var pavisam iemidzināt, devos ārā - uz baseiniem. Krietnu brīdi pamirku āra termālajā baseinā. Protams, ārā esot + 18 grādiem, + 40 baseinā likās ideāla temperatūra. Galva jūt vēsumiņu, bet ķermenis tup siltā ūdenī. Pēc tam Ivars ar Ilveru pierunāja mani uzbraukt Tornado trubu. Pirmo reizi dzīvē piekritu šādai avantūrai (jā, jā, es nekad līdz šim nebiju braukusi nevienā trubā :))) ). Tikai pēc tam, kad izbraucu to, noskaidroju, ka tā ir vissarežģītākā un trakākā truba. :D Man ļoti patika. :) Izbraucu to vairākas reizes, pāris reizes izbraucu arī divas vienkāršākās, bet sapratu, ka Tornado ir īstā, kura jābrauc! :) Noķēru pozitīvo adrenalīnu un kārojas to darīt vēl un vēl. :D
Vārdu sakot, Tatralandia mūs ļoti iepriecināja un nogurdināja. :) Skaidrs, ka tur ir ko darīt veselu dienu, ne tikai četras-piecas stundas. :))
Atbraukuši mājās ātri paēdām un tagad liekamies gulēt. Miegs pirms atpakaļceļa kārtīgi jāizguļ. :) Rīt būt gara diena mašīnā, bet atzīšu godīgi, šāds īsais brauciens nedēļas nogalē tomēr atmaksājās emocionālā ziņā. Biju kalnos, biju pirtīs un kva-kva parkā. Mūs lutināja saule un silts laiks, bet laukos un Rīgā līņā, krīt krusa un ir ļoti nemīlīgs. ir labi, ka aizmukām projām no Latvijas.
Un tagad miegs!
This page was loaded Apr 26th 2024, 7:21 pm GMT.