smth
Commenting To 
4th-Sep-2019 10:37 pm - Saulriets zem olīvkokiem
0904

Ļoti lēns rīts. Šodien nespējām izkasīties. Laikam beidzot sagurums mūs sāk pievarēt. :))
Aizbraucām uz Governor's pludmali. Pa ceļam redzējām Larnakas sāls ezeru. Ūdens daļā ezera nav, tāpēc sāls nosēdies. Nereāls skats. Skaidrs ir tas, ka pēdējā dienā pirms izlidošanas šis ezers tuvāk jāapskata. :)
Pludmale - ar tumšam smiltīm un gaišiem akmentiņiem. Nav pārāk liela, bet ir smuka. Kristīne šo ieteica. Nodzīvojām tur stundas trīs. Kārtīgi apcepāmies. Man vēders apdedzis un kājas nedaudz, līdz ar to skaidrs, ka atgriezīšos brūna. :))
Ja pavisam godīgi, tad man pašai ne pārāk man patīk tāda roņu atpūta, bet nu nevaru es uzstāt uz to, ka viss tikai manās interesēs notiek. Tieši tāpēc ir svarīgi, lai gadījumos, kas ceļo kompānijā, tomēr spētu viens otram piemēroties un atrast kompromisu - sagādāt prieciņus vieniem un otriem, un trešiem. :) Šodien dienas pirmā daļa noteikti bija par prieku Ingai un Jurim. :)) Lai gan.. man jau arī patīk iedegums. ;>
Pēcpusdienā aizbraucām uz Pano Lefkara ciematu. Mērķis - organiskā olīvu ferma. Īpašnieks interesants - bijušais Eiroparlamenta deputāts, policijas un tieslietu ministrs. Rādīja, stāstīja ļoti daudz par savu dārzu. Protams, ir arī savs veikaliņś. Deva pagaršot gan eļļu, gan olīves, gan olīvu pastu, gan našķīšus. Galva reiba no tā visa. ;) Paņēmu vienu aromatizēto eļļu, vienu extra virgin, olīves un karotīšu našķi. Kad posāmies projām - aicināja apēst vīģes, jāņmaizītes koka (karoba) pākstis un piedāvāja limonādi. Sākumā gribēju atteikt, bet tad atcerējos par kafiju, no kuras nevajagot atteikties, un sapratu, ka jāpieņem piedāvājums.
Vērojām saulrietu, pļāpājām ar viņu, viņa sievu. Tā ļoti sirsnīgi. Pārsteidza, ka viņa sieva ļoti sajūsminājās par mūsu gaišo ādu. Pajokoju, ka mēs vairs nemaz neesam bāli, bet viņa teica, ka salīdzinoši ar viņu, esam. :)) Tā jau laikam dienvidniekiem ir - gribas to mūsu ziemeļnieku bālumu, bet mums gribas to brūnumiņu. Vienmēr gribas to, kas nav. :D
Vakars un saulriets bija vienkārši brīnišķīgs! Līdzi mums vēl viņi iedeva vīnogas, vīģes, lauru zarus no sava dārza. Super attieksme pret viesiem! :))) Iespējams, viss ir tikai tāpēc, ka vienkārši nesteidzāmies un papļāpājām ar viņiem. :))
Mājās braucām jau pēc saulrieta. Pa mazākiem ceļiem nevis lielām šosejām. Un tie mazie vienmēr ir daiļāki un interesantāki! :) Interesanti redzēt citu dzīvi, to īsto dzīvi, ko dzīvo cilvēki ciematiņos.
Pa ceļam no kāda vietējā, kas tirgojās no sava auto, nopirkām marakuju, persikus, meloni, tomātus, sīpolus, salātus, rozīnes. Pagaršojām zemesriekstus, marakuju, vīģes. Viss tik brīnišķīgi gards! :)
Aizbraucām izlūkbraucienā uz Sklavenidis. Jau noskatīju lietas, ko vedīšu mājās - noteikti siers un olīves brauks uz Rīgu, kādu eļļu būtu jāpaķer, kaut ko no našķiem un varbūt augļiem. :))
Juri un Ingu palaidu vakariņās vienus, jo pašai ir pārsātinājuma sajūta. Pašai šovakar tāds vakars vienai - nomazgāju augļus, dzēru vīnu un baudīju mierīgo vakaru. :))
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 25th 2024, 8:05 pm GMT.