smth
Commenting To 
1st-Sep-2019 11:35 pm - Vēsture, karstums un gardumi, gardumi, gardumi!
0901

Lielisks miegs. Tiešām izguļos atvaļinājuma laikā, jo daudz ir dziļais miegs, kaķi nemodina agri no rīta, Ž.negrūsta. :)) Turklāt daudz saules, siltuma, maz stresa. Ideāli! ;)
Lēnais rīts arī šodien mums bija. Ilgi nevarējām izlemt, ko darīt. Sapratu, ka Inga ar Juri saguruši pēc vakardienas. Ieteicu viņiem ronīšu dienu - lai pasauļojas, paguļ saulītē, bet es iešu pastaigāt.
Aizstaigāju līdz Karaļu kapenēm. Nekāda sakara ar karaļiem šai vietai nav :)). Dižciltīgie tika apbedīti. Izstaigājos, nodomāju, ka nedaudz dīvaini ir veidot kapus tieši pie jūras.
Prieciņš bija par to, ka no kapeņu teritorijas kuģa vraks tuvāk redzams. Jā, vakarā tiešām varētu būt ļoti skaists skats uz to vraku un jūru. Varbūt kādu dienu Inga un Juris jāpierunā aizdoties turp.
Nedaudz izbrīnīja viena cita lieta. Akmentiņu krāvumi. Katrs, kuram nav slinkums, veidoja savas piramīdas.
Pēc tam devos meklēt citus objektus pilsētā. Kaut kur nevarēju pieiet tuvāk klāt, jo žogi sabūvēti un nesaproti, kur ieeja, bet apkārt lielus riņķus staigāt negribējās.
Īpatnēju mirkli piedzījo katakombās. Ieeju atradu, bet, ieejot kļuva neomulīgi - ātri izmetos ārā. Ja būtu iekšā cilvēki, varbūt arī paliktu, bet vienai - neomulīgi. Ļoti neomulīgi.
Pēc tam devos uz ostas pusi. Tur izpildīju programmu minimums: nopirku divus magnētiņus - ar kaķīšiem un vienkārši Kipras kartes izskatā. It kā saprotu, ka tas viss ir nejēdzīgi, tomēr man patīk ik pa brīdim pienākt pie ledusskapja un aplūkot tur esošos magnētiņus, un atcerēties kādus mirkļus no konkrētiem braucieniem. :)
Beidzot nopirku arī saldējumu. Ilgi cīnījos ar sevi līdz salūzu.. Bija gards! Tieši tas, kas vajadzīgs tik karstā dienā. :))
Pēc tam devos uz arheoloģisko izrakumu vietu - sena pilsēta. Pils, kas sabrukusi zemestrīcē 1200tajos gados un nav atjaunota. Smukā Pafas bāka, amfiteātris, agora. Grieķiskais atpazīstams. ;)) Nedaudz vēlāk piebiedrojās man arī Inga ar Juri. Vēl nedaudz pastaigājām - mozaikas apskatījām vairākās mājās. Tāds darbs! Un tāds skaistums! Apbrīnojāmi skaisti zīmējumi. Visvairāk laikam apbūra telpa ar medību ainu mozaikām.
Aizgājām līdz cietoksnim/pilij, kur šajās brīvdienās tika izrādīts Makbets. Gaidīju, ka būs iespaidīgak, līdz ar to neliela vilšanās sajūta.
Tā kā saule mūs pamatīgi nogurdinājā, meklējam veldzi saldējumā-gelato. Man ierastie paskābie varianti: avene, citrons un mango. Karstumā cenšos neko pārlieku saldu neņemt, jo saldums šķebina.
APkārt vazājoties, jutu, ka viņus abus tas, ko es izvēlos skatīties, nedaudz garlaiko. Nu, ko lai dara, ja man patīk tas, kas saistīts ar vēsturi, kultūru? :)) Jāpiemērojas tiem, kuri grib kaut ko citu. :D
Aizbraucām uz tirdzniecības centru, kur šo to sev ēšanai/dzerśanai nopirkām. Jāatzīst, pēc bildēm biju domājusi, ka Pafas lielais tirdzniedzības centrs būs kaut kādā mērā līdzīgs mūsējiem, bet.. izrādījās diezgan maziņš. :D Un pareizi - nav ko vazāties pa lielveikaliem, jādod iespēja dzīvot mazajām bodītēm. ;)) Nolēmu, ka pamazām sākšu pirkt labumus, ko gribas atvest uz mājām. Koferī jau tām nekas nenotiks, un man vairs nebūs jaulauž galva pēdējā dienā par to, kur nopirkt to vai citu našķīti. Šodien koferī iegūla divas balzamiko mērces.
Mājās nedaudz papluņčājamies baseinos, pasauļojamies. Pēc 5 stundām saulē esmu krietni iedegusi, tiesa, atbilstoši t-kreklam un šortiem, tādēļ vajadzīgs laika peldkostīmam. :D
Vakarā aizgājām paēst uz zivju restorānu. Tā kā ēdu no rīta un pa dienu saldējumus, sapratu, ka kaut kā jāpierunā sevi ēst. Turklāt arī karstums mazina apetīti. Tā kā apņēmos šeit ēst vairāk zivis un jūras produktus, tad izvēlējos pēdējo. Jāatzīst - jūras produktu plate bija brīnišķīga!
Pēc vakariņām aizgājām uz jūru. Smuks vakars. Skaists saulriets. Silts laiks. Brīnišķīgi. :) Pašai jau nedaudz smaidīt gribas par to, ka ik mīļu brīdi gribas teikt, ka viss ir burvīgi, brīnišķīgi, skaisti, garšīgi utt. Viss tikai pozitīvi. ;) Bet laikam jau tas ir tiešām ļoti vajadzīgs. Kad esi pozitīvs, tad dzīve ir priecīgākos toņos, krāsās. ;))
Ielas kaķīši. Ja godīgi, nedomāju, ka tiešām to būs tik daudz šeit. Šovakar četrus satikām, viens no rīta logā lūkojās. Visi tādi garkājaini, tievi. Neviena pūkainīša. Ziemas kaķīšiem kā Puša šeit ir ļoti grūti.
Vakarā tagad izlēmām par rītdienas plāniem. Būs atkal aktīva diena ārpus mājas un pilsētas. Tas forši! :))
Bija labi, ka izgāju šodien viena pastaigāt. Vismaz ir priekšstats par pilsētu. Bija laiks pabūt pašai ar sevi. ;))
Tagad gulēt. Kājas sāp un jūtos nogurusi. Rīt būs atkal viena aktīva diena. :) Un karsta diena. ;)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 26th 2024, 1:04 pm GMT.