smth
Commenting To 
22nd-Aug-2019 08:15 pm - pārstādīts!
0822

Darbā man ir puķes, kuras ir kāds uzdāvinājis, atdevis, es esmu ieaudzējusi vai atstājis. Ir mīļas puķes, ir dažas, kuras pieciešu.
Ar darba puķēm šobrīd ir tā, ka katra pārstādīšana prasa lielu sagatavošanos. Kamēr visas puķes bija mazas, tikmēr nebija lielu problēmu - paņem mazu podiņu, mazo maisiņu zemes un fiksi pārstādi. Tagad (pēc tik daudziem gadiem vienā vietā) katra pārstādīšana prasa kārtīgu sagatavošanos.
Tā kā brīvdienās mājās vairākām puķēm piešķīru jaunu dzīvesvietu, tad sapratu, ka ir laiks to izdarīt arī darbā. Turklāt darbā daudzas puķes gaidīja jau sen šo mirkli.
Aizvakar uz darbu aiznesu 10 litrus zemes un keramzītu, kā arī pārskatīju visas puķes, lai saprastu, cik lieli pārcelšanās darbi mani gaida. Sarēķināju, ka divi neglābjamie jālaiži projām (ja nevar saņemties un augt, tad nav ko), diviem jaunajiem ir jāiedod pirmās mājas un vismaz pieciem vajag lielākus podus. Uzreiz uzmetu arī sarakstiņu ar podu rokādēm - pāris mazos varu piešķirt jaunpienācējiem, bet lielie - jāpērk. Labi, ka atcerējos, ka mājās ir divi lielie podi, līdz ar to tos šodien mugursomā aizstiepu uz darbu. :)
Atnācu uz darbu un uzreiz ķēros klāt stādīšanai un pārstādīšanai. Viss izdevās tieši tā, kā plānots. Tiesa, viens jaunpienācējs nāca papildus klāt - dracēnai sāka augt blakus viens mazulītis. Uzmanīgi to ielikām jaunā podā - redzēs, vai augs. ;)
Pašai šobrīd vislielākās bažas ir par vijolītēm. Lai gan iepriekšējā reizē tās smuki spēju sadalīt uz pusēm un izstādīt veiksmīgi no viena poda divos dažādos, šoreiz nedaudz bail - ja nu viņām šāda mana aktivitāte nemaz nepatiks? Lai gan no otras puses gribas sevi pārliecināt par to, ka vijolītes mani mīl - gandrīz visu laiku zied. Nedaudz atpūšas un atkal bagātīgi zied. :) Vēl krietni pārdzīvojumi bija arī ziemassvētku kaktusam un līdakastei. Sāku domāt, ka šī līdakaste pārstādīšanu nav redzējusi gadus desmit. Šī ir viena no tām puķēm, kuru iepriekšējā saimniece - mana kolēģe atstāja mums kā mantojumu. Ir pāris reizes uzziedējusi. Šodien beidzot pēc ilgiem laikiem līdakastei pienāca svētki! Būs jauns pods, kas nebūs tik viegli apgāžams! :) Ceru, ka augs labi un dūšīgi un jau pēc pāris gadiem pods atkal būs pieaudzis pilns! :)) Arī Anželikas dāvinātā puķe ieguva lielāku podu. Gada laikā viena lapiņa pārvērtās lielā krūmā! :D
Skatījos pēcpusdienā uz pārmaiņām savā kabinetā un smaidīju. Ir smuki tagad! Un zinu, ka puķe pēc pāris dienu šoka sāks saknes laist svaigā zemē un lielākos plašumos. Būs smuki!
Uz pavasari atstāju pāris puķes - skatīšos, kas ar tām notiek ziemā un tad izdomāšu, kā labāk darīt - vienkārši pārstādīt, vai apsakņot jaunus stādiņus un sākt audzēt no jauna.. Vēl ir laiks! ;)
Vēl šodien tīrīju pasta kasti. Un labi vien bija, ka sāku to pamatīgi šodien darīt. Atradu vienu darbu, par kuru biju aizmirsusi. Epasts, kas ienāca jau jūnija vidū ar izpildes termiņu - septembra sākums. Labi, ka atradu šo epastu šodien. Labi, ka man no Andras jau bija informācija par postingu. Aizpildīju visu un nosūtīju bosam. Pirmdien iziesim ar svaigu aci tam visam un tad jau varēs aizsūtīt projām. Labi, ka man tā viss labi salikās, citādi pat nespēju iedomāties, kāda ictērija būtu, ja šis "pazaudējies" darbiņš uzpeldētu vēlāk...
Vēl tikai rīt viena vēstule jāuzraksta, lai arī to var savu izdarīto darbu kastītē ielikt, lai būtu miers. Ilze man savu daļu jau nedēļu atpakaļ iedeva, bet man bijis laiks visu apkopot. Rīt no rīta to izdarīšu!
Un vēl šodien man radās jautājums. Nez, cik daudz tomātu dienā drīkst apēst? Zinu, ka nakteņu ienaidnieki teiktu, ka vispār nedrīkst ēst. :D Bet man garšo! Un es gribu tos tomātus ēst. Pašai gan sāk likties, ka varbūt nedaudz par daudz jau ēdu. ;)) Līga šodien atnesa maisiņu ar mājās audzētiem ķirštomātiem. Ak, cik saldi tie ir!!! Es pa vienam vien šodien darbā gandrīz visus notiesāju. Un tajā maisiņā savs kilograms-pusotra noteikti bija. :) Tas nekas, ka jau aizvakar aptuveni tikpat daudz apēdu. :D Bet nu nevaru šobrīd apstāties - kamēr ir tomātu sezona, gribas tos stumt aiz vaiga! :D
Nu, ko.. vēl rītdiena jāiztur. Tad trīs darba dienas nākamnedēļ un... atvaļinājums! :) Jāvelk koferis ārā un jādomā, ko ņemšu līdzi! :))
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 25th 2024, 7:01 am GMT.