smth
svētdiena dārzā un mājās 
14th-Jul-2019 09:50 pm
0714

Sāku ar kaķu kasti (nolēmu to iztīrīt), bet beigās izmazgāju arī grīdas mājās. Tā vienmēr ir - sāc kārtot kaut ko vienā vietā, tad aizraujies un izdari vairāk nekā sākumā paredzēji. Mamma šajā sakarā atgādināja to, ko Kazīšu baba teica - atnes uz istabu puķes, ieliek vāzē. Skatās, galds jāsakarto, lai puķes smuki stāvētu. Kad tas viss sakārtots, paskatās un saprot, ka istaba būtu jāsakārto, lai tās puķes smukāk izskatītos. :D
Bet ar to mājas piekārtošanu papildus motivācija bija arī tā, ka saprotu, ka mammai vairs nav tik viegli visu izložņāt, visu izslaucīt, visu izmazgāt. Man tas darbiņš vismaz uz pusi ātrāk iet. Turklāt pašai man ļoti patīk staigāt basām kājām, līdz ar to gribas, lai grīda ir tīra. ;)
Ko šodien izdarījām? Kamēr es kliņģerītes lasīju un māju kārtoju, mamma salasīja jāņogas, bet tētis zirņus. Šodien sapratu, ka man beidzot ļoti patīk lasīt kliņģerītes! Patīk tās lipīgās rokas, patīk tā smarža! Kādreiz riebās šis darbiņš, bet tagad - tāda sajūsma! Pati negaidiju, ka tā viss var mainīties. :)
Runājot par zirņiem, atkal secināju, ka ārkārtīgi garšīgi ir svaigi blanšēti cukurzirņi. Dārzā, pākstiņās, protams, ir gardi, bet blanšēti - neizsakāmi saldi!
Tā kā šodien svētdiena, tad nedaudz izdevās arī palasīt. Tā kā līdzi no Rīgas paņēmu vairākus žurnālus, tad zinu, ka vismaz vienu varēšu atstāt šeit. :)
Šovakar mums atveda medu. Liepziedu medus. Blīvs, jo vasaras sākums bijis karsts un tādēļ mitrums ir vien 16%. Salējām no spainīšiem burciņās, būs mammai visai ziemai saldumiņš. Tā kā nedaudz spainīšos palika pāri, uztaisījām medus masku rokām. Ai, cik mīksta āda pēc tam bija! Kādreiz taču sejas masku arī taisīju, būs jāuztaisa vēl! :)
Tēta klibiķītis draugs man tagad. Atsaucas, nāk klāt. Paspēlējāmies nedaudz. Es pat aizmirsu, ka viņa nevar tā lēkā kā manējie pūkdupši. Tomēr skrēja ātri pakaļ virvītei. Satrakojās un sāka klepot. :( Laikam gan tā trauma viņai diezgan pamatīga bijusi. Labi, ka kaķītis izdzīvoja, un tagad viņa izmanto šo situāciju, lai vairāk uzmanību saņemtu un vairāk našķīšus dabūtu. :)) Viltniece! :)
Vakara šodien mums bija atkal garā pļāpa ar Leo. Ja godīgi, man patīk šīs garās pļāpas, jo izrunājamies par visu un tā sirsnīgi! :) Paldies, Leo, ka esi! :)
Vēl šovakar vakara prieciņš bija varavīksne. Šodien divreiz uzlija un katru reizi pēc lietus uzreiz spīdēja saule. Bet tikai vakarā bija varavīksne. Man patīk varavīksnes! :)
Vēl šodien visu dienu gaidīju Ivaru, jo viņš bija ieminējies mammai, ka varbūt atbrauks.. bet tā arī neatbrauca. Žēl, jo atvedu uz laukiem līdzi viņiem domātos ciemakukulīšus no Šveices un Bulgārijas.
Vakarā noskatījos sieviešu kanālā filma par Hariju un Meganu. Nez, kādēļ britu karalisko ģimeni tik ļoti mīl, ka uzņem regulāri dažādas filmas par viņu dzīvi?
Pēdējā laikā vēl esmu noskatījusies filmu "Tēvs nakts". Apbrīnojama drosme un apņēmība. Kāpēc par to mums skolā nestāstīja?
This page was loaded Mar 28th 2024, 10:22 pm GMT.