smth
Notiks pastnieku streiks 
25th-Jul-2007 12:28 pm

Publicēta: 11:53 25.07.2007.

Rīga, 25.jūl., LETA. Pastnieki ir vienojušies par streiku, taču pagaidām tiek formulētas prasības, kādas tiks izvirzītas Latvijas Pastam, aģentūru LETA informēja Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības pārstāvis Mārtiņš Pužulis.
Oficiāli par streiku tiks paziņots pirmdien, 30.jūlijā, kad tiks iesniegtas prasības darba devējam, sacīja Pužulis, piebilstot, ka normatīvie akti noteic, ka streiks var notikt ne ātrāk kā septiņas dienas pēc oficiāla paziņojuma.
"Ja izlemsim rīkot, piemēram, piketu vai mītiņu, tas notiks ne ātrāk kā mēnesi pēc oficiāla paziņojuma," sacīja Pužulis.
Pastnieki nolēmuši streikot, jo viņu darbam noteikta neadekvāta samaksa - pastniekiem jāceļas agri no rīta un jānostaigā vairāki kilometri, iznēsājot avīzes, taču viņu darbs netiek pienācīgi atalgots.
"Ar 120 latu algu nevar izdzīvot. Pieprasām vismaz 250 latus un lai paaugstināšana sāktos jau šogad," laikrakstam "Diena" iepriekš sacīja Latvijas Pasta darbinieku arodbiedrības vadītāja Regīna Šmitmane.
Kā ziņots, Latvijas Pasts pērn strādājis ar 4,8 miljonu latu lieliem zaudējumiem - 3,2 miljonu latu lielus zaudējumus nesa preses abonēšanas un piegāde, lielus mīnusus uzņēmumam nesa arī nerentablās pasta nodaļas.
Latvijas Pasts uzskata, ka jāizveido fonds, no kura jāfinansē preses piegāde lauku teritorijās ar zemu apdzīvotības līmeni, kur piegāde ir visdārgākā. Satiksmes ministrija, kas ir Latvijas Pasta kapitāldaļu turētāja, norāda - jautājumu par fonda izveidi un to, vai tajā iekļaujama arī preses piegāde, jārisina darba grupai, kas ar premjera rīkojumu apstiprināta tikai 23.jūlijā, līdz ar to par konkrētiem piedāvājumiem spriest ir priekšlaicīgi. Darba grupai priekšlikumi jāizvirza līdz nākamā gada 1.martam.
Comments 
25th-Jul-2007 03:40 pm
baigi milji izklausas ;)
25th-Jul-2007 03:42 pm
Jā..., tas bija mīļi...:)
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:14 pm GMT.