smth
Labvakar, Melnā! :) 
1st-Jul-2019 11:06 pm
0701

Nakts busā. Ne tik nogurdinoša kā pirmā. Salīdzinoši labi un ilgi gulējām. Laikam gan pirmās nakts mazgulējums un otrās dienas dzīvošanās pa baseiniem izdarīja savu - miegs labs, dziļš, bet paši no rīta ilgāk guļam un esam mundrāki.
Nakts ceļš pa Rumāniju. Situācija, kas likās pilnīgi absurda - ceļš navigatorā ir iezīmēts, bet dzīvē nav. Pilnīgi netīšām uzzināju par šo situāciju - pamodināja suņu rejas, līdz ar to sāku klausīties, ko runā šoferīši ar vietējo iedzīvotāju. Nu, kā tā var būt?? Pilnīgi neticami!
Toties šāds pārpratums sagādaja man skaistu rītu ar skatu uz kalniem. :)
Rumānija. Mazie ceļi, mājas - pamestas, nabadzīgas. Ja ir tehnika, nauda - vari greznāku māju uzbūvēt. Tradicionāli eiropeiski sterili pagalmi - reti.
Patika vecās mājas, no pagājušā gadsimta - ar kolonnām, kā mazas muižiņas. Garumā viss - gan māja, gan pagalms, gan zemes gabali.
Rumānijas - Bulgārijas robeža. Ilgi stāvējām rindā, bet vieglāk tikām cauri. Visur ūdens pudeli nezin kādēļ no mums prasīja. Laikam tāda nodeva karstā laikā. :D
Tiesa, piedzīvojām nepatīkamu mirkli. Apmānīja ar iebraukšanas atļauju - pārdeva līdz tuvējai pilsētai. Līdz Varnai bija jāpērk atsevišķa atļauja.
Ruse - beidzot nav tikai veikals Rīgā. Diezgan industriāla un var uzreiz sajust kontrastu - pēc Rumānijas miestiem tāda tīri lepna pilsēta.
Kas iepriecināja brauciena laikā? Lavandu lauki un to pļauja. Smaržoja pat busā. :)) Eh, kādreiz būtu forši tādā laukā nokļūt ar fotoaparātu. :))
Milzu lauki ar kukurūzu, saulespuķēm. Varenāk izskatās ka Ungārijas lauki un rumāņu strīpu lauki. Ja Rumānijā pat sienu ar grābekļiem dzina kopā vālos, un daudz zirgu pajūgu uz ceļiem, tad Bulgārija tiešām izskatās bagātāk.
Varna caurbraucot. Ieinteresēja, gribu atbraukt pastaigãt.
Dzīvojam Zelta smiltīs (nomalē), viesnīcā Strandža (Strandja). Kaut kas līdzīgs Iskijā bija - duša nav atdalīta no tualetes, viss pa grīdas caurumu līst prom. Mani tas itin nemaz nemulsina. Nekas traks tas nav. Galu galā, mēs neesam paredzējuši visas dienas pavadīt viesnīcā vien. Jūra, pilsēta mūs vilinās ārā.
Vakariņas gardas. Varbūt tas bija vienkārši bads, bet mums garšoja. Bija svaigi dārzeņi, sāļais siers. Siltie ēdieni - no vietējiem dārzeņiem. Saldajā - nekādu bulciņu, tikai augļi. Forši! Esmu šobrīd tiešām ļoti apmierināta!
Pēc vakariņām aizgājām uz jūru. Silta, palieli viļņi. Smiltis rupjākas, ar samaltu gliemežvāku piedevu, pelēkākas kā pie mums. Bet man patika. Izmetām loku pa mūsu viesnīcas rajonu. Viens zivju restorāniņš uzrunāja, varbūt tur aiziesim.
Pilsētiņa vakarā diezgan klusa, lai gan laiks silts, vakars foršs. Varbūt vienkārši tusiņu vietas vēl neatklājam.
Nedaudz šovakar samainījām naudu, lai rīt uz Varnu aizbrauktu. Pastaiga pārāk gara sanāktu - aptuveni 10 km, tāpēc būs jāizpēta vietējā busu satiksme. Izstaigāsim pilsētu, lai ir vismaz kāds priekšstats par to, kas ir Varna. ;)
Šobrīd viss ir labi! Ir nogurums pēc ceļa, bet man jau sāk patikt šeit! :) Jūra ir forša, ir silti, ir labi! :) Melnās jūras piekraste pagaidām neliek vilties. ;)
This page was loaded Apr 18th 2024, 1:40 pm GMT.