smth
īsumā par laikapstākļiem 
20th-Jun-2019 04:49 pm
Ceturtdienas pēcpusdienā Latvijā aug lietus un negaisa mākoņi, un sinoptiķi prognozē, ka tie veidosies arī piektdien - gada garākajā dienā.
Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais oranžais brīdinājums par pērkona negaisu, kas, sākot no rietumu daļas, gaidāms daudzviet valstī, ceturtdienas vakarā arī austrumos. Negaisa laikā gaidāmas vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē, lietusgāzes ar nokrišņu daudzumu līdz 25 milimetriem, iespējama lielgraudu krusa.
Nakts un rīta stundās vietām valstī, bet piektdien dienas gaitā atkal daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāmas intensīvas pērkona lietusgāzes un stipras vēja brāzmas, atsevišķās vietās - arī liela krusa.
Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas pāries rietumu vējā. Naktī dažviet gaidāma migla.
Gaisa temperatūra naktī uz piektdienu noslīdēs līdz +14..+19 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +24..+29 grādiem, bet pie jūras Kurzemes rietumkrastā - līdz +21 grādam.
Rīgā tuvākajā diennaktī gaidāms īslaicīgs lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +18 grādiem un dienā sasniegs +27 grādus.
Jau ziņots, ka 21.jūnijā plkst.18.54 būs saulgrieži un sāksies astronomiskā vasara. Gada īsākā nakts būs nakts no piektdienas uz sestdienu.
This page was loaded Mar 28th 2024, 11:52 am GMT.