smth
Commenting To 
6th-Jun-2019 10:21 pm - darbs un jaunumi no dārza
0606

Šodien diena darba zīmē. Rakstīju tekstus Ženēvas divām tikšanās reizēm. Pa vidu vēl komunicēju gan ar cilvēkiem Rīgā, gan Ženēvā. Printēju līdzi ņemamos dokumentus, meklēju informāciju, kas, iespējams, varētu noderēt.
Ja godīgi, nedaudz stress ir par to, kā šīs tikšanās noritēs. Ceru, ka viss būs labi. Protams, sarežģī visu tas, ka cilvēku nepazīstu, nezinu, ko var gaidīt. Tomēr labi, ka rīt no rīta man būs iespēja vismaz dažas minūtes pārmīt dažus vārdus, sarunāt un izrunāt galveno.
Negribas likt kā dienas bildi, kas saistīta ar darbu, jo tā ir rutīna, jo tas jau nemainās patiesībā.
Dienas bilde būs no dārza. Mammai patik vacaps. ;) Un man ir prieks, ka redzu to, kas notiek dārzā. Šobrīd viss tik strauji sāk ziedēt. Vēl pāris jaunās īrisu šķirnes sevi ir parādījušas.
Pāris dienas iepriekš uzziedēja "Belgian Princess" un "Deju virpulī".

belgu princese un deju virpuli

Viena reversā, otrā - klasiskā. Abas ir skaistas. Šis noteikti ir labs pirkums. Mammai arī šīs divas ļoti patīk.
Vakar vakarā pirmo ziedu parādīja "Abavas pērle".

perle

Šodien no rīta jau bija četri ziedi uzplaukuši. Aiz smaguma pat zars noliecās. Tētis piesēja pie mietiņa, lai stalti stāvēt varetu.

perle 4

It kā ir smuka, nekā līdzīga mums nav, bet.. man šķiet, ka krāsas ir nedaudz par bālu. Gribētos spilgtākas. Var jau būt, ka šobrīd esmu pārlieku apsēsta ar spilgtām, izteiksmīgām krāsām, gribas, lai dārzā būtu īstens sprādziens. Bet, ja tā vēsu prātu paskatās - nu, nav nekā līdzīga šobrīd mums dārzā un kaimiņiem arī nav. :) Zars ir ļoti krāšņs - bagātīgi uzreiz uzzied. Ko var činkstēt? Nē, nu protams, ja nu pavisam neies pie sirds, varēs taču izrakt ārā. :D Tomēr domāju, ka neko neraks ārā, lai aug un priecē aci!
Šodien mamma atsūtīja trīs jaunumus un vienu redzētu pirms pāris gadiem. Redzētais ir Paul Black.

paul black

Pirms diviem gadiem, lietainajā vasarā, Polam sāka pūt sakne. Izdevās izglābt to un pagājušajā gadā Pols atpūtās, bet šogad nolēma atkal uzziedēt. Manuprāt, viena no skaistākajām īrisu šķirnēm, kas mums šobrīd ir. Ļoti garš, smaržīgs, izcila krāsa. Nevar neiemīlēties. Un es ļoti labi saprotu, kādēļ Pols ir saņēmis tik daudz balvu. Tiešām lielisks zieds! Priecājos to atkal redzēt. :)
Vēl uzziedēja "Vectēva pīpe".

vecteva pipe

Ļoti gaidīju šo reverso šķirni uzziedam. Ja godīgi, tieši to dūmakaini zilganpelēcīgo augšējo ziedlapu dēļ to nopirku. Nosaukums tik piemērots likās izskatam. Tiešām augšējās ziedlapas atgādina dūmus. Man patīk, jo ir ļoti citādaka. Jā, reversā, tāpāt kā "Belgian Princess", bet ir nedaudz robustāka, smagāka, piezemētāka savā noskaņā, nekā priecīgākos toņos iekrāsotā princese. Patīk! Viennozīmīgi patīk!
Patīkams pārsteigums ir arī "Bolero".

bolero

Nezinu, kā dabā, bet bildēs ir pietiekami piesātināta, izteikta krāsa. Bordo krāsā mums nebija neviena īrisa. Tagad ir skaists akcents. ;)
Un dārzā šobrīd ir viens pārsteigums, par kuru nevaru neko pateikt, jo nevaru saprast, kas tas ir. Šādu mēs noteikti nebijām izvēlējušās. Vai nu pasūtījumā ir kas sajaukts, vai arī notikusi kāda mutācija. Kaut kāds nesaprotams raibulītis.

vilkszin

Nē, nu nav jau neglīts, bet nav nekas īpašs. Lai nu aug. Traucēt jau netraucē, bet saprast es arī nesaprotu.
Ja godīgi, šobrīd, skatoties bildes, tiešām saprotu, ka principā nav nošauts garām, izvēloties šķirnes. Tiesa, man ir nedaudz vilšanās, ka dažas Zaķa šķirnes bildēs lika domāt, ka būs spilgtākas. Iespējams, ka nākotnē tomēr vairāk skatīšos uz ārvalstu selekcionāru izstrādātajiem, jo bilžu ir vairāk internetā, dažādās gaismās ziedi ir fotografēti, līdz ar to var precīzāk noteikt to, vai patiks rezultātā konkrētais zieds.
Vēl šodien par prieku man mamma atsūtīja Coral Charm peonijas bildi. Smuki! Un atkal ir šausmīgi žēl, ka neredzēšu to ziedot. :(

coral charm

Nolēmām ar mammu, ka patiesībā varētu to malu, kur kādreiz bija plūmes, visu smuki sastādīt ar peonijām. Būs nosacīts žodziņš, būs vieglāk ravējams stūris, būs smuki mums un kaimiņiem. :) Jāsāk atkal pētīt, vai kāds nepiedāvā pievienoties koppasūtījumam, vai kāds izdomā savus krūmus padalīt. Dažas idejas jau ir attiecībā uz to, ko gribētu iegādāt, bet nu jāpapēta detalizētāk viss.
Vārdu sakot, šodien esmu puķu un dobju stāstā iegrimusi. :)
Un, ja ne par lakstu tēmu.. Tvaicēts heks ir dikti gards. Galvenais - nedaudz garšvielās jāpamarinē! :) Lai arī ir šausmīgi karsti, tvaicēta zivs ar svaigiem salātiem garšo dikti labi! :D

P.S. varbūt bilžu kvalitāte nav izcila, bet mamma centās! :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 26th 2024, 6:58 pm GMT.