smth
ne pārāk laba diena 
5th-Jun-2019 09:50 pm
0605

Bilde paņemta internetā, jo pašai šobrīd savas tabletītes fotografēt itin nemaz nav gribēšana.
Nu, ko.. atvilkās mana draudzene migrēna pie manis šodien. Vajadzēja jau vakar saprast, ka nebūs labi, bet visu norakstīju uz nogurumu. Zinu taču, ka tad, kad sāku redzēt savādāk, nekā parasti, tas ir pirmais signāls, ka migrēna tuvojas. Un atkal es šo mirkli palaidu garām. No rīta arī vēl cerēju, ka galva nedaudz sāp karstuma dēļ un tādēļ, ka daži pūkdupši pa palodzi jau 4 sāka podus kustināt. Neizgulēšanas un karstums var provocēt lēkmi, es taču to zinu! Un no rīta, kad sāku ļoti spēcīgi just garāmgājēju smaržas, atkal visu norakstīju uz karstumu.
Ak, es muļķadesa! Acīmredzamas lietas nesaliku kopā. Tiesa, labi, ka darbā diezgan ātri sapratu, ka jādzer tablete. Tomēr.. viena 100mg nepalīdzēja. Var jau būt, ka tad, ja būtu nolikusies slīpi, būtu ātrāk atnākusi atvieglojuma sajūta.
Mājās atvilkos pirms trijiem. Pagulēju. Pazuda sliktā dūša un, lai gan vēl čīkstēja mana galva, tomēr nedaudz paēdu.
Ap septiņiem vakarā beidzot sajutos kā normāls cilvēks. Jā, jūtu, ka galva ir sāpējusi, bet vismaz varu kustēties un darboties.
Mamma šovakar atsūtīja vēl vienu jaunumu, kas šodien sācis plaukt - "Abavas pērle". Izskatās bālāka, nekā bija bildēs, bet vēl ceram, ka iekrāsosies pa nakti spilgtāks tas zieds.
Patiesībā šis ir foršs pavasaris mūsu dārzā. Tik daudz jaunu īrisu sāk ziedēt. Katru dienu pa pārsteigumam. It kā zini, ko pasūtīji, bet vienalga - nebeidz brīnīties un sajūsmināties.
Un vēl šodien atradās mans maciņš ar Šveices frankiem. :D Nekādi nevarēju to atrast, likās, ka mums tiešām mājās kāds gariņš dzīvo un stiepj visu projām. Šodien kaut kā ieskatījos vienā kastē un atradu! :)
Runājot par Ženēvu, šobrīd ļoti nopietni domāju, vai tiešām es tik ļoti gribu iet uz cirku. Tomēr diezgan dārgs tas prieks sanāk. No otras puses, stulbi neaiziet, ja cirks ir pilsētā un izrāde ir astoņos vakarā. Tajā pat laikā varu taču arī savādāk vakarus pavadīt, piemēram, iepazīstot jaunus pilsētas rajonus garākās pastaigās. Nezinu, jādomā. Visi tie braucieni šobrīd krietni vairāk liek kalkulēt un domāt līdzi.
Labi tomēr, ka galva nesāp. Vismaz varu atkal kā normāls cilvēks funkcionēt.
Comments 
6th-Jun-2019 10:22 am
Anonymous
Manai migrēnai fenomenāli palīdzēja Botox. Vai Latvijā neirologi to lieto? Izmēğināju pilnīgi visas ieteiktās specializētās zāles, nevienas nedarbojās. Slimnīcā pēc izslēgšanās no sāpēm biju tik bieži, ka apdrošinātāji pārtrauca to apmaksāt. Tagad reizi trīs mēnešos eju saņemt, šķiet 36, Botox injekcijas galvā un dzīvoju bez sāpēm. Injekcijas veic neirologs un tās nedarbojas grumbu izlīdzināšanai, bet tikai migrēnas apturēšanai.
6th-Jun-2019 10:56 am
Kaut ko tādu biju dzirdējusi, bet neesmu interesējusies. Kamēr lēkmes ir reizi mēnesī vai divos, tikmēr īpaši neraustos. Zinu, ka varbūt baisi skan, bet pagaidām atmokos to vienu dienu un dzīvoju uz priekšu. :>
Protams, ļoti piedomāju par tām lietām, kas var provocēt, tādēļ cenšos no tā izvairīties, bet ne vienmēr sanāk.
Ja kļūs ļaunāk, tad, iespējams, sākšu meklēt citus risinājumus.
This page was loaded Apr 16th 2024, 8:21 pm GMT.