smth
Garā pastaiga un foršais Getto Gulyas 
5th-Apr-2019 10:28 pm
0405

Lai arī šodien sapakojāmies pirtij, tomēr neaizgājām. Laikam tomēr divas dienas bez laika ierobežojuma izdarīja savu - nogurām! :) Nedaudz žēl gan, ka nesanāca apmeklēt turku pirts variantu, bet to jau nākamreiz izdarīsim.
Ko darījām šodien? Daudz, daudz staigājām!
Vispirms pierunāju Ž.aiziet nopirkt biļetes rītdienas braucienam uz lidostu. Ne tik raiti, kā ierasts, tomēr izdevās nopirkt. Skaidrs ir tas, ka parastajos preses kioskos vai nu mūs nesaprata, vai nu tiešām nav nopērkamas biļetes metro+buss uz lidostu. Atradām kasi metro tunelī, tur viss sanāca diezgan raiti. Kundzīte gan pārjautāja, lai precīzi saprastu, ko mēs vēlamies, un man tajā brīdī radās neliela panika, vai vispār mani kāds šeit saprot. ;) Ar biļetēm rokās atgriezāmies viesnīcā, un secinājām, ka nākamreiz, ja brauksim tādā pašā variantā - buss+metro, tad pirksim uzreiz biļetes turp un atpakaļ, lai nav jāmeklē vieta, kur nopirkt biļetes. :)
Pēc veiksmīgās biļešu iegādes nolēmām doties uz Zvejnieku bastionu, pili un vispār pastaigāt pa apkārtni. Bija ļoti vējains, bet bezgala skaisti. Zied un zaļo, smaržo un iepriecina acis daba pavasarī! :)

zied

Jāatzīst, ka ir pilnīgi cita ceļojuma garša, kad visu laiku velti pilsētas baudīšanai, nevis izskrien brīvajos mirkļos no pasākuma vietas un centies noķert īsā laika sprīdī maksimāli daudz iespaidu.
Ar zināmu līdzjūtību skatījos uz cilvēciņiem uzvalkos, kad devās dažādu zīmīgu vietu virzienā. Darba rūķiem nav pārāk daudz variantu.
Pēc ilgās pastaigas nolēmām aiziet līdz Getto Gulyas, kas ir izslavēta kā ārkārtīgi laba gulaša vieta. Kad ieklīdām ebreju rajonā, nedaudz samulsu, jo pavisam cita Budapešta pavērās skatam. Interesanta, krāsaina, ar tādu īpatnēju drūzmu.
Getto Gulyas. Forša vieta! Ļoti garšigs gulašs!Es sev paņēmu vistas krūtiņas paprikāsu ar olu nūdelēm, bet Ž. - teļa paprikašu ar pastu bekonā. Porcijas lielas, ēdiens pārsteidzošs un gards. Negaidīti pasniegts un sagatavots! Tiesa, alus nebija tik lielisks kā Bestia, tomēr iztikt varēja. Ja kādreiz vēl būsim Budapeštā, tad šī ir tā vieta, kur noteikti atkal atgriezīsimies!
Pārēdušies un pārguruši lēnā garā devāmies viesnīcas virzienā. Nav brīnums, ka sagurām, jo kopumā nostaigājām ap 20 km. Toties redzām daudzas jaunas vietas. Šī bija lieliska pastaigu diena!
Vakarā pēc nelielas atpūtas vēl aizvēlāmies līdz lielveikalam. Šo to iepirkām no drēbēm. Tomēr secinājām, ka visdrīzāk labāk caut internātu pasūtīt to, ko vēlamies, jo neta veikalā izvēle lielāka.
Šī bija atkal viena lieliska diena. Un šīs bija lieliskas brīvdienas! Mums tiešām viss izdevās! :)
Tagad ar baltvīnu glāzē un pirmajām zemenēm (nedaudz plastmasīgām) krāmēšu čemodānu, lai rīt vieglāk. :)) Jāsāk posties mājas virzienā..
This page was loaded Apr 24th 2024, 12:14 am GMT.