smth
Commenting To 
4th-Apr-2019 10:45 pm - svinam nedaudz savādāk
0404

Ž.dzimšanas diena. Šoreiz savādāk svinam, jo esam projām no visa un visiem. Protams, telefons pīkst un zvana ik pa brīdim, bet tas ir savādāk.
Dienas plāns jau bija skaidrs vakar - Gellert pirtis. Lai arī man likās, ka dosimies turp ar sabiedrisko transportu, tomēr Ž.teica, ka aiziesim. Speciāli gājām tā, lai atkal redzētu kaut ko jaunu. Un jāatzīst, ka šī pilsēta aizvien vairāk un vairāk mūs vairāk apbur. Mierīga, majestātiska, skaista, eleganta..un tomēr ir sajūta, ka tā ir manējā pilsēta. Viegli iemīlēties šajā pilsētā. ;)
Gellert pirtis. Kā pils. Un tajā pat laikā tas greznums nav auksts. Jūgendstils un romieši. Mums ārkārtīgi patika tvaika pirts. Tāds kumelīšu aromāts! Plaušas aiz sajūsmas spiedza. :)) Nu, ja plaušaas nespiedza, tad es noteikti ļoti priecājos. Vēl ārkārtīgi patika āra termālais baseins. Tā kā bija silti (ap +20), tad krietnu brīdi arī pasauļojāmies pie baseina. Smējos Ž., ka es nekad 4.aprīlī neesmu sauļojusies pie baseina - nekad nav bijis tik silti. ;) Bet bija patiesi labi - ziemas nogurumu dzinām projām ar saulītes palīdzību. Vēl patika baseins ar +36 grādus siltu termālo ūdeni. Sapratu, ka tiešām tādā baseinā var mirkt stundām ilgi, runāt par nopietnām lietām, lieliski pavadīt laiku. :)
Pēc vairākām stundām pirtīs un baseinos aizgājām beidzot paēst gulašu. Internetā ieguglēju vietas, kuras iesaka kā labākās gulaša vietas. Izvēlējāmies tuvāko - pie Ištvana baznīcās esošo Bestia. Gulašs, alus ar citrona smaržu un šokolādes stauts. Viss bija ļoti gardi! Pašu zīmola alus - apburošs! Tiešām jauka vieta, kur kādu alu iedzert! Un vieta tāda mīlīga - tādas modernā, tumšos toņos, ar milzīgiem logiem. Un cenas pietiekami pieņemamas, neskatoties uz to, ka atrodas tik tuvu tūrisma objektam.
Smieklīgākais saistībā ar Bestia apmeklējumu - ieskrēju ar pieri stikla durvīs/sienā. Biju pilnīgi pārliecināta, ka tās ir vaļā, bet..atdūros. Labi, ka tas viss notika lēnā ātrumā un pati nesatraumējos un arī stiklu neizsitu. Pēc tam visu ceļu uz mājām abi ar Ž.smējām par šo manu negadījumu. :D
Vēl viens patīkams pārsteigums bija tas, ka viesnīca Ž.apsveica - atklātne un konfekšu kastīte tika izsniegta. It kā nekas īpašs un liels, bet..uzmanība vienmēr ir patīkama. Cik man sanācīs nakšņot viesnīcā savā dzimšanas dienā - ne reizi šādu uzmanības apliecinājumu nesaņēmu. Tomēr ir forši!:) Ž.arī priecīgs bija!: )
Vakara īsā pastaiga pa mūsu rajonu šoreiz bija. Kluss, dzīvojamais rajons. Patīkams. Mierīgs. Un ir diezgan liela drošības sajūta.
Šovakar papētīju endomondo. 43 km trīs dienu laikā nosoļoti. Brīnos par to, ka Ž. to visu pacietīgi pacieš. :)))
Atkal bija viena laba diena. Atkal bija daudz saules, atpūtas un prieka. Ir labi! :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded May 7th 2024, 8:18 am GMT.