smth
grāmatas visām paaudzēm 
2nd-Jan-2019 11:10 pm
0102

Pirmā darba diena šajā gadā. Visi tādi diezgan pūkaini - kaut kā grūti ieskrieties un uzsākt darīt nopietnus darbus. Daudz laika pavadījām viens ar otru runājot. Līga beidzot ir atpakaļ, tāpēc ar Astru izstāstījām decembra notikumus, svaigākās vēsmas mūsu iestādījumā. Cilvēkam taču gribas uzzināt, kas ir noticis, kamēr viņa slimoja. :)
Pēc darba aizgāju uz Zvaigzne ABC grāmatnīcu, kas ir Berga bazārā. Diemžēl arī šī grāmatnīca tiek slēgta. Arī šoreiz, līdzīgi kā Līvānos, tika rīkota grāmatu izpārdošana. Cerēju, ka lielākā daļa cilvēku vēl ir brīvdienās un grāmatnīca būs patukša. Kur nu!?! Tādu kā es bija ļoti daudz. Uz kasi vajadzēja stāvēt garā rindā.
Attiecībā uz grāmatu izvēli.. jāsaka, ka biju vīlusies - palikušas lielākoties bija tikai bērnu grāmatas. Pieaugušo grāmatu plaukti (ne lubeņu) bija gandrīz tukši. Nē, nu bija plaukti, kuros vēl varēja kaut ko atrast, bet tās tēmas man nešķiet saistošasas. Negribu pirkt pašpalīdzības, pašizziņas vai lubu literatūru. Tāpēc paņēmu sev tikai Skujiņa "Gulta ar zelta kāju", ko skolas laikos biju lasījusi un man ļoti patika, Grīna "Tobago" un necerēti plauktā pamanīto pēdējo Šveika grāmatiņu. Paņēmu daudz bērnu grāmatu - gan, lai pati pārlasītu, gan Ivara bērniem. Es tomēr ļoti ceru, ka izdosies Ilveru un Santu pievērst grāmatu lasīšanai.
Un vēl nedaudz par laiku šodien. No rīta sniga slapjš sniegs. Pa dienu arī. Bet vakarā sāka piesalt un vienkārši snigt. Ielas pārvērtās kārtīgā slidotavā. Manā acu priekšā cilvēki krita uz ietvēm. Pati ļoti uzmanīgi gāju, jo sestdien taču sacensības!
Vakarā noskatījos Alekseja Učiteļa filmu "Matilde", pret kuru Krievijā bija daudz protestu. Tā kā neizjūtu šo impērisko piederību, skatījos to bezkaislīgi, vadoties tikai pēc principa - patīk vai nepatīk. Virkne notikumu gan man likās lieki, bet kopumā interesanta filma. Arī cars ir cilvēks un loģiski, ka arī viņam piemīt vājības, arī viņš var kādu mīlēt utt. Vārdu sakot, nesaprotu šo cepienu par svētuma zaimošanu.
This page was loaded Apr 19th 2024, 3:42 pm GMT.