smth
Commenting To 
22nd-Sep-2018 10:59 pm - Un pēkšņi atnāca rudens
0922

Diena, kad atnāca rudens. No rīta tik skaists saullēkts bija.. Jā, radars nemeloja - īsi pirms 10 rīta kļuva vēss un sāka līt. Nedaudz savāda sajūta bija mirklī, kad dienvidaustrumu pusē saulīte vēl spīdēja, bet otrā mājas galā - ziemeļu pusē nāca tumši zili, drūmi mākoņi. Tik žēl, ka tā. Tik foršas bija šīs iepriekšējās karstās dienas un siltie vakari. Tiešām sāku pierast pie tā, ka gandrīz nepārtraukti ir labi laika apstākļi. Mani apmierinātu, ja vēl pāris mēnešus būtu šādi laika apstākļi. Bet tā nebūs. Atnāks rudens, tad ziema un pēc tam atkal saule atgriezīsies un būs pavasaris un vasara.
Sakrāmējusi savas mantas aizbraucu pie mammas un tēta. Aizbraucām pēc piena, paēdu brokastis un lēnā garā posos uz Rīgu.
Protams, ņemot vērā auto grabēšanu un remontu, nedaudz baža bija, vai tiešām veiksmīgi nokļūšu līdz Rīgai. Bet viss ir labi, kas labi beidzas. Auto grabēja, bet līdz Rīgais veiksmīgi aizbraucu. Uz ceļa bija ārkārtīgi daudz mašīnu, kas devās virzienā projām no Rīgas. Nav jau nekāds brīnums - pāvests brauc uz Aglonu, garas brīvdienas. Cilvēki vēl cenšas agro rudeni noķert aiz astes.
Runājot par Aglonu, bija interesanti paklausīties LR4 Latgales studiju. Ļoti daudz stāstīja par un ap pāvesta vizīti. Bija vietējais iedzīvotājs, kurš sūdzējas par nekvalitatīvo remontu, to, ka nevar pa tuvējiem vārtiņiem ieiet, bet jāiet apkārt baznīcas dārzam, ka nevar iziet ārā no dārza tad, kad gribēs, bet jāuzturas tur visu miša laiku. Un bija foršā mazā latgaliešu vārdnīca. Šoreiz vārdi, kas saistīti ar reliģiju - rožoncys, psaļmi, nešpors utt. Vārdi, ko dzirdēju no savas babas..
Māja pa šīm divām nedēļām nedaudz piedzīvota, bet nav tik traki. Būs oktobra atvaļinājuma laikā kārtīgi visi stūri jāizberž, jānomazgā logi, jāizmazgā aizkari, jāpaškurina skapji. Šodien neko daudz nedarīju, jo tomēr jutos pēc ceļa diezgan nogurusi. Mēģināju pagulēt, bet miegs nenāca. Vienkārši paslaistījos uz dīvāna pie tv.
Māsiņas? Abi kaķi sākumā rezervēti, bet pēc tam jau sāka nākt klāt un komunicēt. Viņām vienmēr ir vajadzīgs kāds laiks, lai atkal pierastu pie cilvēka, kurš bijis projām kādu brīdi.
Bet vispār.. labi ir mājas.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 19th 2024, 12:05 pm GMT.