smth
te lietus, te saule... 
14th-Jul-2018 10:57 pm
0714jpg

Šodien laikapstākļi sajukuši prātā! Rīgā līdz pusdienām smuks, saulains laiks. Ķegumā mani noķēra pirmais lielais mākonis. Tāds tumšs un draudīgs! Iebraucu lietū, vējš diezgan pamatīgi plosīja kokus.. Kādā brīdī likās, ka jādara tā, kā daži jau ir izdarījuši - jāstājas malā. Tomēr saņēmos un mierīgi braucu uz priekšu. Šķiet, ka kopš tās reizes, kad vēl mācījos braukt un iekļuvu pamatīgā lietū, spēju savākties un braukt arī pamatīga lietus apstākļos. Mierīgi, prātīgi, nepazaudējot ceļu.. :)
Kādi 5-10 km un viss! Lietus vairs nav! Un nekas neliecina, ka būtu bijis! Saule atkal pa zemes virsu staigāja! :) Līdz pat Rožupei, kur atkal baiss mākonis nāca virsū.. Skaisti un biedējoši! Un tādi zibeņi! Uh! Apburoši! :)
Pēdējos padsmit kilometrus līdz vecāku mājām braucu pa lietu. Atkal kaudze auto apstājušies, bet man kaut kā lietus netraucēja. Lēnām un prātīgi ripinājos uz priekšu. :))
Atbraucot uz laukiem, tikai dažus vārdus pārmiju ar Ivaru un bērniem. Kamēr Anna pa rožu svētkiem Tukumā, Ivars ar bērniem laukos. Saskrūvēja tētim un mammai krēslus. Beidzot zelta kāzu dāvana var kalpot visiem! :) Kā nopratu, tad krēsli visiem jau ir kļuvuši ļoti mīļi. Tātad dāvana ir noderīga! :))
Ilvers priecīgs bija mani satikt, lai gan varēja redzēt, ka nav tik liela megailga uznākusi. :)) Toties Santa atklātā tekstā teica, ka viņa grib pie manis uz Rīgu, bet viņa laikam nekad neatbrauks. Teicu, ka jārunā ar tēti un mammu un varbūt varēs sarunāt. Uz ko Ilvers zibenīga izdvesa, ka ar viņu Santa uz Rīgu nebrauks. :D Smieklīgie abi! :)
Bet vakaru mierīgi pavadījām mājās. Mamma nejutās labi, vairāk gulšņāja. Mēs ar tēti, sēžot jaunajos krēslos, skatījāmies futbolu. Priecājāmies, ka beļģi vinnēja angļus un ir trešie. Tagad pilnai laimei tikai rīt horvātiem ir jāvinnē Francijas pārstāvjus un futbola čempionāts būs beidzies. :))
Vakarā nedaudz pakrāmējos ar bildēm. Ielādēju pa jaunam rāmīti bildes, ko pati biju savākusi no saviem arhīviem. Tiesa, joprojām ir sajūta, ka kaut kur kaut kas ķeras, kādas bildes netiek parādītas, bet to es vēlāk, augustā izpētīšu. Jāielādē būs vēl kādas, lai vecākiem vairāk ir ko skatīties. :)
Un, runājot par bildēm, sapratu, ka laikam atkal jāizlien no telefona un jāņem līdzi fotoaparāts. Jā, slinkums vienmēr ar to krāmēties, bet.. šodien sapratu, ka atkal gribas iet, braukt, redzēt, fiksēt... Rīt būs lieliska iespēja brālēnus un māsīcu, viņu ģimenes fotografēt. :) Ja neviens to nedara, tad nekas arī nepaliek pēc tam atmiņā. Kad ir bildes, tad visiem patīk paskatīties un papriecāties, un gremdēties atmiņā. ;))

DSC_6379-2-1

DSC_6381-2-1

DSC_6383-2-1

Un vēl, pēc šīs dienas rapša-meža-debess bildēm sapratu, ka gribu griķu-meža-debess bildes. :) Nē, nu var arī dramatiskās debesis un ziedošu griķu lauku. Man šķiet, ka varētu būt foršas bildes. ;)
Šodien, neskatoties uz mainīgiem laikapstākļiem, bija laba, mierīga diena. Tikai mammas veselība šodien nedaudz satrauc. Var jau būt, ka viņa uztraucas pirms rītdienas brauciena uz kapusvētkiem. Var jau būt, ka tieši tas ir arī izprovocējis tādu savārgumu. Ceru, ka šī nakts ierastajā savā gultā, šeit dzīvoklī, nesīs viņai labāku sajūtu..

p.s. ziņa no mājām. Pušai riktīgi kaķu laiks. Triša mierīga guļ, bet Puša staigā apkārt un ņaud. Jānoķer rudenī laiks, kad abas būs normālas un jāoperē.
Un vēl - šodien nosvērām abas. Izrādās, ka Triša, pēdējo divu nedēļu laikā, kamēr viņai nav kaķu laiks, ir pieņēmusies svarā. Toties Puša pa šo kaķu laika nedēļu ir nedaudz pazaudējusi svaru. Beidzot abas vienādi sver. :)) Lai gan Triša joprojām izskatās riktīgi tievs kaķis. Ja Pušu noskūtu, tad (visdrīzāk) viņa izskatītos tikpat tieva kā Triša. :D
This page was loaded Mar 28th 2024, 11:29 am GMT.