smth
vēsā un pelēkā sestdiena 
16th-Jun-2018 10:53 pm
0616

Pusčetros no rīta pamodos, jo pa ceļu gāja kompānija un dziedāja "Nadūd Dīvs`i veitūlam".. It kā neliela dusma uznāca, ka tik agri no rīta pamodina, bet no otras puses, forši, ka nekas pa šiem gadiem nav mainījies.:) Joprojām kompānijas tusē, joprojām dzied tās pašas dziesmas. :) Un vispār, kas var būt foršāks par tādiem garajiem tusiņiem līdz pat saullēktam? :)) Pati ne vienu vien reizi kādreiz esmu vasarā atvēlusies mājās jau ap saullēktu. :)
Nopriecājusies par skaisto saullēktu, nolīdu gulēt. Diemžēl ap deviņiem rīta nācās secināt, ka diena ir kļuvusi pelēka. Tomēr šobrīd pelēkais ir labāk nekā saulainais, jo viss dārzs ir nogurusi no karstās saules. Visu salaistīt nevaram..diemžēl.
Šodien lielākoties darbojos pa dārzu - divas lielās puķudobes izravētas, pāris vagas apčubinātas, zemenes salasītas, sagrābtas lapas zem ozola un čiekuri zem eglēm. Viss uzreiz izskatās glītāk. :) Tiesa, grābjot zālienu, atradu četrus beigtus kurmjus. Ņemot vērā to, ka divi bija blakus, bet divi bija pie taciņas, man ir aizdomas, ka kāda no kaķēm ķer un nes mums atrādīt savu guvumu. Protams, žēl nabaga dzīvnieciņu, bet dārzā viņi ir kaitēkļi.. Runājot par kaķēm, šodien pamēģināju tēta mazkaķi paņemt rokās. Uzdrošinājos to darīt, jo kaķis beidzot sāka man rādīt vēderu,kad glaudīju. Kad kaķi paņēmu rokās, viņš nedaudz apstulba,jo nesaprata, kas notiek. :D Pēc tam sāka spirināties un palaidu vaļā. Nu, ko.. mežonēns visdrīzāk kļūs par roku kaķi - vajag tikai nedaudz pacietības. :)
Lai arī šodien diezgan darbīga diena pa dārzu, tomēr atradu mirklīti lasīšanai. Ir forši, ka ir šūpuļkrēsls. Pagaidām tikai pa krēslu vien dzīvojos. :) Ir ļoti labi, ir ļoti forši.. tāds miers un labsajūta! Ideāli! :)) Klusums, svaigs gaiss, dzīve atbilstoši dabas ritmam..Pilsētas stress tiek aizgaiņāts..
Tomēr, neskatoties uz to, ka šeit ir labi, gribas mājās.. Jau esmu sailgojusies pēc saviem mājiniekiem. :) Ž.man regulāri ziņo, kā viņam ar abām māsiņām iet. Pušai ir joprojām riktīgs kaķu laiks. Ja vēl Trišas trrraktors ir pieciešams, lai gan viņa mazāk ēd un tievē, bet Pušas kaķu laiks ir trakāks, jo nabaga zvēriņš ņaud. Skaidrs ir viens, ka rudenī abas operēsi, jo ceru, ka rudenī beidzot būs kāds periods, kad abas vienlaikus vai pa vienai nebūs kaķu laikā. Pa vienai operēt nevar, vajag abas vienlaikus, lai vieglāks ir atkopšanās laiks..
Un vēl, runājot par Rīgu, nedaudz tomēr žēl, ka mūsu kaimiņmāja šodien rīkoja pagalma svētkus. Tomēr gribētos aiziet iepazīties ar viņiem, jo ir dzirdēts par to, ka viņi ir ļoti draudzīgi. Varbūt nākamgad? :)
Un vēl šodien diezgan daudz runājām par 29.jūniju. Ir šogad neērts tas datums, bet zelta kāzas ir zelta kāzas. Norunājām, ka atvedīsim grilu,uzcepsim gaļu un zivis. Mamma teica,ka viņa negrib nekādus aicinātos viesus, jo vecums jau ir liels un negribas to visu lielo ņemtni. Kā mamma teica - lai atbrauc tie, kas paši vēlas šajā dienā atbraukt, jo paši svarīgākie patiesībā ir bērni un arī mazbērni. Vajadzēs man laikam pabakstīt Ivaru, Kristianu un Luetu, lai viņi tomēr ieplāno piektdienas pievakari kopā ar mums.. :)
Ehh.. Laba diena ir bijusi. Jā, jūtos nogurusi, bet ir labi!
Comments 
17th-Jun-2018 12:53 pm
Jauki sarakstīji!
22nd-Jun-2018 08:45 pm
Rakstu vairāk sev, lai pēc gadiem varu pārlasīt, lai paliek atmiņā.. :)
Bet prieks, ka kādam patīk! :)
This page was loaded Apr 23rd 2024, 11:05 am GMT.