smth
Commenting To 
3rd-Jun-2018 10:20 pm - Saldējums un Karūža
0603

Pēc vakardienas šķita, ka šodien knapi varēšu kustēt, bet..nekā traka! Jā, ikrus jūtu, bet visādi citādi ir ok. Nogurums arī izdarīja savu - vakar nolūzu diezgan agri, bet šorīt pietiekami vēlu piecēlos, tāpēc, iespējams, arī jūtos salīdzinoši normāli.
Tā kā laiks joprojām saulains un mēreni silts, nolēmu iziet vienu loku, ko kāds skrējējs endomondo ir saglabājis - Le Saleve virzienā, gar Avre upi, Karūža un mājās.
Brokastīs noklausījos vienu sarunu. Vietējais uzrunāja kādu kungu un teica, ka viņam, apskatot šī otrā kunga apakšstilbus, šķitis, ka viņš ir šveicieties. Kāpēc? Jo šveiciešiem ir labi trenēti apakšstalbi. Sasmaidījos, ka šādām niansēm kāds pievērš uzmanību. Smieklīgākais ir tas, ka, visu ceļu ejot, es pētīju cilvēku apakšstilbus. Tiešām labi trenēti! :D Un nav jau brīnums - augšā, lejā, augšā, lejā visu laiku tā. Plakanuma jau nav pārāk daudz šeit Ženēvā.. :)
Pirmās divas reizes es diezgan daudz staigāju pa Vecpilsētu. Savukārt iepriekšējos divus gadus to esmu darījusi ārkārtīgi maz. Izmetu nelielu loku pa Vecpilsētas stāvajām ieliņām. Iespējams, ka citu gadu vēlreiz kārtīgu visu izstaigāšu, lai gan šobrīd neizjūtu tādā īpašu vēlmi.

1

Man šobrīd vairāk gribas izkļūt ārā no tūristu Ženēvas, pastaigāt pa dzīvojamo rajonu Ženēvu. Tas rajons, kur šodien gāju, ļoti atšķiras no Jonction rajona un no tiem, pa kuriem staigāju pagājušajā un aizpagājušajā jūnijā. Šajā rajonā smukās daudzstāvu mājas pamazām nomainīja privātmājas kā pilis ar milzīgiem žogiem. Pēc tam sekojan vienkāršāka mājas, kurām blakus ierīkotas arī ganības govīm. :) Lauki! Un lieliskā ziņa - visu laiku ir gan gājēju, gan velo celiņš. Ideāli tādiem staigātājiem kā es! Ej savu loku un galva nesāp par to, vai būs ceļš/taka, vai nebūs.

2

Tuvojoties Le Saleve, bija milzīgs kārdinājums aiziet turp, lai varētu piezvanīt visiem, ar kuriem kārojas parunāt. Tie būtu vairāki km klāt, bet es pēc vakardienas pārgājiena, šodien vairāk par pusmaratonu negribēju iet. Nākamgad, ja braukšu uz Ženēvu, sestdienā vai svētdienā aiziešu kājām uz Annemasse un varbūt arī uz Ferney-Voltaire, tad arī, varbūt, varēs pieslēgties franču operatoriem. ;)
Vispār maršruts diezgan foršs - kāds brīdis pa pilsētu un ceļa malu, pēc tam diezgan daudz pa mežu izstaigājos gar upes krastu.

3

4

5

Ar skaudību noskatījos uz daudzajiem tenisa laukumiem, futbola laukumiem. Vienā regbija laukumā pat notika spēle un bija savākušies arī līdzjutēji. Iespējas aktīvi atpūsties - cik uziet! Negribi kolektīvi to darīt, var atnāk ar dēlu un dauzīt futbola bumbu (divi tēvi bija atnākuši ar saviem puišeļiem - bērni stāvēja vārtos, bet tēvi spēra bumbu:) ). Šajā pilsētā viss vedina uz aktīvu dzīvesveidu. :)
Lai arī maršrutā Karūža ir tikai garāmejot, es nolēmu pamatīgāk izpētīt šo pērli Ženēvā. Kādreiz, 11 gadus atpakaļ ar Rūtu tur bijām ieklīdušas, nedaudz pastaigājušas un iedzērušas vīnu. Bet tas bija sen un vairs nav taisnība. :D
Man patika Karūža! Ir rāma un mierīga. Svētdienās arī ļaužu pilna - visās atvērtajās kafejnīcās nesteidzīgi sēdēja ļaudis, dzēra savus dzērienus, pļāpāja, smējās un smaidīja. Gandrīz kā Itālijā. :)

6

7

8

9

10

11

12

Kā jau svētdienā, šodien darbojās arī krāmu tirdziņš. Tik skaistas glāzes tur redzēju! Nosiekalojos un gāju projām. Glāzes uz garām kājām, četras..lidināt uz Rīgu.. Nē, tas tomēr būs neprāts.

13

Lai mierinātu sevi un kaut kā iepriecinātu nogriezos ieliņā, kur pārdod gardumgardu saldējumu! Gluži kā Itālijā! :))) Izvēlējos šoreiz ananāsu-bazilika, zemeņu, mango un stračiatellas. Saldi, gardi un tortes vietā! Ja jau svētki, tad vismaz kaut kā jāatzīmē! :))

14

15

16

17

18

Man ļoti patīk, ka elektrības skapjus pilsētā slēpj šādi:
19

Kurā rajonā atrodas, tas arī virsū! Smuki! No nesmuka objekta tiek radīts skaists un interesants objekts. :)

20

21

22

23

23 1

24

25 1

25

26

27

Eh.. nogurusi, bet apmierināta atvēlos mājās. Izkrāmējos ar bildēm, paldies Dievam! Tā ceļojumos vienmēr ir - tiklīdz vienu dienu izlaid, sakrājas tāda kaudze ar bildēm, ka negribas nemaz ķerties klāt vairs. Bet šāda brīva diena ir laba - var vismaz visus ierakstus sakārtot. :)
Laba diena atkal ir bijusi. Atkal esmu daudz staigājusi. Un kopumā jūtos laimīga..vien mājās aizvien vairāk gribas.
Vēl dažas dienas izturēt un mājās! :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Mar 28th 2024, 7:55 pm GMT.