smth
Darba svētki 
1st-May-2018 11:35 pm
0501

Gulēts atkal ir slikti. Negaiss divos piegājienos - pirms pusnakts un pēc tam ap kādiem diviem naktī. Zibeņoja pamatīgi, bet ducināja ne tika daudz un lielākoties tālumā.
Naktī pamodināja arī kaķi. Kaimiņu kaķis, ko viņi paņēma no radu mājas, kas nodega, sakāvās ar kādu vietējo astaini. Bļaušana, rūkšana, bija baisa. Pa dienu redzējām, ka kaimiņu baltrūdis vienu pakaļķepu velk...kautiņa rezultāts..
Lai arī naktī lija lietus, tomēr no rīta spīdēja saule. Dziļi dārzā līst nevarēja, tāpēc augstākās vietās paravējām ar mammu. Atkal savedām kārtībā kumelīšu dobi. Katru gadu nākas kādu gabaliņu atkal apstādīt, jo iznīkušas pa ziemu. Arī šogad to, kas tuvāk bumbierei, sastādījām.
Piparmētras, sīpoli, skābenes.. viss tik smuks šobrīd! Pāris nedēļas siltuma un viss būs krietni pastiepies. Puķu dobi arī ātri izravējām. Šobrīd primulas tik skaisti zied! Forši, ka regulāri primulu paklāju atjaunojam! Jā, ravēt nav diez ko ērti, bet tik smuki izskatās! :) Labi, ka savulaik mammai ienāca prātā šī ideja! Nopriecājāmies, ka roze atkal ir labi pārziemojusi un arī pārītis jauno peoniju ir sasparojušās. Vienīgi lilijas un margrietiņas šajā rietumu dobē iet mazumā. Tikai viens liliju pudurītis un pāris margrietiņu krūmi. Nolēmām, ka no šīs dobes uz ozala krastu pārcelsim īrisus, lai zināma brīvība tiem ir. Vispār, ja tā padomā, tad katru gadu kaut kādas pārmaiņas ieviešam lielajās dobēs. :)
Tēta lielais kaķis beidzot vazājās apkārt un varēja mierīgi viņu paglāstīt. Varēja gan redzēt, ka liels prieks un bauda viņai nav, jo esmu svešāks personāžs, bet nu pārāk skaļi neprotestēja. Mazo kaķi arī redzēju. Slēpjas pagrabā, tikko kādu pamana, bet ziņkārīgs ir un pamazām apgūst teritoriju. Liels kaķis. Manējās, lai arī ir vienaudzes, ir mazākas. :)
Uz Rīgu man šoreiz atkal bija kompānija - mūsu piena puiša meitene. Atkal viņa daudz viskautko stāstīja. Visu laiku gan gribējās pajautāt, kāpēc viņa ir izvēlējusies studēt veterināriju, bet kožu pagaidām mēlē. Gan jau kādu citu reizi pajautāšu. :D Jebkurā gadījumā ceļš daudzkārt īsāks ir, ja brauc ar kādu kopā.
Mājās atbraucu jau uz saules rietu. Kaķu prieks bija redzams. Tomēr sailgojās abas šo pāris nakšu laikā. :) Man šķita, ka šie abi kaķi būs krietni pašpietiekamāki, bet izrādās, ka arī šie kaķi pieķērušies man. Atkal un atkal domāju, ka labi vien ir, ka paņēmu viņas abas. Nē, viņas neaizstāj Duksi un man reizēm ļoti pietrūkst Duksis. Tomēr Puša un Triša sniedz ļoti daudz prieka un mīļuma, un nav tukšuma sajūtas mājās.
Bet vispār.. esmu ļoti nogurusi. Tomēr trīs nedēļas mājās ir darījušas savu. Bet nu jau gribas kaut ko vairāk darīt, izbraukt ārpus mājas, parosīties saulītē.. Pašai nedaudz bail, ka varbūt par daudz šajās dienās esmu rosījusies, tomēr ceru, ka viss būs labi. Vien sāpoša roka rada lielu diskomfortu. Sāp tā, ka aizmigt nevar. Bet tas viss tikai tādēļ, ka izveicu tādas kustības, kādas parasti neizveicu. Gan jau būs labi!
This page was loaded Apr 23rd 2024, 1:31 pm GMT.