smth
Starp lietu un sauli 
12th-Jul-2017 08:56 pm

0712
Naktī krietnu brīdi skatījos, kur zibeņo. Tad, kad pamatīgāk nozibsnīja un nobubināja, ieraudzīju, ka uzreiz četri zibeņi parādījās Lejas Randaros. Laukos krietni interesantāk vērot zibeņus. ;)
Lai arī lija lietus, nakts bija silta. Kādā brīdī sajutu to, ka pietrūkst svaigs gaiss, bet lietus dēļ, nevarēja atvērt logus. Līdz ar to abi pamodāmies agri. Ilvers jau piecos pieslējās un piesēda pie datora. Aizrādīju viņam, ka ir vismaz pāris stundas par agru celties, bet viņš atteica, ka miegs vairs nenāk. Es pati arī vairs nevarēju aizmigt. Atvēru uzmanīgi logu, tā, lai mājā iekšā nelītu, un nolēmu palasīt. Vispirms internetā šo un to, bet pēc tam - grāmatu.
Pēc pāris stundām Ilvera datorlaiks bija beidzies, tāpēc aizsūtīju viņu gulēt. Sākumā ļoti pretojās, bet beigas aizmiga un nogulēja vēl trīs stundas. ;))
Mūsu miegu rīts bija ļoti garš, jo lietus nemaz nemudināja kaut kur kustēt. Toties, kad izkustējām no mājām, beidzot arī saulīte iepriecināja.
Vēlās brokastis pavadīja stāsti par vakardienas vakaru. Pienesu vecākiem jaunāko informāciju par to, kas notiek Zigas ģimenē. ;) Ilvers varēja stāstīt par to, kā pavadījis ar tēta un tantes brālēnu un māsīcas bērniem. ;)
Pusdienās uzvārījās ārkārtīgi garda skābeņu zupa. Nemaz nevar salīdzināt ar to, kas sanāk no saldētām skābenēm. Skābumiņš ir vairāk! :)
Vienlaikus turpinu izkopt Ilvera iemaņas - atkal tika iesaistīts pusdienu gatavošanā. Vecāki bērnu, iespējams, nemaz nepazīs. ;)))
Pēcpusdienā nedaudz piekārtoju māju. Mamma izraka no sava plaukta babas vecās pātaru grāmatas. Jo īpaši iepatikās viena ādas vākos, kur uz viena vāka krusts, uz otra - biķeris.Tik daudz ko interesantu tur var izlasīt! ;))

19961557_1794976040517566_1660615097915681229_n

Turklāt interesanti ir arī tas, ka dažās grāmatās ir arī ar roku rakstīti teksti. Nezinu, kas un kad to ir rakstījis..
Kad saule un vējš bija krietni pasildījuši zemi, devos atkal dārzā. Nekur jau daudz nevar ielīst, tāpēc pieķēros vienai no priekšējām puķu dobēm. Tomēr nekāda lielā ravēšana nesanāca, jo lietus atkal iedzina mājās. Pasēdējām, katrs kaut ko palasījām..un tiklīdz vējš bija notraucis rasu, atkal biju dobē iekšā.
Ja godīgi, šis ir tāds īpatnējs gads, negribas mīcīties pa mājām, gribas pa dārzu rosīties - ravēt, kaplēt, lieko šņikāt nost.. Un bauda ir redzēt sava darba rezultātus. ;)
Rītdien, ja vien nelīs, ravējaimais gabals atkal izdomāts. ;) Pāris īrisi jāpārvieto,kamēr esmu šeit. Vispār daudz ir darba - viens jasmīns jāiznīcina, lai var atbrīvot vietu hortenzijai, no Vinetas savulaik atvestais ķirsis rudenī jālikvidē. Kuplo smuki, bet ogu nav daudz, ko tādu krūmu turēt?? Viena zilā plūme jau iet galu, tāpēc jāzāģē nost, lai cita var augt vietā.. Un vēl jāpasūtu īrisi no Zaķa. Pieci ir ielikti pamatsarakstā, bet trīs rezerves listē. Jānosūtu pasūtījums un pēc tam varēšu atkal aizbraukt tiem pakaļ. ;)
Mīļotais atsūtīja bildi, ka abi lieli plaukti ir salikti viens uz otra. Tiesa, nav vēl nostiprināti, bet jau smuki izskatās. Atbraukšu, nostiprināsim, visu salikšu un būs smuki!
Lai arī lietus pamatīgi izbojāja visus plānus, tomēr izdevās izdarīt citas lietas, kam saulainā laikā īpaši nepievērš uzmanību.
Un atkal ir laba sajūta, jo bija laba diena. ;)
This page was loaded Apr 23rd 2024, 12:15 pm GMT.