smth
Commenting To 
10th-Jun-2017 09:36 pm - sestdiena

Dienas bilde:

0610

Agrais rīts. Gruuti pamosties. Taa gribeetos paguleet ilgaak. Dzivoju miega truukumaa, jo no riitiem agri jaaceljas, lai paguutu uz 8 uz Pili, bet vakaraa nekadi nevaru aizkasiities laiciigi guleet. Pat nesaprotu, kas ir tie lielie laika zaglji.
Brokastoju lejaa. Jaa, nav jau nekaada lielaa izveele, bet vismaz dienas lielai daljai ir energjija. Joprojaam lielais bieds ir migreena, kas bada un slaapju rezultaataa piezogas diezgan viegli.
Tā kā sestdiena, tad Nāciju pils diezgan tukša rīta stundās...

19059616_1754660101215827_3586854185478986036_n

ES koordinācija. Vakar runaajaam, ka buus veelaak, bet shoriit epasts, ka buus agrāk un ilgāk.Paaraak sarezhgjiiti shobriid ir tikt galaaar visiem priekshlikumiem, rast kompromisus.
Taa kaa shodien sestdiena, sapratu, ka jaaielpaano arii veikala ampmekleejums, lai varu mieriigi nedeeljas nogali nodziivot. Protams, atkal svariigaakais ir panjemt lietas no auglju un daarzenju plaukta. Shoreiz panjeemu aprikozes un salaatu galvu, ko varees mieriigi lobiit un grauzt. :) Publika veikalaa raibu raibaa. Piemeeram, viirelis pirms manis kasee.. divi ali, cepumu ar shokolaadi kaste, viena kuucinja, viens iepakojums sagrieztas galjas, 4 ciisinju iepakojums, maize.. Nez,vinjhs viens dzivo, vai dziivesbiedre arii ir? Aiz manis jauneeklis klades vairumaa bija nopircis, makaronus, lupatinjas.. Un nemaz netiec gudrs, kam vinjam tas viss. :D
Ljoti cereeju, ka ap pusdienslaiku apkopeeja jau buus visu sakaartojusi un es vareeshu paarlaist karsto laiku viesniicaa. Bet, vari cereet vien!Nekas nav sakartots. Sapratu, ka jaakramee mantinjas un jaadodas vien pasaigaa. Jaasleepjas zem kokiem, jo karstums diezgan liels. Domaats, dariits! Testeeshanai panjeemu jauno salomon kreklinju un jaunos dzhinsu shortus. Taa teikt paarbaudiisim darbiibaa.
Zinaaju, ka gribu iet gar ezeru, taapeec pamekleeju endomondo nearby roots, kas vareetu buut man noderiigi. Atradu! Garsh posms gar ezeru, bet taalaak jau atpakalj celjsh pa privaatmaaju rajonu, tai skaitaa arii netaalu no muusu vestnieka rezidences.
Tikai pie ezera sapratu, ka shodien bija taa diena, kad ir regate. Pagaajushajaa gadaa redzeeju to nedaudz tuvaak, ne tik ilgi peec starta, bet shodad tikai astes galu knapi redzeeju. ZHeel, protams, bet neko dariit.
Taa kaa diena saulaina un karsta, tad publika gar ezera krastu, kur vien vareeja, bija apmetusies. Zaaliitee, uz akmenjiem pie ezera, uz solinjiem. Dalja sauljojaas, dalja sleepaas no saules. Un bija arii taadi, kas kairinaaja degunu ar ceptas galjas smarzhu. :)
Patiesiibaa marshruts diezgan forssh! Gar ezeru ejot, patiikams svaigums un dazhos briizhos pat veesums, jo ezers veel nav iesilis. Tiesa, diezgan staavs, jo pirmais posms visu laiku bija kalnaa, kalnaa, kalnaa. Atpakaljceljsh vispirms riktiigaa pilseetaa, kur koku maz, bet maaja viena pie otras. Taalaak maajas izretojaas un arvien vairak koku paradiijaas. Izbriinija nedaudz tas, ka reti pie kuras maajas dzirdeju cilveekus rosamies. Karstums visiem lika uztureties telpaas. :)) Bija arii viens riktiigi forshs posms cauri laukiem, viinogulaajiem... Kartiiga latviesha sirds pamirst, redzot taadu skaistumu. :))) Ja godiigi, tad peec taada skaistuma un zaljuma nemaz neribeejaas atgriezties pilseetaa. Lai gan, ja taa padomaa, shii pilseeta tachu arii ir lljoti zalja un lauki ir tepat blakus. Laikam nevienaa pilseetaa tik daudz putnu neesmu dzirdeejusi! :))
Maajaas atgriezos nogurusi un piecepusies nedaudz. Kaajas juta neierasto slodzi. Taapeec pr prieku kjermenim ljoti ilgi meerceejos veesaa vanna. :) Taa kaa Jana iet dalju no Santjago celja, kas iet no Zheneevas uz Franciju, tad vinja man zinjo, kaa vinjai iet. suuta bildes. Es, vannaa guljot, suutiju vinjai savus pastaigu mirkljus. Mums abaam bezgala skaisti gaajieni sanaaca. :)
Bet, ja ar noveerojumiem, tad jaasaka, ka bija dazhi patiikami noveerojumi. Pirmkaart, uudens. Ja iet pa diezgan apdziivotaam vietaam, tad uudens nav liela probleema - savu pudeli vienmeer atradiisi kur piepildiit. Tualetes. Tur, kur cilveeki vairaak uzturas arii taa nav probleema. Saakumaa biju skeptiska pret publisku tualeshu apmekleejumu, jo liidz shim daudzaas valstiis ir bijushi arii nepatiikami paarsteigumi, bet sheit.. visas, ko apmekleeju, tiiras, patiikamas. :) Parkaa, kur savulaik mums bija vakarinjas, paseedeeju uz solinja, izdzeeru savu skaabpiena produktu un gribeeju izmest iepakojumu. Miskates nav! Neko dariit, njemu savu pacinju un eju uz priekshu. Miskastes atradu pie ieejas parkaa. No vienas puses labi, katrs aiznes savu atkritumu uz lielo miskasti un nav iipashi jaaskraida ap mazajaam miskasteem visaa parka teritorijaa. No otras puses, risks, protams, ir, ka visi nebuus tik apziniigi. :> Un veel, par sho parku runaajot, ir forshi tomeer, ka blakus izlaiziitajam zaalienam ir atrasta vieta ari nepljautai plavinjai, kur staav bishu stropi un dzivo aitas. :) Lauki ienaak pilseetaa. :)
Laba diena sanaaca, un nogurums bija liels. Tomeer paguvu gan riita ceelienaa pastraadaat, gan peecpusdienaa izstaigaaties, gan iedegt.. :D
Peec shaadas garas un piesaatinaatas dienas agri uznaaca miegs. Jau ap pusdesmitiem gruuti bija acis notureet valjaa, taapeec iisi pirms desmitiem devos pie miera. :D

Vairāk bilžu no garās pastaigas:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Apr 27th 2024, 4:19 am GMT.