smth
Pirmdiena ar teātri 
29th-May-2017 11:36 pm

0529

Ne mēnesi bez pasākuma kopā ar Valsts prezidentu. Patiesībā šodien diezgan daudz bija dažādos glancētos, dzeltenos un citādos žurnālos redzētu personāžu.
Šodien visi kopā skatījāmies Valmieras drāmas teātra Muiža kaņepēs.

Nedaudz no VTD mājas lapas:
"Indra Roga kopā ar savu radošo komandu Valmierā ķeras klāt krievu dramaturģijas pērlēm, un šoreiz pēta teātra paradoksālo dabu – vienā no slavenākajām A.Ostrovska komēdijām “Mežs”, kas uz skatuves būs ar nosaukumu “Muiža kaņepēs”.
Režisore atklāj, ka „luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves, kur jūk robežas. Spēle un spēlēšanās, kam ir dziļš un nopietns pamats. Stihija un tiešuma poēzija – kā Dostojevskis dēvēja A.Ostrovska dramaturģiju."
Izrādē paralēli rit divi stāsti – muižas saimnieces Gurmižskas krustdēla un aktiera Ņesčastļivceva atgriešanās mājās pēc 15 gadu ilgas prombūtnes ar mērķi tikt pie krustmātes mantojuma – īpašuma un naudas, taču šajā izrādē priekšplānā izvirzīta muižas saimniece Gurmižska, kura atkal iemīlas, kad tās dzīve nonākusi uz 50 gadu sliekšņa."

Ja godīgi, pēc pirmās izrādes daļas nedaudz bija sajūta: "WTF?" Bet otrā daļa un īpaši beigas man šo izrādi izglāba. Man patika! Un ar lielisku sajūtu devos mājās. Un riktīgi forši ar Rūtu un Martu papļāpājām. :))

Ja godīgi, par citām lietām pat negribas rakstīt. Darbā joprojām cepiens, jo īpaši tāpēc, ka pēdējā nedēļa pirms komandējuma.
Comments 
30th-May-2017 09:15 am
Aizej uz VDT M&M, pēdējo reizi un ir ok.
30th-May-2017 12:02 pm
Nebūšu LV, kad būs Dailes teātrī :(. Eh... nokavēju. :(
This page was loaded Apr 25th 2024, 8:18 pm GMT.