smth
par medībām 
22nd-Dec-2016 09:49 pm
http://m.apollo.tvnet.lv/zinas/mednieku-asociacija-komente-gadijumu-ar-nosautu-lusu-mati/781598

Nu, nav viennozīmīga attieksme pret medniekiem Latvijā.
Mans tēvs bija mednieks. Katru rudeni-ziemu gāja medīt.Kad biju maza, reiz bija arī lūsis nomedīts. Man toreiz bija žēl kaķīša. Alnis tajā reizē arī bija nomedīts, bet no viņa man bija bail, jo liels dzīvnieks un man likās, ka viņš tūlīt piecelsies un skries man virsū.
Es esmu par medībām, ja tas saprātīgi tiek darīts - pareizā laikā ar pareizām metodēm, pareizā daudzumā, atbilstoši principiem, ko parasti ievēro.
Es esmu pret plātīšanos ar trofejām, jo jūtelīgu cilvēku ir daudz un viņi neuzslavēs mednieku par nomedīto.
Un es domāju, ka attiecībā uz šo konkrēto gadījumu - visdrīzāk nebūtu liela brēka, ja kundze nebūtu rakstījusi, ka nomedījusi lūseni, ka kaķēni palika dzīvi. Ja būtu vienkārši fakts - nomedīju - tad teiktu fui, ka liek beigtu kaķīti, nevis diskutētu par rīcības ētiskumu kopumā.
Comments 
22nd-Dec-2016 10:07 pm
Mani vairāk tracina tie idioti, kas tur brēkā par lūsenes mazuļiem, kas tagad nomiršot badā utt., bet jēga no ta visa maza. Nu labi, dāma ar šauteni jau arī ir laba - "ielenGti" :(
22nd-Dec-2016 11:15 pm
Bads šobrīd gan nav briesmīgākais, jo ziema maiga un medīt ir ko. Jādomā, ka mamma savus bērneļus būs pietiekami apmācījusi medītprasmē. Lai arī nepareizi salīdzīnāt, mums kaimiņkaķe atveda trīs šmurguļus aptuveni 2-3 mēnešu vecus. Divi nosprāga, bet trešais izdzīvoja. Lai arī mamma neko viņam neiemācīja, jo pameta, tiklīdz atveda pie mums, tomēr peles prot ķert. Pusgadu un vecāki mežakaķi gan jau arī prot šo lietu darīt.
Jēga tiešām maza no klaigāšanas.
Kundzīte ar savu rakstības stilu tiešām bija lieliska. :) Un lielākā viņas kļūda - publiski priecāties par medījumu un tas, ka apzināti nav nomedīts jaunākais, mazākais utt. zvērs.
Bet kašķis, manuprāt, pamatā ir starp civilizēto pilsētas cilvēku un it kā necivilizēto lauku iedzīvotāju. Divas pasaules satikās pie viena lūša...
This page was loaded Apr 26th 2024, 12:16 pm GMT.