smth
Zatlers neesot skaitījis no pacientu pateicībām saņemtos ienākumus 
16th-Jul-2007 02:32 pm
Publicēta: 14:16 16.07.2007.

Rīga, 16.jūl., LETA. Valsts prezidents un bijušais Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers neesot skaitījis ienākumus, ko saņēmis no tā sauktajām pacientu pateicībām.
Zatlers šodien intervijā Latvijas Radio atzina, ka nezinot, cik lielus ienākumus esot saņēmis no tā saucamajām pacientu pateicībām, jo neesot tos skaitījis.
Zatlers, izmantojot iespēju, radio tiešajā ēterā atvainojās saviem pacientiem, ka arī viņiem bija jācieš no izveidojušās situācijas. "Man bija jākļūst par precedentu," sacīja prezidents, norādot, ka viņam esot bijis tas gods pievērst uzmanību situācijai medicīnas nozarē.

Politiķis apliecināja, ka arī turpmāk aktīvi sekos līdzi situācijai medicīnas nozarē ar tā saucamajām pacientu pateicībām. Zatlers vēlreiz pauda kritisku attieksmi pret Veselības ministrijas un Finanšu ministrijas darba grupas izstrādātajiem priekšlikumiem situācijas uzlabošanā, jo tie, pēc Zatlera domām, neskatot situāciju nozarē kopumā.
Zatlers plānojis problēmu pārrunāt arī ar veselības ministru, Ārstu biedrības prezidentu un ārstu arodbiedrībām. Zatlers pauda nožēlu, ka Latvijā neesot vienotas pacientu organizācijas, caur kuru viņš varētu uzklausīt arī pacientu viedokli.
Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagaidām nav izvirzījis lūgumu pēc papildu precizējumiem jau vienreiz papildinātajā Zatlera valsts amatpersonas deklarācijā par 2006.gada ienākumiem.
Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts prezidenta preses sekretāre Inta Lase, papildu lūgumi no VID, arī par tā saucamo "pateicību" norādīšanu, nav saņemti un līdz ar to neesot nepieciešamības papildināt deklarāciju.
Kā ziņots, VID pēc Zatlera iesnieguma papildinājis viņa valsts amatpersonas deklarācijā par 2006.gadu norādītos ienākumus.
Kā liecina informācija VID publiskojamā datubāzē, Zatlera iesniegums par valsts amatpersonas deklarācijā sniegto ziņu papildināšanu saņemts jau 11.jūnijā.
Saskaņā ar to papildināta informācija par Zatlera ienākumiem 2007.gadā un bez 17 146 latu algas TOS norādīti arī 1900 lati, kurus viņam pērn samaksājusi SIA "2006.gada Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas izpilddirekcija", un 190 lati, kurus samaksājis Ārstu kongresa fonds.
Kā LETA jau ziņoja, tieši par šo datu nenorādīšanu, proti, valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu, VID noteica Zatleram 250 latu administratīvo sodu, ko viņš arī samaksāja.
Zatlers iesniegumā VID bija norādījis, ka nav iekļāvis deklarācijā no pacientiem saņemtās pateicības, kuru apmēru un konkrētus pacientus, no kuriem pateicības saņemtas, nevar nosaukt.
Līdz ar to VID aicināja viņu izvērtēt to apjomu un lemt, vai būtu nepieciešams iesniegt arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarāciju, kur šos maksājumus norādīt.
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:15 pm GMT.