smth
ikrudens aktivitātes 
29th-Oct-2015 03:53 pm
Šorīt negulējās, tāpēc jau agri no rīta sāku rosīties. Sakārtoju atvestās burciņas, lai smuki stāv, nevis izmētātas atrastos visādās vietās. Visas dzīvokļa acis nomazgāju, aizkarus arī izmazgāju un piekāru. Vienu orhideju iestādīju - to vienīgo mazulīti, kas pagājušajā gadā tika atstāts gadījumam, ja trīs māsiņbrālīši nepieaug. Visi trīs māsiņbrālīši ir izdāļāti - viens Annai, otrs mammai, trešais Jolantai; visi trīs jau ziedēja, bet šis tikai šodien no zara nogriezts un ielikts podā. Tad, kad stādīju, pamanīju, ka ziedēt grasās arī šis, bet, nu.. redzēs, kā būs. Vispār pašai nedaudz pārsteigums bija, jo visi internetā rakstīja, cik grūti ir ieaudzēt tādus mazulīšus, kas nogriezti no lielā zara, bet man laikam viegla roka. Turklāt esmu pamanījusi vienu citu lietu - man puķes stādīt, pārstādīt vienmēr gribas vecā mēnesī. Ļoti bieži ir tā, ka redzu, ka puķe jāpārstāda, bet es visu laiku atlieku, jo nav pašai tās gribēšanas. Kad atnāk gribēšana, tad vairs neatlieku nevienu pašu mirkli. Jāstāda ir tieši tad, kad ir sajūta, ka ir jāstāda. Ceru, ka arī šoreiz viss labi nostrādās. Ja izdosies arī ar šo ceturto ieaudzēt, tad būs jāmeklē labs saimnieks tam. ;)
Viens no ziemassvētku kaktusiem arī pārsteidza. Jau ir pumpuros! Tā kā šodien vienalga pārbīdes uz palodzēm notika saistībā ar logu mazgāšanu, tad vienu kaktusu pārcēlu no guļamistabas prom. Gribas tomēr biežāk redzēt ziedus. ;))
Bet par logu mazgāšanu man ir spilgta atmiņa. Bija Oktobra svētki, vannas istabā dūca veļas mašīna, tētis skrūvēja vaļā logus, mamma mazgāja, bet es.. es skatījos parādi ar vienu aci un mācījos dzejoli no galvas, ko skolā pēc svētkiem atprasīs:
"Pašā Rīgas vidū
Piemineklis stalts.
Granīts brūni sarkans.
Ļeņins bronzā kalts."
Ja godīgi, pārējo dzejoli neatceros, tikai šīs četras rindiņas. :))
Šodien, kad pati tīrīju logus, spilgi atcerējos to dienu - pelēku, aukstu, bet tajā pat laikā gaišu. :) Šodien jau arī diena bija auksta (tā kā auto līdz pusdienslaikam stāvēja ēnā, tad redzēju, ka jumts mašīnai līdz pat saules uzspīdēšanai bija balts), bet kaut kāds gaišums iekšā! :)
This page was loaded May 26th 2024, 3:54 am GMT.