smth
1.oktobris-4.oktobris 
13th-Oct-2015 07:44 pm

Pirmā darba diena pagāja... raibi. Ievācu informāciju par to, kas noticis šajās divās nedēļās. Adīt un tamborēt pagaidām negribas. Gribas šķīstošo kafiju ar medu. Laikam tāpēc, ka darbā daudzi ir vīrusaini. Tāpēc, izmantošu laiku lietderīgi un vēl nedaudz paīsināšu bilžu likšanas rindu.
Tātad..
1.oktobris.
1001
Mērķis šim atvaļinājumam bija kāds? Strādāt laukos! Nu, tad sāku arī strādāt. Tā kā beidzot ābolu sezona ir klāt, spiedām sulas. Lai arī mamma un tētis grozīja galvas, kad atvedu 18 trīslitru burkas, teikdami, ka diezin vai tik daudz uztaisīsim, tomēr vienā diena vien sagatavoju 30 litrus sulas. Tētis lasīja, tīrīja, es atkal spiedu sulu, mazgāju, sterilizēju burkas, lēju sulu pa burkām. Mammai atkal pats netīrākais darbs - spiest ārā sulu no putām. Bet šoreiz kaut kā mierīgāk bija, ne tā kā ar bumbieriem. Visu laiku sev atgādinājām, ka nedrīkst pārforsēt, vēl ir daudz vienu priekšā.
Attiecībā uz kūku.. Mammai garšoja. Tētis teica, ka ir par daudz ābolu. Vienu kārtu ābolu viņš skrubināja nost, lai es varu apēst, bet pīrāgu ar otro kārtu ik pa brīdim atnāca, nogrieza gabaliņu un aizgāja ēdot. Cik sevi atceros, tik vienmēr viņu atceros staigājam ar kaut ko iebāztu kabatā, vai paņemtu rokās. Nē, daudz viņš neēd, bet kāds cepums vai konča vienmēr ir kabatā.
Un, protams, beidzot nopietnāk pievērsos savai pusdarītim - magoņu segai. Apņēmos katru vakaru skatīties savu šī brīža mīļo seriālu "Kuhnja" un tamborēt, tamborēt, tamborēt. ;)
Protams, atkal izsitos no darba dienu režīma - eju gulēt pēc 1 naktī, bet ceļos pēc 9:30. :)

2.oktobris
1002
Kas ir dienas notikums? Protams, āboli! Atkal sula! Bet pa dienu nedaudz arī salasījām ābolus ziemai.
Dienas pārsteigums - kaķe no šķūņa atveda trīs no četriem kaķēniem. Atveda un atstāja. Laikam nolēma, ka pie mums pagrabā kaķēniem būs labāk nekā šķūnī. Laikam kaķe nosprieda, ka mēs par tiem kaķēniem parūpēsimies. Ja godīgi, tad tāds plāns mums nebija. Lai arī kaķe ir kaimiņu, mēs viņai nekad neliedzām nākt medīt pie mums pagrabā peles. Tētis reiz pa reizei viņai arī kādu baltmaizes gabaliņu atnesa, bet nekad nav bijusi doma šo kaķi pārvilināt pie mums. Bet tagad.. trijotne pelēko-svītraino.. Nu, nez. Mamma pukst, ka visi stūri būs "aizdirsti" pagrabā. Un tā jau arī ir - neviens tos āra kaķus īpaši neaudzina. Oi, redzēs, kā tas viss beigsies. Bet nu vismaz tagad skaidrs, ko kaķe par savām "mājām" uzskata.
Ar mammu vakarā daudz runājām par austajām lietām, kas ir mūsu mājās. Zaļi dzelteno segu viņai savulaik uz vārda dienu atnesa viņas vecāmamma. Segai tātad ir jau vairāk nekā 60 gadi, bet, lai arī nedaudz kožu saēsta, tā kalpo labi. Ir silta! :) Un galvenais, tik spilgtās krāsās! Kad biju maza, domāju, ka tā ir kāda no jaunaustajām segām, jo krāsas likās pārāk ģiftīgas. Bet, redz.. nē.
Lakats, kas jau ir manās mājās, arī ir mammas vecāsmammas. Liels, silts. Ir, kur ietīties!
Tēta mammai bija gana daudz segu, daļa ir nonākusi arī pie mums.
Mamma atzina, ka viņa ik pa brīdim iedomājot, kam kuru segu atdot, bet nezina, vai kādam, izņemot viņu, piemēram šī traki zaļi-dzeltenā sega būs vērtība. Viņa atceras to maija dienu, kad viņas vecāmamma nākusi ar saini rokas un uzdāvinājusi segu, bet citiem jau šādu atmiņu nav. Teicu mamma, lai atdāvina man. Man tas arī ir svarīgi. :) Pasmējām par to un neko. :))

3.oktobris
1003
Dienas pirmā puse atkal pavadīta ar katliem un sulu, toties tāda pēcpusdiena sen nebija piedzīvota. Ja godīgi, tik siltu 3.oktobri neatceros - t-kreklā ar īsām piedurknēm, šortos, basām kājām kurpēs.. Silti! Sēdēju šūpuļtīklā, tamborēju, vienkārši skatījos apkārt.. ideāla pēcpusdiena!
Gājputnus arī dienas laikā pamanīju. Atceros, ka tobrīd nodomāju, ka laikam aukstums tuvojas, un izrādījās, ka tā arī ir! Kopš 6.oktobra pagaidām katru rītu ir sals ar krietniem mīnusiem - līdz pat -7-8 grādiem.
Šobrīd man šķiet, ka šī bija viena no foršākajām atvaļinājuma pēcpusdienām.

4.oktobris
1004
Par šo dienu daudz biju uzrakstījusi jau tieši šajā dienā. Nav ko vairs piebilst.
Dienas bilde - viennozīmīgi ir no meža! Reti man gribas iet uz mežu, bet šī nepārvaramā vēlme, kas bija radusies šīs svētdienas rītā, ir dienas notikums! :)
This page was loaded Apr 16th 2024, 7:45 am GMT.