smth
Commenting To 
16th-Jun-2015 07:38 pm - 21.maijs - 5.jūnijs

Pārāk ātri laiks skrien un pašai nav laiks un spēka, un reizēm vēlēšanās taisīt īsās atskaites ar visām bildēm par dienām..
Nu, ko.. atgriežamies vēl maijā..
21.maijs
0521
Kamēr nebiju ielikusi bildi, nemaz vairs nespēju atcerēties, kas notika tajā 21.maijā!
Bet bilde pasaka visu priekšā! :)Protams, atkal Brisele!
Rīts, bija ļoti agrs, jo samita dēļ lidostā bija jāierodas 3 stundas agrāk. Ok, es ierados 2,5 stundas agrāk nekā parasti, bet vienalga, ap 2 celties, tad visa diena Briselē, bet mājās jau esi nākamajā dienā ap tiem pašiem 2.. Smaga, gara diena.
Tomēr arī šajā dienā bija dažas jaukas lietas. Tā kā Jelena no LT bija lūgusi atvest Laimas končiņas, tad man pretī viņa atveda vienreizēji garda lietuviešu konfektes. Man pašai ne pārāk garšo praline pildījums, bet šīs konfektes pazuda nenormāli ātri. Jā, tagad zinu, ka tās ir no dārgā gala - kilograms ir 10 euro, bet.. tas ir to vērts! :) Vilnius ir pagaidām visgaršīgākās lietuviešu konfektes! :) Arī nelielu kafijas paciņu no Dominikānas viņa man atveda, bet to vēl neesam atvēruši. :)
Pati sanāksme bija diezgan dīvaina. Komisija pie mums uz darba grupu atstūtīja jaunus personāžus un tas, ko tie personāži runāja, lika paskatīties uz visu nedaudz ar neizpratni - vai tiešām viņi to nopietni tā domā, vai tas nav joks.. Nepatika arī tas stils sākumā - savāc padsmit jautājumus, bet nevienu nepieraksta, tad kaut ko atbild un beigās paziņo, ka laikam uz visiem jau nav atbildējuši, jo vairs neatceras, kas ir jautāts. Sviests!
Brauciens mājās bija gana ekstrēms. Mana lidmašīna no BRU uz CPH kavējās par 40 minūtēm, bet man starp lidojumiem ir tikai stunda. Lidoju uz CPH un domāju, vai tikšu tajā naktī mājās, vai aizķeršos CPH. Bet, paldies pilotiem, lidostas darbiniekiem, tur kādam augšā, viss beidzās labi. Jā, nācās skriet, bet mani CPH tomēr pagaidīja. Bija, protams, arī personal call, kad izkāpu no savas lidmašīnas, bet kundze pie biļešu lasītāja teica, ka viņi nedaudz aizturējuši autobusa izbraukšanu, lai sagaidītu mani, jo redzējuši, ka BRU lidmašīna ir nolaidusies. Tiešām milzīgs paldies CPH par iespēju nokļūt mājās!
RIX nedaudz iecepos, kad man pa taisno neļāva aiziet līdz pirmajam puksoforam, kur mīļotais mani gaidīja. Aizsūtīja garo ceļu iet. Iespējams, ka drošība ir pirmajā vietā, bet vai tiešām tik ļoti?? Bet nu ok, kā bija, tā bija.
Bija dīvaina sajūta mājās, kad pēc dušas apsēdos dīvānā un.. sāka zvanīt modinātājs. Bija pagājušas tieši 24 stundas kopš pamošanās...
Tiešām gara un raiba diena bija..

22.maijs.
Izgulējos un pēcpusdienā atnācu līdz darbam. Nedaudz pastrādāju un uz mājām!
Nogurums pēc iepriekšējās dienas trakā maratona bija liels, tāpēc vakarā atvēru Kriek.
0522
Kādu krietnu brīdi jau biju domājusi, ka jāatved kāda pudele, beidzot arī atvedu! :) Sen nebija dzerts un jāatzīst, ka šis nav pats gardākais kriek, ko biju dzērusi, bet vienalga... ķiršalus ir un paliek ķiršalus.
Un alus dara ko? Alus padara mūs miegainus! Tāpēc ātri atkal aizvēlos gultas virzienā! :)

23.maijs.
Beidzot (!!!) man uzradās vēlme berzt un tīrīt!
0523
Protams, visu neizberzu un neiztīrīju vēl. Šogad kaut kā lielā pavasara tīrīšana manā mājā aizkavējusies. Visu laiku atlieku to uz atvaļinājuma sākumu. Tomēr pa stūrītim cenšos arī šobrīd patīrīt...
Apsveicu Lindu dzimšanas dienā un uzzināju jaukus jaunumus - Lindai ar Kārli būs vēl viens mazais! :) Kaut kad jūlija sākumā viņi plāno uz kādu brīdi atlidot no Pekinas. Dikti gribas viņu satikt! :)

24.maijs.
Tā kā šī nedēļa bija sanākusi gana nervoza un saspringta, tad svētdienu mēs dīkdienīgi pavadījām mājās. Pat ēst sagatavot nevīžojām! :D
Un kas tādās reizēs izpalīdz? Protams, ēdienu piegādes dienests! Izmēģinājām jaunu suši piegādes vietu.
0524
Nebija slikti it kā.. svaigi un arī pietiekami gardi. :)

25.maijs.
Rīts sākās pretīgi.. Ieskrēju no visas sirds stikla svaru stūrī.. :( Visu dienu pamatīgi kliboju.. un vēl nakamajā dienā, un aiznākamajā dienā.. Vairāk nekā nedēļu jutu šī sitiena sekas.
0525
Bet citādi - darbs, darbs, darbs!

26.maijs.
0526
Atkal ar Luetu aizstaigājām līdz salonam pie kleitas ciemos. Šoreiz jau šuvēja visu riktēja, skatījās, un mums piekodināja, ka nākamreiz jau obligāti jābūt ar kurpēm, jo tad garumu ņems nost. ;)
Kleita jau ar katru reizi kļūst aizvien saprotamāka Luetai - viņai ir pagrūti iztēloties to, kā viss kopā izskatīsies. Bet jau šobrīd var teikt - ir tiešām ļoti smuki! :)
Nedaudz iecepos par to, ka jaunkundze joprojām nav kurpes apskatījusi un nopirkusi, jo par to jau runājam pusotru mēnesi atpakaļ, bet nu.. no otras puses - bērnam skola, darbs un vēl kāzu organizēšana.. :) Ievilku elpu, nomierinājos.. viss būs labi! Laiks vēl mums ir!

27.maijs.
Atkal darbs, darbs, darbs!
Bet dienas beigās - viss, ko kāro sirds, ir kāds skaistums. Un šoreiz tas ir lilijas izskatā.
0527
It kā tikai puķe, bet prieks un jaukā smarža būs vismaz nedēļu! :)

28.maijs.
0528
Atkal meiteņu vakars ar Rūtu! :) Bijām sākumā domājušas iet uz Ozīrisu, bet tur viss nobukots, tāpēc nekas neatlika kā iet uz veco, labo Klondaiku. :) Šoreiz pat ar lielu ekstru mums vakars izvērsās - ar dzīvo mūziku. :)
Paēdām, iedzērām, parunājām par darbiem, politiku, paziņām. ;) Tiešām kaudze pozitīvu emociju! :) Protams, arī par braucienu uz Šillera koncertu apspriedāmies - smējāmies, ka vēl pusotrs gads līdz Berlīnei, bet.. jau tagad ir plāni! :)
Pēc šī vakara aizdomājos, ka patiesībā laikam atkal jāsāk atjaunot šādi meiteņu vakari. Krietnu brīdi visas esam pa savām aliņām, bet gribas tādus foršus vakarus, kaut uz dažām stundiņām, kad var pabūt kopā, izklačoties, izsmieties un paraudāt.. :) Pēc prezidentūras laikam jāpiedāvā savām meitenēm šī lieta.. Man šķiet, ka tas varētu būt forši. ;)

29.maijs.
Kad darba nedēļa beidzas, tad piektdienas vakarā vairs negribas nekur steigties.. vien nesteidzīgi palasīt uzkrāto presi.. :)
0529

30.maijs
0530
Un atkal vasarnīca! Pietrūka jau man tā. Šogad nesanāk tik bieži aizbraukt, tomēr ceru, ka pavisam drīz varēšu braukt un braukt! Zemenes zied, gladiolas iebakstītas, vien siltumnīca joprojām stāv neapsegta un salāti un redīsi, un dilles nav iesētas. Dobes arī ravējamas. Kaut ko padarbojos šodien, sasmaržojos ceriņus, kas visās malās zied, saklausījos putnu dziesmas un priecīga un laimīga varēju ar ceriņu pušķi doties mājās! :)
Tomēr ir labi, ka kaut vai tāda vasarnīca ir! :)

31.maijs.
Atkal viena dīkdienīga svētdiena mājās.
0531
Šoreiz nolēmu ieviest kārtību skapī. Visu jau nepārcilāju, bet daļu plauktu apskatīju, izpurināju un jaunā kārtībā saliku atpakaļ. :)
Un labi, ka beidzot arī kādu bilžu daļu sakārtoju. ;)

1.jūnijs
Un atkal darbs. Būt trijatā, nevis sešiem (pareizāk jau būtu teikt septiņiem) nav viegli. No otras puses, labāk varu novērtēt, kas īsti mūsu stāvā notiek.
Stress pirms Klaipēdas brauciena krietns. Tapinu runu, prezentāciju, bet līdz galam nav pārliecības par to, ka daru visu pareizi.
0601
Turu īkšķus par to, lai tiešām viss izdotos - gan ar pašu braukšanu, gan ar pasākumu.

2.jūnijs.
Un atkal darbs, darbs, darbs... Un stress par braucienu uz Klaipēdu..
0602
Nedaudz vienveidīgas tās dienas, bet laikam jau neko citu nevar sagaidīt šādos apstākļos.

3.jūnijs.
Mums ir jauns prezidents! Un visa cita starpā man ir vārda diena. :D
0603
Pa vidu starp balsošanām deputāti arī mūs ar Gundaru uzklausīja par tām tēmām, ko stāstīm Klaipēdā. Ja godīgi, neizskatījās, ka viņi dikti iedziļinātos manā tēmā. Gundaram ir nedaudz savādāk, jo katram ir savs viedoklis par darba tirgu, bezdarbu utt. Bet manējā ir pārāk specifiska lieta.
Bet par prezidenta vēlēšanām, ja godīgi, man nebija pārsteigums par tām piecām kārtām, par to, ka Vējoni ievēlēja, un tām spekulācijām par to, ka kurš tad piemetis tās balsis. ZZS ik pa brīdim 'saslēdzas' kopā ar Saskaņu, lai dabūtu 'cauri' kādu lēmumu. Tā ka visdrīzāk tieši tā arī ir noticis.
Vēl par tādām prognozēšanas lietām, man šķita, ka varētu būt tā, ka premjere par VK vadītāju Dreimanes vietā varētu aicināt vai nu Ilzi no IeM, vai arī Ievu no LM. Pašai gan šķiet, ka drīzāk otro, nekā pirmo, bet tad jau redzēs, ko darīs. :) Tālām man prognoze bija, ka gadījumā, ja Ieva aiziet uz VK, tad LM atkal nonāks ZZS rokās un līdz ar to kā jaunai VS varētu būt vecais, labais Ringolds. Bet.. dienu vēlāk uzzināju, ka Ringolds ir nokļuvis EM VS vietā un šeit manas prognozes arī apstājās.. :> Sapratu, ka ilgā pieredze valsts pārvaldē ļauj izdarīt kaut kādas progozes, tomēr visai ierobežotā veidā - ja neesi piederīgs kādai partijai, tad arī neko daudz vairāk par minēšanu nevari izdarīt. :> Bet pieslieties kādai partijai negribu, jo, manuprāt, ierēdnis nedrīkst kalpot kādas partijas interesēs, viņam ir jābūt neitrālam.
Par vārda dienu... Bija tādi, kuru apsveikumi man bija patīkams pārsteigums.. bija tādi, kam vajadzētu apsveikt, bet viņi neuzskatīja to par vajadzīgu. Skumji, ka cilvēks nespēj nolikt malā savu lūpas uzmešanu, lai gan saka, ka viņš to ir izdarījis. Bet no otras puses.. varbūt tā pat ir labāk. Arī šāda attieksme, ir attieksme. Es stāvēšu tam pāri un viņa svētkos apsveikšu, jo pieklājība ir pāri visam.
Vakarā mājās mīļotais atnesa jaunu orhideju manai kolekcijai - beidzot baltu! :) Sen gribēju, lai arī neko neteicu par to, un beidzot saņēmu! :) Apēdām pa kūkai un pie miera, jo man nākamajā dienā jārullē uz Klaipēdu! :)

4.jūnijs
Uz Klaipēdu! :)
Vēl agri no rīta visas lietas, kas jāizdara Rīgā, izdarīju un drīz vien pēc 10 devamies uz Klaipēdu.
Ceļš priecēja, bet kāja nogura. Jau braucot pa Viļņas - Klaipēdas šoseju gribejās ātrāk nokļūt galapunktā, jo kāja sāka īdēt. Kā pati smējos - pietrūka iespēja "dejot" par pedāļiem. :D No otras puses secināju, ka braukt ar Gundaru ir viegli un patīkami, un interesanti.
Izrunājām daudz dažās lietas un klusums automašīnā iestājās ļoti reti. :) Tiešām labs līdzibraucējs.
Attiecībā uz braucienu, ja godīgi, man pašai vislielākā baža bija par Klaipēdu, jo kartē viss izskatījās nedaudz sarežģīti, tomēr dzīvē viss bija tik vienkārši, ka bez liekas maldīšanās atradām mūsu Radissonu. :)
Pēc ātras iekārtošanās devāmies pastaigāt pa pilsētu. Staigājot, sapratu, kāpēc vairāk nekā 10 gadus atpakaļ, kad bijām tur, es nodomāju, ka Klaipēda, Palanga, Nida, Kuršu kāpa ir tā vieta, kur labprāt atgrieztos.. It kā esi ārpus LV, bet tajā pat laikā nemaz tik tālu neesi, viss ir pietiekami saprotams un tuvs, nav milzīgas burzmas.. ir vienkārši forši! :)
Lai arī krietnu brīdi ar Gundaru apsvērām, vai iesim uz oficiālajām vakariņām, sapratām, ka tomēr apetīte ir gana laba pēc pastaigas, tāpēc pēc dušas, saposāmies un devāmies satikt tos visus Baltijas asamblejas personāžus.
Bija interesanti satikt Mariku. Ja godīgi, ir sajūta, ka nekas nav mainījies, lai gan nedaudz pārsteidza tas, ka viņa metās man ap kaklu. :) Parunājām par to, par šo.. patiesībā - par niekiem.. Ne es, ne viņa laikam gan nekārojām neko daudz par sevi stāstīt.
Vakariņas gan mums bija laikam vienā no smalkākajām Klaipēdas vietām - uz buru kuģa Meridianas.

0604

Ēdiens gan atsevišķos mirkļos mulsināja, bet kopumā - bija gana garšīgi. Un ļautiņi, kas bija uzaicināti spēlēt un dziedāt, izklaidēja mūs ar pietiekami foršu džeza progammu. Tiešām bija labs vakars. :)
Pēc vakariņām gan daži deputāti vēlējās turpināt izklaides pie alus glāzes, bet mēs bijām gana atturīgi, jo galu galā - nākamajā dienā ir jāuzstājas ar priekšlasījumu. :)

5.jūnijs.
Dienas plāns - ātri norunāt un pusdieslaikā jau doties LV virzienā, pa ceļam iebraucot Palangā un kādā no Norfām. :)
Aptuveni tā arī sanāca. Tiesa, pasākums nedaudz ievilkās. Pašiem gan šķiet, ka kopumā viss bija labi. Varbūt nedaudz žēl, ka šāds formāts netiek pilnvērtīgi izmantots, tomēr labi, ka vispār kas tāds notiek.
Brauciens līdz Palangai - ātrs un vienkāršs, stāvvietas arī ātri atradām un tad devāmies mola virzienā. ;) Piektdienas pēcpusdienai jūnija sākumā cilvēku ielās bija gana daudz. Sākumā domājām ieiet kādā kafejnīcā, paēst pusdienas, bet beigās vienā no daudzajām kafejnīcām metām loku, bet paņēmām kebabus, maizītes kioskā un turpat pie greznās strūklakas, gozējotiesa saulītē tos apēdām. Nosmējāmies par to, ka kolēģi šajā laikā strādā, bet mēs pie jūras ēdam savas pusdienas. Mierīgā garā izstaigājāmies un devāmies mājās. Pa ceļam atkal foršas sarunas un smuka daba.
Šauļiem cauri tikām ar nelielu maldīšanos, tomēr svarīgāko izdarījām - Norfā lielās čipsu pakas un kolēģiem un mājiniekiem našķi un ēdamlietas nopirktas, kā arī automašīnā degviela ielieta.
Ak, jā! Runājot par degvielu. Ja godīgi, biju nedaudz pārsteigta par to, ka nobraucu 627 km ar 36 litriem. It kā visur tiek minēts un aptuveni tā arī dabā ir, ka vidējais patēriņš manam auto jauktā režīmā ir 7 litri uz 100 km. Bet šeit laikam pārāk daudz bija taisnie gabali, ka "nosvilināju" mazāk. :)
Jā, mājās biju jau pēc astoņiem vakarā, tomēr par šo braucienu kopumā ir ļoti laba sajūta. Bija labi.
Bildes iz Klaipēdas un Palangas būs vēlāk, jo šobrīd svarīgāk likās uzrakstīt īso atskaiti.

Kā parasti - turpinājums sekos..
0605
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Mar 29th 2024, 2:45 pm GMT.